• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    HONCKA: neplacu :-) a předpokládám, že XCHAOS na kterého to mirilo si to taky precte
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LINKOS: places na spanym hrobe, ja mam pravo akorat mazat
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Cela tahle debata je o legalizaci nekomercniho sdileni, ktere maji pirati v programu. Pokud se ho tvuj prispevek netykal, proc jsi ho vubec psal?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    HONCKA: to už se tu taky navrhovalo. Jenže když nastavís pravidla tak je musíš i vymáhat, jinak nemají žádný smysl...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: Az na to, ze diskuze nerovna se substitut pro RSS ctecku, na to jsou jine nastroje. Diskuzni fora jsou urcena k diskuzi. A pokud Pirati zde skutecne potrebuji reklamu / PR, pak si opet nekdo asi spletl kanal - tyhle veci patri (za drobny baksis) do banneru pod hornim menu...
    Ale je vtipne pozorovat, jak "najednou" nevadi, kdyz tu diskuzi zasiraji "propiratska" IDcka zcela zjevnym offtopicem a u nich ani nevadi, ze tu jsou desitky prispevku zcela o nicem a tezce mimo tema. O necem ten pristup "jen zpravy", hkavne beda at tu neni nejaka oponentura vypovida i celkove - dokazuje to tady i to, jak moc jsou Pirati schopni dialogu v prostredi, kde neni zrovna stoprocentni shoda. Coz v politice driv ci pozdeji nastane kdekoliv. A navic strach z oponentniho nazoru meli hlavne komunisti (a zjevne se inspirovali u nacistu) - a resili to podobne, tedy snahou nepohodlne hlasy umlcovat a odsouvat nekam do mene viditelneho pozadi. Nemuze se pak nikdo divit, ze Pirati jsou jako mladi komunisti obratem oznacovani... kdyz se tu podobne "choutky" objevuji.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LINKOS: podle toho, jak to tady xchaos spatne moderuje, tak to nema smysl, ptotoze jakakoli zprava zmizi v hromade balastu, nechapu, proc kdyz jsou 2 kluby, proc se chat nepresune komplet do druheho a v tomhle se nenechaji pouze zpravy
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Tak zjištění, že v knihovně nejsou knihy/eknihy "zadarmo," ale někdo (např. stát/vydavatelé/čtenáři/mecenáši/sponzoři) provoz nějakou formou platí/dotuje je.... hmm..... vskutku přelomové?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: já jsem psal něco o legalizaci nekomerční sdílení? Já jsem psal, že i v knihovně to máš nonstop...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Aha. Takze pravidla viz https://www.slavoj.cz/sluzby/e-knihy.html . Cili jsou to normalni ebooky, dalsi kopirovani neni mozne, ctenar muze mit soucasne jen dve knihy, po uplynuti lhuty kniha zmizi (ano, lze prodlouzit) a navic to neni zadarmo, ale castecne placene ze statniho grantu.

    Takze fakt nevidim, jak zasadni relevanci to ma pro ten piratskej program "legalizovat "nekomercni" sdileni".

    LINKOS: Myslel jsem si to 8)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: znovu už ti to vysvětlovat nebudu
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Nemluvil jsem o "guru", ale reprezentantovi. A sam uznavas, ze je proste hlavni prispevatel a to z nej proste hlavniho dela reprezentanta dela. Vubec se ti nedivim, ze se ti to nelibi, ale bohuzel to je proste fakt. "Nedelam to z nej", proste vidim, ze sem pise pravdepodobne nejvic. A zase: prestoze xchasova aktivita tady je proste fakt, tak tobe se to "nelibi" a porad s tim polemizujes. Proc?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: Slavoj, ale nevím v čem ti to pomůže když to je jen zprostředkovatel služby o které psal CAIDEL, pokud jej tedy nemáš taky v ignore :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: no, mě se prostě nelíbí dělat tu z xchaose nějakého piratskeho nyx-guru, jen proto že ostatní se na to už vykašlali a odesli/přestali přispívat... Toť vše. O selektivite měřítek se s tebou nebudu dohadovat, protože ty evidentně nemáš moc představu co se tady dělo a tím pádem porovnávás úplně jiné situace...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: A ktera knihovna to tedy je? To snad vis, kdyz jsi psal "nase knihovna", ne?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: A jakej teda smysl melo [ LINKOS @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] ? Byla to reakce na moji zpravu, kde jsem psal ze presne to, co kritizujes u ostatnich, dela XChaos. A z cely ty moji zpravy sis vybral "hlavni reprezentant". Ani slovo o tom, co dela XChaos, ani slovo o selektivite meritek... misto toho nepodstatnej detail, u kteryho je navic imho zjevny, jak jsem to myslel.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: je to služba jak psal CAIDEL. Ten o tom bude jistě vědět víc, když se na tom podílel. Já tu službu nevyužívá. Počet kopii omezený není, nejvíce se to týká právě knížek o které je velký zájem a tištěné verze jsou věcné rozpucovane. Jestli se to dá dal šířit nevím a filmy v tom nejsou, když se bavíme o e-knihach
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: pokud sis nevšiml, tak jsem se xchaose nijak nezastaval a že bych chtěl někoho zničit protože si dovolil kritizovat "jednoho z nás" ?? To jako fakt? Kde sis todle vykouzlil?
    Jinak zrovna chytání se detailu je tvůj oblíbený argumentaci faul, tak si ho prosím nestahuj na mě, díky...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Ktera knihovna to je? A je pocet ctenaru, kteri si tu eknihu muzou stahnout, omezenej na pocet "kopii", ktereknihovna vlastni? A muze ctenar tu stazenou knihu dal "nekomercne" sirit? A funguje to i na filmy?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    OOHN: A je to ciste vina Danyska a spol? Podivej se na me: hned po par zpravach mi XChaos podsouva neco, co jsem vubec nerekl a predvadi klasicky argumentacni fauly a LINKOS je celej nadsenej ze jsem nenapsal slovo "zdejsi" v "hlavni reprezentant" a muze se na tom tocit.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Coz z nej dela hlavniho zdejsiho reprezentanta, ze. Je tak tezky pochopit, jak jsem to puvodne myslel? Ze kdyz jsem psal "hlavni reprezentant", tak myslim "zdejsi" a ne "nejvyssi a nejhlavnejsi celorepublikovejch mluvci a o Bartosovi jsem v zivote neslysel"? Myslim ze ne. Akorat kdyz cilem neni debatovat, ale v ramci te pevnostni mentality znicit nekoho, kdo si dovolil kritizovat "jednoho z nas", tak je proste jednodussi chytit se detailu, misto snahy pochopit, co ten druhej rika 8(
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DANYSEK: přijít s návrhem na snížení příjmu státu může v současný situaci jen cvok, s prominutím, teda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam