• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPIKE411: no, svym zpusobem ano... on i ten XCHAOSuv clanek nejake ty nikoliv nekomunisticke teze take obsahuje... treba ty narazky na movitejsi, zejo :) A ted si z toho vyber...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    tXCHAOS: a co jinyho Miky cekal, kdyz tu je levicove orientovana vlada, ktere navic drzi kudlu na krku komunisti...? :-) Ono holt na ty naslibovany duchody, rodicovsky, jizdenky zadarmo a dalsi "benefity" se nekde prachy holt vybrat musi... jen naivni blazen si muze myslet, ze v takovem prostredi se snizej dane :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Komentář Mikuláše Ferjenčíka: Vláda odmítla návrh Pirátů snížit zdanění práce
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/ferjencik-vlada-nechce-snizit-zdaneni-prace.html
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: Ale nevystačí. Samomluva je nezábavná.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: obávám se, že si vystačí sami a budeme tu mít jejich samomluvu. a zase ta argumentace nám docela nahrává, jak můžeš pozorovat...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: Výhra je “nekrmit”. Pak je to přestane bavit. A odtáhnou smrdět jinam.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: protoze to je neco funkcne neco podstatne odlisneho... aneb zadna knihovna nikdy nebyla a neni otevrena 24/7/365 s nekontrolovanym divokym pristupem.... naopak, nekdy byl a je rezim dokonce prisnejsi - knihovny nektere tituly umoznuji vyuzivat jen v prezencnim rezimu, tedy dane konkretni dilo sice clovek mohl v prostorech knihovny studovat, ale domu s nim odejit ani nejde.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: já si popravdě nikoho nehýčkám. Ale je v dané situaci výhra dát jim ban, nebo nedat ban?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: A odpuzováním sympatizantů jo? Lístek se dá vhodit i jiným stranám, proč to házet Pirátům, kteří si raději hýčkají ty, co je 100% volit nebudou?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: proč nedokážeš torrent vnímat podobně, jako veřejnou knihovnu?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Verejne knihovny preci stale existuji a i v soucasne dobe normalne funguji, tak proc pouzivas ten minuly cas...?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: hele, vím, že je to složitý. ale přesvědčováním přesvědčenejch se volby nevyhrávaj.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OOHN: jaká laskavost k lidem, co maj corku v názvu partaje?
    OOHN
    OOHN --- ---
    Hele, já beru, že piráti nejsou ideál a to co píše Danysek nebo Ufo jsou občas zajímavý a věcný připomínky a jsem za ně rád. Jenže jsou zabalený do smrdutý obálky a poslední dobou už jsem si odvykl se s jejich komentářema vůbec zabývat, ať už je jejich obsah jakýkoliv. Ta nevraživost z nich jenom kape a já děkuji, ale nemám zájem.

    Vědomosti používané bez laskavosti jsou k ničemu tomu, kdo je používá.
    True story.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: jediný kdo jeste nemá od ufa a Danyska DI a zároveň je ochotnej ztrácet čas reagovat na jejich bludy...?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Zdejsi hlavni reprezentant. S tim uz souhlasis?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: XCHAOS je hlavní reprezentant pirátů? Aha, no možná u tebe
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Hrej si tady s nima sám. Ten hrnek tam nacpal iPad a jeho auto opravy :-/
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: jinými slovy - kašlu na příznivce, důležití jsou trollové. To vypadá na unbook a hrnek si tedy s nima sám
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: veřejné knihovny byly forma volného nekomerčního sdílení - tomu nerozumim. Ja mam pocit, ze ten bod piratskeho programu ""Z dlouhodobého hlediska chceme povolit nekomerční sdílení" se netyka jen knihoven, ale _veskereho_ "nekomercniho" sdileni. Chapu to spatne? Jestli to chapu spatne, upresni to. Jestli dobre, tvoje argumentace moc nedava smysl, protoze "pro knihovny" a "pro vsechny" je zatracene velkej rozdil.

    celá tahle věc dnes není už tak stěžejním bodem programu českých Pirátů - ale porad to tam mate, tak se nedivte, ze se tu a tam nekdo ozve.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ano, veřejné knihovny byly forma volného nekomerčního sdílení. celé je to o tom, že obchodní modely, postavené na existenci nějakých poměrně značných nákladů na kopírování, jsou v momentě, kdy se kopírování stalo obecně dostupným pro většinu populace, vynutitelné jen prostřednictvím masové represe. celá tahle věc dnes není už tak stěžejním bodem programu českých Pirátů, kteří se do značné míry shlédli v tom stát se catch-all party, zaměřenou na úplné vítězství ve volbách, ale pořád je docela mohutným zdrojem nepochopení.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: každopádně jsem měl pravdu min. v tom ohledu, že nejsem na volitelném místě. - ne, nemel jsi pravdu. Tvrdil jsi doslova "na kandidátce vůbec nebudu". Lhal jsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam