• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jak se snažil vysvětlit, tak voličům KSČM přese všechno imponoval spíš (teoreticky) Lenin a (fakticky, pokud tam měli nostalgiky vzpomínající na 50.léta) Stalin. Když se podíváš na co se komunisti orientují dnes, tak toho Marxe tam moc není. Spíš je to směs takové nacionalisticko-nahnědlé nostalgie (příklad: KSČM by nejradši obnovila instituci "pracovní povinnosti" a trestala "příživnictví", což je v přímém protikladu jakéhokoliv sociálního konceptu typu základní příjem... on totiž Stalin už jen pár let po Leninově smrti začal varovat před "úchylkami levými" a čeští pováleční komunisti vesměs měli pocit, že pracovní tábory jsou fajn nápad... zatímco Piráti by je asi za tu "správnou revoluci" považovali jen stěží)

    Ke komu případně přejdou mladí voliči Pirátů, to je velká otázka - ale pokud vůbec přejdou, tak asi tam, odkud odešli. Což KSČM určitě nebyla. (Děs by byl, kdyby ANO poté, co začalo luxovat nejdřív pravici a potom levici, vsadilo v příštích volbách na "mladé voliče"... jediné, v co zbývá doufat, je to, že to by nedal ani Marek Prchal..)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ksc je jistota. k nim cast mladych piratskych volicu po prekroceni tricitky odejde. preci jen precenovany filozodf a prizivnik marx, rozmazleny mladik ze zlaty mladeze engels a silenec lenin hromade lidi stale imponuji a zatim ani nepodmineny zakladni prijem nemuze prekonat pozadavek na tridni valku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Luxembourg Just Made Public Transportation Free for Everyone
    https://futurism.com/luxembourg-public-transportation-free/amp/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jo, to jsme si vsimli... jak s tim, jak se ochladilo vyrazne pribylo aut na silnicich :) Ano, znam lidi, co v (pod)zimnim pocasi vyjedou na kole, ale pro spoustu lidi je kolo sezonni zalezitost, nikoliv celorocni dopravni prostredek.
    XCHAOS: komunisti maj i mlady kandidaty... a mlady volice. Tot realita. Sestimsmir :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOUH: tak po těch nedávných 19% pro Piráty bylo potřeba přijít s něčím na uklidnění veřejnosti, zřejmě... mě popravdě děsí stálá popularita KSČM, když dle všech existuících modelů jejich voliči dnes už měli spíš být sami v urnách, než se dostavovat k urnám (nebo pokud ano, tak jen ve formě zombies...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: takhle jsem to nemysel... spíš by to měla být společná kandidátka, např. pod názvem "spojené menšinové síly" :-) svým způsobem, eko-libertariánství by mohla být nejděsivější meta-ideologie ever (něco ve smyslu "braňme životní prostředí pomocí legálně držených bouchaček" :-)
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    XCHAOS: Jako koalice by potřebovali 10% :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KRAMERIUS: Svobodným a Zeleným nezbude, než zformovat koalici, aby překročili 5% hranici :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/automatpraha/status/1070609888391385089
    povšimněte si lajku od primátora :-)
    HOUH
    HOUH --- ---
    STEM ma vzdycky trosku "slabost" pro anofert. Dokonce dela i velice podivne vyzkumy primo zadane od vlady...
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: no jo, to by se muselo uchytit X.400 a internet by nesmel schnit u SMTP, zejo :-) Ale to je jinej pribeh.
    Nicmene, ze by nasi zakonodarci se mohli naucit maily aspon podepisovat (S/MIME) radsi nekomentuju ;-) Kdyz upravujici zakon na to u nas taky mame... v nejake forme uz 18 let.
    Misto toho se bude resit predmet v emailu... a to se prohlasi za "bezpecne"... inu experti :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //pirati resi dalsi palcivy problem republiky, komise k nevyzadanym mejlum

    https://www.irozhlas.cz/...eva-e-mail-poslanecka-snemovna-bezpecnost-pirati-ferjencik_1812051230_tec
    ...
    T oddělení sněmovny hned po problému s podvodným e-mailem udělalo drobné úpravy systému. „Ukázalo se, že e-mailový program sice zprávu identifikoval jako tzv. zprávu s nízkou reputací, ale sám od sebe nedoplnil do subjektu zprávy, že se jedná o nedůvěryhodnou zprávu. Tohle bylo uvedeno pouze v hlavičce zprávy. Takže kdo si nevšiml té hlavičky, mohl zprávu považovat za oficiální a důvěryhodnou,“ vysvětlil redakci mluvčí sněmovny Roman Žamboch.

    Proto bylo podle něj v systému uděláno opatření, aby se text „nedůvěryhodná pošta“ objevoval už přímo v předmětu přijaté zprávy. Zákonodárci by tak příště měli být upozorněni na nevyžádanou či podvodnou poštu výrazněji.

    Někteří poslanci budou se ale chtít problémem zabezpečení e-mailového serveru zabývat dál. Ferjenčík chce problém řešit v rámci Komise pro práci Poslanecké sněmovny, která by měla zasednout v polovině prosince. Záležitost by tam měl otevřít Ferjenčíkův kolega Ondřej Profant (Piráti).

    Že by měla problém s e-mailem řešit komise, si myslí i další její člen Petr Gazdík (STAN). „Situace se musí řešit, ať už to kolega Okamura psal, nebo ne. A uvítám, když Piráti nebudou jen mluvit, ale skutečně činit.“
    ...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XCHAOS: Naopak. Čekalo se na to velmi dlouho a analogicky k situaci tady tam působil jako někdo kdo vlastně všechny jenom prudí (používání ad hominem argumentace) takže je spíš s podivem že to trvalo tak dlouho. Tady ho chrání vlastně jen tvá bezbřehá naivita a dobrota.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: vida, no, tak to mi přijde docela nepřiměřené situaci.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    My mame malo slozity dane - tak proc nevymyslet dalsi zesloziteni a vyjimky :-) No viditelne piratski poslanci uz take pozapomeli, jaky maji program.
    Piráti navrhují daňovou úlevu dárcům České televize, rozhlasu a ČTK - iDNES.cz
    https://zpravy.idnes.cz/...ar-pirati-tomas-martinek-1tu-/mediahub.aspx?c=A181204_094930_mediahub_jpl
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    XCHAOS: Jeho přístup mu dnes vynesl trvalé RO v klubu VV, takže s tím přesvědčováním bude otravovat nejspíš už jen tady a asi o to intenzivněji.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: proste to frajer prehanel, to neni o topce nebo piratech. o dva prispevky nize to shrnulo id houk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam