• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KRAMERIUS: surova statistika rika, ze 8% domacnosti lednicku vubec nema, 9% nema pracku.. (jen pro srovnani, televizi nema jen 5% domacnosti). Druha vec je jeji realne pouzivani, coz zadna statistika nesleduje (sleduje se pouze vybavenosti, nikoliv fakticke zapnuti). Ono se to dost odviji od celkoveho zpusobu zivota, jestli lednicku ci pracku na neco potrebujes.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    DANYSEK: Je to statisticky pravděpodobné.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NECROMAN: A tech 5kWh/mesic si nekdo vycucal z prstu, nebo jak ze bylo urceno, ze zrovna tohle cislo opravdu vypovida o neobydlenosti bytu? Cozpak je povinnosti mit doma zravou lednicku, pracku... a kdyz na byte neni, tak tam jako nikdo automaticky nebydli?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: nechce se mi věřit, že ty údaje podle MČ nelze vytáhnout. Snad mají adresy odběrných míst, potom stačí vytáhnout do dvou skupin třeba byty s měsíčním odběrem < 5KWh a > 5 KWh, hotovo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: vis co mam pocit, ze hromada lidi vynechala skolni hodiny statistiky a pravdepodobnosti. jinak si nedokazu tuhle diskusi o elektromerech, zdanovani bytu vysvetlit...
    a co je jeste desivejsi, nechapou to ani pirati

    Neexistují parametry, termíny, zkrátka nic. ‚Šmírovací‘ analýza, která není, štěpí magistrát | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...stuji-parametry-terminy-zkratka-nic-tvrdi-pre.A190404_163133_ln_domov_mber
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a tak to se deje vsem politickejm stranam... nevsim sem si, ze by Pirati obecne nadavali na "tendencni" styl psani novinaru... jim samotnym to urcite vyhovovalo, kdyz se podobne pise o jejich oponentech. Jakou kulturu si tady pestujeme, takovou tu mame... vazne nemuzes nadavat jen v momente, kdy novinari lzive pisou o tve partaji a lzi v ostatnich pripadech ignorovat ci toho nedejboze vyuzivat pro zisk vlastnich kladnejch bodu...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    NECROMAN: Mna stale neprestava fascinovat, ako sa sto krat opakovana loz stava pravdou: "Kvůli návrhu Pirátů odhalovat prázdné investiční byty v Praze s pomocí elektroměrů a případně je následně zdaňovat"

    (resp. bolo by pekne keby to nebola vedoma loz, ale iba nepravdivy vyrok z nevedomosti)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Novináři si koukám přečetli program
    Překvapení? Piráti měli zvýšení daní za prázdné byty už v programu pro sněmovní volby - Echo24.cz
    https://echo24.cz/...apeni-pirati-meli-zvyseni-dani-za-prazdne-byty-uz-v-programu-pro-snemovni-volby
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    XCHAOS: bohužel noviny pořád motají dohromady elektroměry a danění prádných bytů
    Elektroměry byly od počáku myšlené pro jednorázové získaní anonymních statistik.

    Pokud by se prokázalo, že prázdné byty jsou problém a pokud by se odhlasovalo zdanění nevyužívaných bytů, pravděpodobně by se na to šlo podobně, jako ve Vancouveru - každý majitel by musel doložit, že jsou jím vlastněné bytové jednotky obývané.
    Vacancy Tax (Empty Homes Tax) Bylaw 11674 | City of Vancouver
    https://vancouver.ca/your-government/vacancy-tax-bylaw.aspx
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KOUDY: to není o couvání, to je snaze topky najít si aspoň nějaké téma když jinak nemá nejspíš co nabidnout
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Jakoze magistrat nemuze predkladat navrhy zakonu do Snemovny? Omyl, muze... :-)
    Koeficient u dane z nemovitosti mas v Praze nejvyssi v CR. Takze treba lidi bydlici ve Slanem (a dojizdejici do Prahy za praci) tam zaplati na dani za stejnou nemovitost podstatne min, jakoze o polovinu... o kotehulkach typu Zdiby nemluve... i to v realu lidi pomaha "vystehovavat" z mesta do mist, kde ty naklady na bydleni v danem miste jsou proste nizsi... a pak se tu sam rozcilujes, ze lidi sem houfne dojizdej :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Jojo uz couva..Klasika.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: do Sněmovny. ne do Magistrátu. Protože to není kompetence Magistrátu.

    zjišťovat to přes elektroměry (jinak než statisticky) je blbost. Ale daň z nemovitosti je dnes velmi mírná a její mírná progrese není zcela nerozumný požadavek. není to o nic ilegálnější, než jakákoliv jiná daň (že by daně měly být obecně nízké, to soulasím - ale dnes příjmy státu stojí hlavně na zdanění _legální_ lidské práce, sám víš jak je to se všemi formami odvodů z mezd, v čemž prostě nevidím budoucnost)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Je to nedorozumění, tvrdí primátor Hřib. Nová daň nebo šmírování elektroměrů jsou absurdní nápady | Plus
    https://plus.rozhlas.cz/...meni-tvrdi-primator-hrib-nova-dan-nebo-smirovani-elektromeru-jsou-7851027
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Pirati to maji i ve svem programu do Snemovny...
  • Dáme obcím možnost zvýšit daně z dlouhodobě neobydlených bytů
    ...samozrejme to je zasite tak, ze spousta lidi se k tomu neprokouse... ale ze tam programove miri poprit ani nemuzou :)
  • DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a co se socialniho citeni a problemu bydleni tyce... primo proti budove magistratu je pet baraku v majetku MHMP, ktere jsou nepouzivane. Dalsi je treba na Staromaku, dalsi na Mustku, u Betlemske kaple... a takhle se da pokracovat. Prazdne baraky primo v majetku magistratu (zadne mestske casti, stat... ale i tam by bylo fajn resit jejich vyuziti). Bylo by fajn, kdyby se magistrat zacal starat predevsim o svuj chatrajici a nevyuzivany majetek - a az vyresi to svoje, muze se zacit stourat v tom, co patri druhejm.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no zatim jsme u toho, ze Pirat Hrib si pustil hubu na spacir do novin, aniz by se o zameru pobavil se svymi partnery. Takovej ten Babisuv pristup "ja jsem tu sef, ja rozhoduju". Tim rozhodne volice ANO nepretahne :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: tak před volbami do EP, s celostátní kandidátní listinou, se daly čekat nějaké snahy vymezit se (Praha sobě je vysmátá, nekandiduje...). Vlastně to pomáhá oběma hašteřícím se stranám.. TOPka se zviditelňuje, jak je středopravá a Piráti zase středoleví a sociálně citliví. Jedna ze stran se přetahuje o voliče s ODS, druhá s ČSSD a možná i s KSČM (o nespokojenou mládež). Je to win-win spor, který může voličům ANO ukázat, proč tu nemůže být jediná čaulidi strana pro všechny, protože dílčí zájmy přeci jen nejsou stejné...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: hodně ubohý pokud jak se zviditelnit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam