• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    NIEKT0: dík :) já bych to viděl odvážnějí třeba jako Salvador...

    jinak mám celkem problém s tím že by se měla platit daň z mých naspořeních šušníčků jen protože koruna devalvuje
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NIEKT0: když tak co je to daň formou zápočtu?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KUKIDE: V dlhodobom programe mame ( https://www.pirati.cz/program/dlouhodoby/finance/ ):

    "Elektronické měny a přímá směna. Piráti podporují používání decentralizovaných anonymních měn, jako je např. elektronická měna Bitcoin nebo lokální měny. Postavíme se proti snahám finančních skupin a státu omezovat a kriminalizovat užití libovolných prostředků směny(elektronické systémy, hotovost, vzácné kovy, přímá směna). V případě firem, které poskytují služby státu, naopak podporujeme možnost platit daň formou zápočtu."

    V volebnych programoch pre parlamentne volby sa to afaik neriesi. Ten dlhodoby program sa bude mysliim aktualizovat, zrovna znenie tohoto bodu asi bude nejak menej radikalne, skor tak mierne pozitvne ku kryptomenam, sudim podla nalad v strane. Ale stale to bude asi (snad) stale "najpriatelskejsi" postoj z politickych stran co su momentalne na vyber.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    čus hele jak to máte s cryptem máte nějakej návrh v proGramu
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Mi teda chybi ten drive kterej melo “Pustte nas na ne!”
    Zadnej udernej slogan, zadny koule, kluci a holky vypadaji ze se zalekli moznyho uspechu, ba co vic, na socialnich sitich otevrene priznavaji, ze se jim neco nepovedlo v ramci kampane...to je jak zkrousenej prvnacek u tabule. Babis v tomhle srovnani uspesne buduje image stabilni sily, dokonce ani na dovcu nepojede, aby to mohl kazdymu roct ze nekrca a maka. Ze sou Pirati proevropsti vseci vime, ale cim vic se na to soustredi tim vic nahravaji Buresovi kterej tim lidem strasi a koneckoncu to ani neni ustredni tema voleb, kterym by mela byt rekonstrukce po pandemii a priprava na klimaticky zmeny, ktery jsou jasne videt a davaji nam citelnou cocku. Precejenom na spodku maslowa je bezpeci, a jsou tady horsi a viditelnejsi veci, nez migranti, na ktery se da soustredit.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    The FTC Votes Unanimously to Enforce Right to Repair | WIRED
    https://www.wired.com/story/ftc-votes-to-enforce-right-to-repair/
    OTZ
    OTZ --- ---
    nicmene, ted mi to asi doslo.

    program pirstanu je proste pragmatickej, ideologie je imho v politice uz prezitek. proto asi nema smysl extra reagovat na ty hystericky vylevy ze vsech stran, protoze o tom to proste bejt nema. misto dohadu kdo za co muze, ukazovani prstem a prehazovani odpovednosti je lepsi nabidnout reseni..no, snad tohle dojde dost lidem.
    OTZ
    OTZ --- ---
    KEB: jo, ok. ale ja se ti tady snazim rict, ze tady nejde o volice SPD, ale prevazne nevolice (ty treba ani neposlouchaji Ortel, protoze nemaji na cem a nedejboze na vstupenku..), kterym je zatim politika ukradena, viz ten text od Apoleny. a jestli Okamurovi zaberou na ten marketing, budou mu vdecny za ty levny potraviny, za zajem a pozornost, protoze doted na ne vsichni srali, budou z nich najednou nadseni volici SPD. uz si rozumime? Okamurova strategie je proste lepsi, byt neuprimna - kdyz nekomu pomuzes, nebo mu to aspon slibis, bude te poslouchat a volit spis, nez aspon napul presvedcenej volic z konzervativniho tabora.
    KEB
    KEB --- ---
    OTZ: já stebou souhlasím. Chtěl jsem tím říct to, že je podle mne větší a ve finále možná i užitečnější pravděpodobnost že piráti přesvědčí důchodce než hardcore fanouška SPD. Už jen protože SPD volby nevyhraje, ale Babiš zcela reálně může. Čili důchodci jsou podle mne snadno dosažitelnejsi cíl s větším dopadem.

    Jinak samozřejmě exekutorský aparát je v tomhle státě naprosto mimo kontrolu a cokoliv co mu pristrihne křídla je super. To je věc kterou by měli piráti opakovat pořád dokola.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OTZ: díky bohům že to máš jinak. Spíš sem Teda myslela ale 45 plus, ale je možný že sem si nasadila, za což se omlouvám, a jinak je mi 46.
    OTZ
    OTZ --- ---
    SHEALA: jo, to tabuizovani, pokrytectvi, machrovani a lhani me taky m*da a je hrozne otravny, zbytecny, neefektivni a nebezpecny. jenze to ma priciny kdesi daleko v minulosti a od ty doby meli cesi bohuzel dost prilezitosti se v tom vycvicit. no asi to bude chtit nejakou mocnou krizi, aby se naucili vazit si jeden druhyho, spolupracovat, pomahat, sdilet, komunikovat a naslouchat. viz moravsky tornado nebo xy vstricnych pocinu od lidu behem lonsky koronakrize.

    btw "tvoje" generace? mam pocit, ze do ni patrim taky (r.v. 1981), ale mam to uplne jinak nez pises. a ty mladsi uz nastesti nejak vnimaji, ze stavajici model fungovani spolecnosti a soucasna forma kapitalismu jsou tak nejak prezity a neudrzitelny.

    purrrrr :) btw kocky (asi hlavne lolcat :)) jsou prej druhej nejvetsi obsah na internetech :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OTZ: mmch, v těch nenávistnejch skupinách na FB jsou právnici, kteří jsou ochotný pomoct právě lidem v dluzích.

