• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    TOOMIX: Nj Gordon je holt mistr. A hlas ma neuvěřitelný. Škoda, že je takový asshole. Líbí se mi, že doporučuje jít na věci pomalu, že důležitá je přesnost. Sice nevím, jestli mi kdy k něčemu bude návod, jak naporcovat humra, ale třeba s těmi bylinkami je to, myslím, do černého.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Gordon Ramsay Demonstrates Key Cooking Skills
    https://www.youtube.com/watch?v=If2rE7Sagyw
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNIKA: náhod par receptů /kombinaci, pls!
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    TRISSIE: Mně naopak dost pomáhal při vaření s uřvaným mládětem - měla jsem čas jen večer, když si ho vzal muž, takže jsem tam vždycky napáskovala suroviny na omáčku/vývar, zapnula a dopoledne bylo čerstvě uvařeno. Nedá se samozřejmě všechno, zelenina by byla na kaši atd, ale různé omáčky a ragů s hovězím, zvěřinou atd. jsou super. Případně večer napáskovat, vrazit do lednice i s hrncem a zapnout, než jdeš do práce. Po příchodu je akorát uvařeno :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AIJA: Dík :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    IDENTITY:
    Na gril, tuk odteče. Sumec je hodně mastný, tak nedávám ani olej. Minimum koření, jen sůl a kmín. Drcený barevný pepř někdy přidám.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Nějaký ultimátní recept na sumčí podkovu? :) Jakože jedna porce, nikdy jsem to nedělala, intuitivně sůl (+ pepř) + citrón bych samozřejmě zvládla, ale třeba je něco geniálně jednoduchýho, co by mě nenapadlo.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: jj tvrdy nepredvareny. Ja je krajim tak na pul centimetrovy kostky. Ten burek se treba 20+ minut pece, takze se tam ty veci v pohode daj dat syrovy. Kdo chce ale na jistotu muze vsechno predvarit... ja na to zas nemam tolik casu na sichte
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: pocitam ze vareny, ja bych si teda syrovy netrouf.

    p.s. pro tip, umytej syrovej brambor ve slupce dat do mikrovlnky na 10min = varenej brambor.
    na pohled nevypada, ale do kaše omelety a pod. dobrej (vydlabat ze slupky) a nebo rozctvrtit a minutku na panvicce a je luxusni opecenej brambor.

    DEVIL: hodne zajimavy, ne zrovna uplne snadny, ale to nekdy udelam.

    dik vsem, nakonec vyhrala babovka :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: Brambory úplně tvrdý, nepredvareny?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KURE: ja teda hodne rad v praci delam staff meal burek. na coz me prived tady tim videem
    SIRIUS:
    je to v podstate testo, do kteryho umotas cokoliv. na maly kousky brambory a cibuli, mlety a cibuli, mlety a sejr, spenat cibuli sejr, jakkoliv chces. testo delam podle tohohle https://www.youtube.com/watch?v=kFiVs-0Ww28
    ale misto margarinu udelam bochanky a nandam je do rostlinnyho oleje. odnesu si je v pixle do prace (pracuju v kuchyni) a tam je roztaham po jednom, nakrajim do toho nakej stejk, cibuli, brambor, umotam to a dam na plech na pecici papir. udelam treba tri a je to dost zravy, vetsinou to kolegyne sezerou, sotva to staci vychladnout.
    jednoduchy, levny, efektni. nejlepsi je kdyz to dopeces tak to potrit solenym maslem!!! to je pak ultra...
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KURE: a ze slanych veci me naposledy hodne zaujalo todle https://www.youtube.com/watch?v=uxbS6j1B1Ps
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    KURE: kringel a podobne efektni motanice. Nebo trhaci chleba.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KURE: bábovka taky nikdy nezklame, totéž štrůdl, nějaká drobenková s ovocem (mražený švestky/meruňky jsou použitelný celkem dobře)
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADITU: bohužel věnečky JSOU práce na celý den.
    ADITU
    ADITU --- ---
    U nás taky vedou Míša řezy. A věnečky se žloutkovým krémem.
    REONA
    REONA --- ---
    KURE: U nás v kanclu hodně bodovala strouhaná buchta, bebe střecha - což je nepečené!, případně ty míša řezy.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KURE: Míša řezy u kterejch si pohraješ s polevou.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KURE: skleničkovou panna cottu nebo čokoládovou pěnu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam