• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak když ti někdo přehodí termín hlasování tak, aby se to hodilo jemu.... to je pak těžký
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: bronzova medajle ve volbach... bronzova medajle v absencich... dobry skore :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: uz jsi i ty viditelne zapomel na ty debaty o to, jak je pro Piraty dulezite ustaveni organu snemovny - aby mohli v klidu pracovat. Nyni tu rikas, ze jsou najednou "dulezitejsi" veci, treba zahranicni sluzebni cesty, nez doresit ty (chybejici) organy, prace mimo snemovnu, rodina...

    Omluvenky z rodinnych duvodu jsou vazne "komicky". Normalni pracujici clovek si sam o sve vuli do prace dovolit neprijit nemuze, dovolena ze zakona neni narokovatelna vec - a cerpani dovolene se prizpusobuje potrebam zamestnavatele. Jasne, treba jako "ajtak" tyhle problemy az tak neresis - takze o tech problemech asi ani nevis, ale jsou profese, kde takovy "luxus" nemas (zdravotnictvi, doprava) a proste si nemuzes vzit volno, kdykoliv potrebujes... Poslanec za svou praci taky bere plat - neni to zadna "charita" v tom duchu, ze by do toho "dobrovolnicky" vrazel svuj (volny) cas.
    Komicky jsou i omluvenky z "pracovnich" duvodu - Pirati v minulosti sami opakovane kritizovali ono "sedeni prdeli na vice zidlich", a ted sami ted delaji totez a namisto poslancovani litaji nekde okolo po jinych "kseftech".
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ADAMIRA: ne, já ne. Na protihráče ukazuješ ty. Místo abys nadával na ty co můžou za prohru. To je tvoje logika, ukazovat na ty co za to nemůžou, ne moje.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Šéf poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek iDNES.cz řekl, že je pro to, aby se o odvolání Ondráčka hlasovalo veřejně a že Piráti budou pro.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Konec dohadů. O Ondráčkovi nehlasovalo 15 poslanců ANO a 9 ČSSD - iDNES.cz
    https://zpravy.idnes.cz/hlasovani-gibs-ondracek-kscm-dg7-/domaci.aspx?c=A180305_121200_domaci_kop
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ADAMIRA: nerikam,ze to s Ondrazkem je v pohode,ale v absurdite toho co se tam ted deje se to nijak nevymyka...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: ale mě nezajímají podrazy od podrazaku a svoloce, dokážeš to pochopit? od těch to čekám, nevolim je a ať klidně pojdou. :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: ANO přehodilo hlasování na návrh ODS z původního termínu... chceš ještě řešit něco dalšího? I kdyby nefungovala Babišova konspirační teorie, že pro Ondráčka tajně hlasovala ODSka, tak tohle samo o sobě je podraz dost velký...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ano, čekal bych od nich něco víc, nez že se takhle rychle aklimatizují

    a ano, Bureše doteď vůbec nikdo neřešil, absolutně, takže Ondráček v poho

    takže příští volby návrat do normálu, ale chvíli to alespoň vypadalo zajimave :/
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    kdyby neprosel nepotreti,nepostvrty by to jiste uz daly... Vtipne na tom celym je,ze jak jde do komise policajt co jako 19-ti lety ucho mlatil podobna 19-ti leta ucha,tak z toho vsichni delaj halo,ale ze zeman ktereho si komunistický rezim drzel v zaloze jako toho co bude vedet co delat az se to posere a bude potreba to delat jinak nez diktaturou jedne strany, ze si tam tedle drzi vladu agenta stb bez duvery,obklopeneho stejnou sebrankou, kterej pouziva media ke spineni oponentu a statni zpravu pro likvidaci konkurence... to je v pohode,budem resit,ze pirati byli jinde a nezabranili stbakovy, aby vysel vstric kscm a dosadil tam svyho cloveka.
    Nejak nam ta republika rudne
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    ADAMIRA: Takze ked su traja pirati na sluzobnej ceste (pretoze to zasadanie bolo povodne planovane na iny termin), jeden nahlasene chory, a jeden absentujuci z rodinnych dovodov, tak to beries ako ze svoju pracu flakaju? (+ dalsi dvaja kvoli tomu hlasovaniu prisli, napriek tomu ze boli nahlaseni ako chori) U toho jedneho by som este povedal ze dajme tomu (netusim co znamenaju rodinne dovody), ale ten zbytok?

    Co by si robil ty, dotiahol by si tam toho lazara nech nakazi aj zbytok? (nieze by si to nezasluzili..:) Alebo zrusil tie sluzobky v polovici? (v reale by bol vysledok najskor ten, ze by bol Ondracek nakoniec zvoleny v 3. kole, miesto 2., ale tak uznavam ze to je iste vyjadrenie postoja)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LEON_KOWALSKI: Ale mě jsou bolševici, náckové a další špína co tam sedí (co se týče hlasování) volný, stejně jako ANO a ten kašpar co ho vede, od těch jsem nic neočekával a naopak jejich volba je poplatná jejich voličům. Já jsem si ve volbách zvolil své zástupce a ty mě zklamali, proto si ukazuju na ně.

    Jako když tvůj hokejovej/fotbalovej tým prohraje, protože nedorazila polovina hráčů, tak budeš ukazovat na protihráče a stěžovat si že dávali góly, když mohli, nebo na ty co se na to vykašlali?

