• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Aha. Takze pravidla viz https://www.slavoj.cz/sluzby/e-knihy.html . Cili jsou to normalni ebooky, dalsi kopirovani neni mozne, ctenar muze mit soucasne jen dve knihy, po uplynuti lhuty kniha zmizi (ano, lze prodlouzit) a navic to neni zadarmo, ale castecne placene ze statniho grantu.

    Takze fakt nevidim, jak zasadni relevanci to ma pro ten piratskej program "legalizovat "nekomercni" sdileni".

    LINKOS: Myslel jsem si to 8)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: Slavoj, ale nevím v čem ti to pomůže když to je jen zprostředkovatel služby o které psal CAIDEL, pokud jej tedy nemáš taky v ignore :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: no, mě se prostě nelíbí dělat tu z xchaose nějakého piratskeho nyx-guru, jen proto že ostatní se na to už vykašlali a odesli/přestali přispívat... Toť vše. O selektivite měřítek se s tebou nebudu dohadovat, protože ty evidentně nemáš moc představu co se tady dělo a tím pádem porovnávás úplně jiné situace...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: A ktera knihovna to tedy je? To snad vis, kdyz jsi psal "nase knihovna", ne?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: A jakej teda smysl melo [ LINKOS @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] ? Byla to reakce na moji zpravu, kde jsem psal ze presne to, co kritizujes u ostatnich, dela XChaos. A z cely ty moji zpravy sis vybral "hlavni reprezentant". Ani slovo o tom, co dela XChaos, ani slovo o selektivite meritek... misto toho nepodstatnej detail, u kteryho je navic imho zjevny, jak jsem to myslel.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: je to služba jak psal CAIDEL. Ten o tom bude jistě vědět víc, když se na tom podílel. Já tu službu nevyužívá. Počet kopii omezený není, nejvíce se to týká právě knížek o které je velký zájem a tištěné verze jsou věcné rozpucovane. Jestli se to dá dal šířit nevím a filmy v tom nejsou, když se bavíme o e-knihach
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: pokud sis nevšiml, tak jsem se xchaose nijak nezastaval a že bych chtěl někoho zničit protože si dovolil kritizovat "jednoho z nás" ?? To jako fakt? Kde sis todle vykouzlil?
    Jinak zrovna chytání se detailu je tvůj oblíbený argumentaci faul, tak si ho prosím nestahuj na mě, díky...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Ktera knihovna to je? A je pocet ctenaru, kteri si tu eknihu muzou stahnout, omezenej na pocet "kopii", ktereknihovna vlastni? A muze ctenar tu stazenou knihu dal "nekomercne" sirit? A funguje to i na filmy?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    OOHN: A je to ciste vina Danyska a spol? Podivej se na me: hned po par zpravach mi XChaos podsouva neco, co jsem vubec nerekl a predvadi klasicky argumentacni fauly a LINKOS je celej nadsenej ze jsem nenapsal slovo "zdejsi" v "hlavni reprezentant" a muze se na tom tocit.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Coz z nej dela hlavniho zdejsiho reprezentanta, ze. Je tak tezky pochopit, jak jsem to puvodne myslel? Ze kdyz jsem psal "hlavni reprezentant", tak myslim "zdejsi" a ne "nejvyssi a nejhlavnejsi celorepublikovejch mluvci a o Bartosovi jsem v zivote neslysel"? Myslim ze ne. Akorat kdyz cilem neni debatovat, ale v ramci te pevnostni mentality znicit nekoho, kdo si dovolil kritizovat "jednoho z nas", tak je proste jednodussi chytit se detailu, misto snahy pochopit, co ten druhej rika 8(
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DANYSEK: přijít s návrhem na snížení příjmu státu může v současný situaci jen cvok, s prominutím, teda.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LINKOS: Jestli je to služba kterou některým knihovnám poskytuje eReading (resp. Palmknihy), tak sem jí asi programoval :)

    Jinak DAYNSEK všechna DI určitě nerušil, mě v něm má pořád.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPIKE411: no, svym zpusobem ano... on i ten XCHAOSuv clanek nejake ty nikoliv nekomunisticke teze take obsahuje... treba ty narazky na movitejsi, zejo :) A ted si z toho vyber...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ale pořád jsou Piráti komouši, že jo? Na chvíli jsem znejistěl. UFO?!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    tXCHAOS: a co jinyho Miky cekal, kdyz tu je levicove orientovana vlada, ktere navic drzi kudlu na krku komunisti...? :-) Ono holt na ty naslibovany duchody, rodicovsky, jizdenky zadarmo a dalsi "benefity" se nekde prachy holt vybrat musi... jen naivni blazen si muze myslet, ze v takovem prostredi se snizej dane :D
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DANYSEK: ahoj Danysku, jsem rád, že si zrušil DI, protože to od tebe vůbec nebylo korektní, dozadovat se zde prostoru a zároveň upirat ostatním možnost s tebou diskutovat. :-)

    Jinak naše knihovna má například službu kdy si můžeš kdykoli stáhnout e-knihu, kdykoli tedy 24/7/365... Počet stažení neomezené, je po měsíci to musíš obnovit.
    Ale tak na kouknuti co ta knížka je zač dobrý, člověk se pak nenechá oblbnout hezkým přebalem a líbivým popisem a neutraci svoje peníze za blbosti...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Komentář Mikuláše Ferjenčíka: Vláda odmítla návrh Pirátů snížit zdanění práce
    https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/ferjencik-vlada-nechce-snizit-zdaneni-prace.html
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: Ale nevystačí. Samomluva je nezábavná.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LEON_KOWALSKI: obávám se, že si vystačí sami a budeme tu mít jejich samomluvu. a zase ta argumentace nám docela nahrává, jak můžeš pozorovat...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: Výhra je “nekrmit”. Pak je to přestane bavit. A odtáhnou smrdět jinam.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: protoze to je neco funkcne neco podstatne odlisneho... aneb zadna knihovna nikdy nebyla a neni otevrena 24/7/365 s nekontrolovanym divokym pristupem.... naopak, nekdy byl a je rezim dokonce prisnejsi - knihovny nektere tituly umoznuji vyuzivat jen v prezencnim rezimu, tedy dane konkretni dilo sice clovek mohl v prostorech knihovny studovat, ale domu s nim odejit ani nejde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam