S cukrem je to mor, je všude a ve všem a příjde mi, že se jeho koncentrace ve výrobcích zvyšuje, ale to je možná tím, že jsem na to odvyklý.
Mně na odvyknutí pomáhá jednoznačně prostředí, kde cukr není tak snadno k dostání, pak se stačí jen trochu hlídat... a opravdu tělo během pár dnů naskočí na úplně jiný "rytmus bytí", mnohem funkčnější a radostnější. No dneska jdu v mezičase upéct buchtu s kukuřičným sirupem (sladěnku neměli), to je docela fajn varianta, když má člověk chuť na sladké :o)
TAJAK: ad úzkostné sledování... to už před drahnou dobou říkal Kerray, že mb je v podstatě o tom co nejíst, než co jíst. Podobně jsem na to narazil u jiného id ohledně informací, něco ve smyslu, že je důležitější vědět, co nepotřebuji nebo nechci vědět, než to co potřebuji vědět... holt dnešní doba je úplně otočená oproti dřívějším časům; dříve člověk rval z náručí přírody potraviny a plody a bojoval o to, aby měl vůbec dostatek pro všechny ve vesnici a dneska je to přesně naopak, spíš se musíme rvát sami se sebou, aby jsme si toho nebrali zbytečně moc... a i tak to děláme.