    To je jak v mateřský školce.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ADAMIRA: Parlamentní demokracie znamená - neukážu prstem na viníka, ale vyberu si alternativního nevinného a na toho to hodím? Wow. Tady se člověk dozví věci. :-))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: ale vzdyt to mas popsane dobre i v tom clanku, cos linkoval... "Předmětem směrnic DAC (nikoliv pouze novely DAC 5) je zajistit, aby správní orgány členských zemí byly schopny komunikovat v oblasti správy daní mezi sebou, po přijetí směrnice DAC 5 jsou mezi tyto spolupracující orgány zahrnuty i orgány boje proti praní špinavých peněz". Primarne tedy jde o data, ktere resi specializovane utvary - v nasem pripade vesmes FAU. A tam uz dnes advokati povinnost spolupracovat maji.

    A zatimco obchody podezrele z legalizace vynosu z trestne činnosti ci financovani terorismu jsou ta vec, kterou pozaduje ona odkazovana smernice EU (a prave pres ty spravni organy), Michalek to proste rozsiril na jakekoliv podezreni z libovolneho danoveho uniku nad 500 tisic a ty pravomoce dava do rukou defacto kazdemu urednikovi z libovolneho financaku. Proste klasicky - vymluvime se na EU a do zakonu propasujeme vetsi sracku, nez po nas unie v realu chce... i zduvodneni od Michalka vari z vody - viditelne vubec necetl smernice 2015/849 a jeji novelu 2016/2258 - nikde tam nenajdes ani carku o tom, ze by se resily (obecne zahranicni) danove uniky - resi tam vyhradne terorismus a prani spinavych penez.

    Takze uz i z dilny vzdelancu v oblasti prava z rad Piratu prichazeji do legislativniho procesu paskvily.... ktere mimo jine i zhorsuji obraz EU u nas - tim, ze se tupe papouskuje nejaky vyrok (v tomto pripade nejspis z MFCR), anz by se u Piratu alespon obtezovali u zdroje overit, na co ze se to vlastne odvolavaji.

    Jak to s temi "podezrenimi" ze strany radovych financaku vypada v praxi je velmi dobre videt u zajistovacich prikazu a praxe ukazuje i dalsi pripady, kdy urednik "se jen domniva", ze jde o nejake danove pochybeni - i kdyz vubec jit nemusi - a Michalkuv navrh dava tem urednikum do rukou uradu nastroj, kterak se vrtat v soukromi prakticky kohokoliv, aniz by k tomu potrebovali treba verifikovany souhlas soudu (kdy nezavisly soud alespon prezkouma predlozene podklady). Aneb urednikovi staci se domnivat, zes nedovedl 500 tisic na dani (zadne dukazy pro sve tvrzeni mit vubec nemusi) a hura pro informace na tveho advokata... proste zadna pojistka proti zneuziti. Inu "kvalitni" prace v podani Piratu...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Aha, takže je to o nepochopení základního principu parlamentní demokracie. :/

    Nebo prostě o "nechápání" obecně.

    Co dodat.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Přiznám se, že logice "neobviním viníky protože jsou to sígři a každý to ví a radši dám facku náhodnému kolemjdoucímu" úplně nehovím, ale co už.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Jenomže od stbáckýho šmejda co by za půlku vodnanskýho kuřete zvolil za prezidenta Stalina a od tý jeho party šmejdů ani nikdo nic jinýho nečekal, tzn. házet to dětisnky timhle směrem je nesmysl.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Repost z VV:


    Patrick Zandl
    1 hod ·

    Malá rekapitulace ke Zdeňkovi "mlátičce" Ondráčkovi zvolenému do čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS):

    1) ANO přehodilo hlasování na návrh ODS z původního termínu na den, kdy shodou nešťastných okolností chyběla řada poslanců ze stran, které by zřejmě byly proti: byli na dluho plánovaných pracovních cestách, ze kterých bylo nerealistické, aby se stihli vrátit.
    2) Na inkriminovaném hlasování chybělo či se zdrželo hlasování v ANO 23% poslanců (18 z 78).
    3) Ondráček zvítězil o dva hlasy
    4) Hlasy pro Ondráčka zajistili poslanci ANO, KSČM a SPD a nadměrná absence členů ČSSD, kteří tím chtěli být pro a nebýt pro viditelně.
    5) Andrej Babiš obvinil Piráty, že za zvolení Ondráčka mohou oni, protože jich několik chybělo na hlasování.
    6) Andrej Babiš je šéf Ano a premiér vlády v demisi (toho si asi ne každý všiml)
    7) Andrej Babiš sám při hlasování chyběl.

    Výsledek? Můžou za to Piráti, říká Andrej Babiš. No a jeho noviny to asi nestihly investigativně rozporovat, bez dodatku přepublikovaly dneska jeho verzi a "snahu" Ondráčka odvolat. Ano, bude líp, pusťte nás na ně.

    Mimochodem, dva Piráti původně omluvení, se na hlasování přes nemoc vrátili.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: tohle je pro me spanelska vesnice, ja mel za to, ze ted v pripade zadosti ze zahranici ohledne danovych uniku musi advokati spolupracovat a michalek chtel, aby to same poskytovali i tuzemskym vysetrovatelum.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Já nevolil žádný nezávislý vulgo "nic s ničím" ale piráty.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam