no dobře, nechce se mi vůbec nic užitečnýho dělat :) , tak stručný přehled
espresso - malá silná káva, připravená ze 7-10 g jemně mleté kávy, extrahovaná po dobu 20-30 sekund, pod tlakem asi 9 barů, vodou o teplotě asi 93 st.Celsia, o výsledném objemu 20-30 mililitrů. Výsledná viskózní tekutina obsahuje asi 5 mm vysokou vrstvu elastické cremy.
ristretto - malá silná káva, připravená ze 7-10 g jemně mleté kávy, avšak jemněji než na espresso, abych při dodržení stejných podmínek ohledně teploty, tlaku a doby extrakce dosáhli výsledného objemu do 20 ml
espresso macchiato - espresso zalité troškou mléka a mléčné pěny, podávané v šálku o objemu asi 80 ml
cappuccino - mléčný nápoj podávaný v šálcích o objemu 150 - 180 ml, obsahující espresso a zpěněné mléko, výsledný nápoj má pak asi 1 cm vysokou pěnu, objem 150-180 ml a měl by být přirozeně sladký, ale zároveň nepohlcující chuť kávy, o teplotě, která umožňuje okamžité napití.
café latté - mléčný nápoj připravovaný z espressa a teplého mléka, v šálku o objemu okolo 250 ml, obsahující miminum mléčné pěny
latté macchiato - mléčný "long drink" připravovaný do vysoké sklenice o objemu asi 300 ml, obsahující zpěněné mléko, asi 3cm vysokou pěnu a espresso
café au lait - nápoj pocházející z Francie, servírovaný původně v polívkových miskách, obsahující zpravidla překapávanou kávu zalitou teplým mlékem s miminem mléčné pěny
Takový základ, snad jsem nic nespletla.