    Pro česko je specifický o problémech nemluvit a doufat, že narazíme na někoho, kdo nám s tím pomůže.

    Což je asi důvod, proč moji generaci strašně serou lidi, co otevřeně mluví o tom, že sou teplí, proč je seru já, když mluvím o tom, že lidi pomáhají přes hlavu (typický někdo sebere nevidomého a odvede ho někam, kam ani nechtěl - no tak já sem chtěla, když mě někdo pomůže na ulici přes výkop, aby se mě nepokoušel vychovávat, oslovit random guys umím už nějakejch 20 let žeano) a nedej bože začít mluvit o tom, že se někomu děje něco, co je křivda, jakože exekutor s ním jedná z pozice moci.

    Já nemám řešení, kdybych měla, tak dělám nějakýmu politikovi koncepci PR. Aktuálně sem se pokoušela vést debatu s lidma kolem laliny, kteří kromě uprchlíci jedou antivaxx a anti choice, no, dopadlo to jako vždycky.

    Jo co teda zabralo byly fotky mojí kočky. Jenže Piráti jsou najednou stašně seriozní, a nějak v tom nevidím, že by se jim kočky vlezly do konceptu...

    Přikládám fotku mý kočky, protože je nejlepší kočka na světě :)

    OTZ
    OTZ --- ---
    ..a ja jeste porad chci verit, ze Piratum a Starostum u prdele nejsou. a ze o ne maji zajem a dokazou si ziskat jejich duveru. mozna se za to budu i modlit :)) protoze myslim, ze jinak to bude pro me osobne zklamani a pro CR pruser.
    OTZ
    OTZ --- ---
    KEB: proc "nikdy neulovi"? a proc ztracenej cas?

    jako ze by nestali za pozornost a peci, nebo co? nechat je Okamurovi je kurva riziko, s jeho manipulacnima schopnostma a posedlosti vlivem si z nich udela "armadu" a pak se budem jeste divit, az diky jejich nasranymu referendu vylezem z EU primo do naruce diktatury nebo nejakyho porna ala Orbanovo Madarsko.

    na toto..zkus to precist cely, jde o lidi zchudly diky exkeucim nebo jinym "prosocialnim" zakonum z dilen 90s mafianu, nebo proste jakkoliv znechucenych politikou, proste jsou tak v prdeli, ze ani nechodi volit, nevi co delat, nevidi ani svoji budoucnost. on je posloucha a dokaze to pretavit v procenta, byt jsou mu u prdele, hraje to na vybornou.
    KEB
    KEB --- ---
    OTZ: ty co jsou schopní slyšet na toto piráti nikdy neulovi. IMHO by to byl ztracený čas, to už bych to spíš zkusil u důchodců.
    OTZ
    OTZ --- ---
    Agresivního Okamuru však od obecného politického příklonu k předvolebnímu populismu odlišuje především schopnost vyhmátnout přesně ta témata, která jsou pro nespokojené lidi až životně důležitá. A v tom dnes bohužel nemá konkurenci.

    jestli by se meli pirati od pana Pokadury neco naucit, tak tohle. nebo je chudina nezajima?

    Okamurův leták s „českým jarmarkem“ potvrdil marketingové schopnosti SPD – A2larm
    https://a2larm.cz/2021/06/okamuruv-letak-s-ceskym-jarmarkem-potvrdil-marketingove-schopnosti-spd/
    OTZ
    OTZ --- ---
    KEB: ja jsem koukal na livestream, ten mel asi 2h, tohle je sestrih

    Olga Richterová (Piráti): nejsme levice, i když to tak působí, šíří se o nás lži a děsíme Babiše
    https://www.youtube.com/watch?v=3IOkwuKICTM
    KEB
    KEB --- ---
    OTZ: rozhovor s Olgou bych si poslechl máš odkaz?
    OTZ
    OTZ --- ---
    mno ja kdyz jsem sledoval rozhovor s Ivanem nebo Olgou, tak na konkretni otazky (ano/ne/nevim) oba odpovidali tak zesiroka, ze se k pointe treba ani nedostali.coz je na youtube ok kdyz nejde o cas, ale v TV je to na skodu. u Ivana to imho neni nepripravenost, ale pre-pripravenost. nejaky skoleni komunikace by bylo asi zapotrebi.
    KEB
    KEB --- ---
    Ok taky se vyjádřím. Schválně jsem poslouchal Bartoše v prostoru x a souhlasím nebyl to příjemný rozhovor. Nicméně mě Ivan moc nepřesvědčil. Jeho výkon mi přišel podivně amatérský a hlavně mi přišel Ivan nepřipravený což působilo u budoucího premiéra dost rozpačitě. Dojem nic moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam