• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WOLFGAR: chces tim jako strucne rict, ze krast se nema, ze?
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VYHULENY_UFO: V tom pripade by si nejdrive meli sednou zastupci nejvetsich korporatu v hernim prumyslu od EA, Activision az po Ubisoft, WB a dalsi. Od dobre dolozenych ale stale zcela neregulovanych unicich na danich az po zcela amoralni integrovani hazardnich systemu nastavenych aby se zivily na lidech nachylnych k dopaminove zavislosti a detech. Opravdu si myslis, ze si za piratsti pujde sednou nekdo kdo upirati software indie vyvojaru kteri tyhle praktiky nepouzivaji a jsou vdecni za kazdy prodej? Ne, je to cileny bic do ruky nenazranemu tuctu spinavcu ktery v soucasne dobe "vede" herni prumysl, prumysl ktery ma dobre dolozene mnohamiliardove vydelky ale neustale fnuka, ze je vyvoj her moc drahy a tak musi pouzivat nekale praktiky, mikrotransakce, hazard a tak dale aby chudacci akcionari vubec meli na chleba a kteri neustale hledaji kde a jak zdimat vic a vic, na sve hry narvou 3-4 DRM systemy tak, ze uz skoro nefunguji a pak se divi, ze je snaha ty DRM prolomit, no prekvapive kdyz piratska verze je v konecnem dusledku funkcnejsi nez ta kterou si uzivatel poctive koupi. A tak bych mohl pokracovat jeste notnou chvili i kdyz to sem uplne nepatri. Obecne je statisticky dokazano, ze u DRM free indies je mira upiratenych kopii naprosto zanedbatelna (a casto specificka pro chude lokality vychodni evropy a Ruska kde ano i tech 20-30$ muze byt pro nekoho nekolikadenni vydelek a argument tak nemaji co hrat je pro nekoho pro koho to muze byt jedine odreagovani v jinak dost tvrde realite trochu mimo)
    A co se tyce tech velkych spolecnosti ktere se sami chovaji jako prvotridni zlodeji - inu jak se do lesa vola...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: to je dobre, proti zlodejine je treba bojovat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: bohužel... jsme ve vlastní zemi menšina...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: muzes mi to prinlizit?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Pirati by se mohli prejmenovat na stranu Hanse Christiana Andersena... :-) /168 hodin
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: tak s tímhle přístupem se ta politika bude dělat nejlíp ;)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: tem dvoum prednim bych neveril ani pozdrav.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Lidé nejvíc věří Babišovi, jeho podpora však trvale klesá – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/463433-lide-nejvic-veri-babisovi-jeho-podpora-vsak-trvale-klesa.html
    3.nejpopulárnější politik.. hmm :-)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    LINKOS: .o))) přesně tak. také jsem pro to, aby politické strany byly sdruženy v Národní frontě pod vedením prezidenta republiky. majetek pirátů (protože ti v ní nebudou, to ti garantuju) si ukradnu já.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ATOMIKS: ty nejak touzis po zakazu vyznavani islamu v cr? Co rovnou zakazat vsechna nabozenstvi a majetek si rozebrat?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OLOL
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    HONCKA: proč by to neměla být otázka na poslance? oni teď jednají o ústavním referendu a ono je blbý se ptát po jeho mantinelech?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ATOMIKS: tohle neni otazka na poslance, ale na ustavniho pravnika
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ATOMIKS: ono to asi nejde, ale v realu ti zadny poslanec fundovane neodpovi. To by k takove situaci muselo realne dojit a muselo se to dostat pred Ustavni soud - do te doby budou vsichni jen varit z vody. A pak je tu samozrejme ono lavirovani kolem toho, co je "podstatne" (a nekterych autoru te formulace se uz nezeptas... uz neziji) ... A v tom co uz neni to je subjektivni nazor - pravnici i zakonodarci umi byt hodne kreativni. Takze muze jit o ustavni spor na dlouhou dobu (a dokud neskonci, zakon platit bude)... ne, fakt bych necekal, ze k tomu se Pirati fundovane vyjadri - oni tu ustavu ani nepsali..
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    HONCKA: slova, že to nejde, mě moc neuklidňují. proto jsem doufal v rerakci někoho, kdo je s poslancema v kontaktu.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ATOMIKS: nevim, nejsem pravnik, ale co jsem tak prochazel, tak to pry nejde zmenit ani ustavnim zakonem
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    HONCKA: a to tvrdé jádro a jeho neměnnost budou v tom zákonu o referendu nějak kodifikovaný? proč by nešlo ústavním referendem zrušit tento článek ústavy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam