nejsem si přesně jistý proč by tohle měl být konec "warezaku"
moje zkušenost s Jakubem Michálkem někdy z 2010 byla, že byl jeden z těch, který formalizoval vnitrostranické postupy a stanovy, na základě toho docházelo k první polarizaci na úrovni krajských organizaci (minimálně MSK)
na základě toho mě vůbec nepřekvapuje, kam to aktuálně zašlo, JM vždy poměrně jasné razil dehumanizovaný postup založený na jasných předpisech
co mě překvapuje, je odklon od tohoto postupu a transparence, tedy ano může to aktuálně snížit dočasně preference ČPS (nebo alespoň jejich růst), ale nemyslím si, že vnitřní očista může být pro voliče problém
"druhá generace" pirátů (např. Mikuláš Peksa, Vojtěch Pikal) to podle mě nedělají zase tak špatně aby nešly nahradit ti co jsou tam skoro od začátku (Michálek, Černohorský, Profant, Polanský, Ferjenčík)
takže, chápu, že je potřeba pirátky vykoupat, protože dělají chyby, ale otázka je co se bude dít dál v návaznosti na to co se děje
stejně tak platí, že je potřeba aby piráti nevyletěli v preferencích třeba na 30%, protože to personálně prostě nedokážou pořád ustát