• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    KEB
    KEB --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: takže potom je to nejen nekompetentnost, ale i diletantismus? Jen tak dál! :-D
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    Jinak pokud to dobře chápu, tak ten text vznikal v roce 2016/2017, a jen ho teď, vzhledem k aktuálnímu dění, někdo, kdo má na starost média, "oprášil a vytáhnul". Takže aniž bych to chtěl hájit, tak nejde o "aktuální názor vzešlý ze současné zkušenosti", ale spíš chybu, že někdo vzal něco 5 let starého a nevykomunikoval si, že to asi není poplatné současnosti.
    Pokud teda vidím dobře.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    XCHAOS: "neviditelné názorové frakce" to zní úplně skvěle jako PR heslo...;)))
    Já to chápu a dokonce mi to imponuje ale většině potencionálních voličů se to velmi špatně vysvětluje. A pořád si myslí o nás, že jsme pytel blech.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    PHOBOS99: jen to jaksi zdůrazňuje nesmyslnost vymáhat to o stupeň níž, když ve škole to je už "každému jedno"
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    MEMNON666: jasne, ale tam uz je ten pristup rovnostarsky
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    PHOBOS99: onen předškolní rok ten problém jen posunul o rok dolů, při nástupu do školy taky nemusí být dítě naočkované...
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    MEMNON666: kolektivni ochrana v pripade tetanu? Vazne?

    Nesmysl je kombinace povinne predskolni skolky a vyzadovani ockovani deti, aby mohli jit do skolky, aniz by ockovani samo bylo povinne. Cesky kocourkov jak vysity. To by chtelo narovnat.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    PHOBOS99: takže už ne kolektivní ochrana ? Tak to je potom na zodpovědnost rodičů imho
    ---
    "Povinnost vysvětluje ministerstvo ochranou zdraví celé společnosti. Proti infekci jsou v případě vysoké proočkovanosti chráněni i ti, kteří ze zdravotních důvodů očkováni být nemohou."
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    MEMNON666: ohrozuje kohokoliv, kdo na takove dite ma dohlizet a nese za nej odpovednost, protoze venku je jako ze skla
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MARTYZAN: bohužel, to bys musel znát nějaké vnitřní "neviditelné názorové frakce" v Pirátech. to, že to půjde tímhle směrem, se dalo čekat už nějaký čas.

    protože ze všech stran dostáváme plno královských rad, co bychom jako měli mít v programu, aby... ale bez členů se jaksi politická strana dělat nedá a nějaký rámcově názorově příčtných lidí, kteří by byl fakt ochotni k Pirátům vstoupit a tlačit ty podstatné body agendy, zase není tolik (a nebo ještě paradox: protože vlastně ten hlavní názorový proud přitáhl hodně členů, tak tito členové se neměli v rámci členské základny jak odlišit a vybrat ze svého středu někoho, a prosadili se agilnější členové s vyhraněnější agendou)

    místo, abyste pochopili, že třeba Janka reprezentuje názorový proud, který chtěl vyváženější přístup k výběru reprezentace Pirátů třeba i skrze prvky demarchie (losování některých funkcí), tak se tu z ní dělalo strašidlo obcházejí evropu a teď máme tiše antivax křídlo s významnou rolí v programu.

    dlužno ale poznamenat, že zase nutit dětit před přijetím do školky k očkování proti nemocem, které se nepřenášejí infekčně mezi lidmi, je trochu úlet. faktem je, že prostě různé názorové menšiny absolutně neměly šanci prosadit se na platformě tradičních stran, takže samozřejmě v rámci poměrného zastoupení vznikají "názorové chuchvalce", což by si sice zasloužilo spíše tu nálepku "nezávislí", ale zkrátka se nějak vyvíjíme. ta procenta nejsou náhoda, ale jsou výsledkem toho, že u Pirátů mají svoje "želízka v ohni" různé proudy, zvysoka ignorované jinými politickými směry (je to něco, co PR mágové kalibru Prchala vůbec ani nejsou podle mě schopni podchytit)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    RESURRECTION: nikdo neruší očkování proti tetanu nýbrž je spochybnuje smysluplnost vymáhání v kontextu přijetí dítěte do školky, jak ohrožuje dítě bez tetanovky ostatní v kolektivu? Od pěti let už neohrožuje?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PETER_PAN: to stanovisko je opravdu dost nešťastné.
    Přemýšlím ale, jak by měl znít Pirátský postoj k (povinnému) očkování v roce 2022?

    Fakta mluví jasně, pokud již desítky let povinně očkujeme proti nemocem, kde některé za sebou nechávaly i v dobách "největší slávy" ročně řádově méně mrtvých, než nyní Covid, viz třeba Polio/dětská obrna, tak proč by nemělo být i očkování proti Covidu povinné?
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    (jako takle to je od začátku ne? "V programu pro zdravotnictví také krystalizuje liberální přístup, Piráti zdůrazňují právo občana vybrat si způsob léčby. Za samozřejmost Piráti požadují striktní ochranu soukromí pacientů." [2012])
    OTZ
    OTZ --- ---
    tak uz opravdu "nevolitelni"
    RESURRECTION
    RESURRECTION --- ---
    NIEKT0: Nestastne je slabe slovo, vzdyt to jsou normalni anti-vaxx echo chambers. Akorat Hrib (jedinej doktor) jako hlas rozumu. Ale jelikoz si to strana nekolikrat odhlasovala, tak to asi neni omyl. A jsou to presne ty stejny dezinfo sracky jak jedou dneska proti covid vakcinam. Nemluve o tom naprosto bizarnim postoji, kdy je svoboda rodicu verit hoaxum a jednat na jejich zaklade vic nez pravo jejich deti dozit se dospelosti. Mimochodem ten duvod proc se ockuji male deti od narozeni je, ze je z tech nemoci casto nedokazeme lecit, jelikoz jsou prilis male na lecbu, kterou mame.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    Rozumím že je otázka, jaký má praktický smysl rodiče zrovna pokutovat, ale relativizace významu vakcinace je relativizace vědy a úspěch v lepším případě dojmologie, v horším hybridní války a dezinfo webů.
    Ubrat tetanus je hodně wtf, naopak bych byla pro při jeho přeočkování u dospělých defaultně nabízet a hradit kombinaci tetanus s černým kašlem, protože u něj není otázka jestli se tu objeví a rozšíří, u něj je otázka kdy.
    KEB
    KEB --- ---
    PETER_PAN: mně se to líbí, už se těším na hromadný úmrtí dětí po cíleným promorovani, protože přirozenou imunitu radši než vakcínu!

    A teď beze srandy, tohle opravdu myslíte jako piráti vážně?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    RESURRECTION: Tiez som na to pozeral, ale vyzra ze CF si to skutocne takto "kompromisne" odhlasovalo: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=474674#p474674 https://forum.pirati.cz/celostatni-forum-f477/cf-6-2017-uprava-zneni-programoveho-bodu-zdravotnictvi-t36337.html
    Za mna osobne je to teda dost nestastne.
    RESURRECTION
    RESURRECTION --- ---
    PETER_PAN: WTF?? To psal nejakej silenej anti-vaxxer, kterej hacknul web Piratu nebo co? Zrusit povinny predskolni rocnik kvuli ockovani? Nechat silene rodice neockovat deti proti smrtelnym nemocem na zaklade jejich viry? Zrusit ockovani proti tetanu??? Tetanus je VSUDE a ma smrtnost 50 %, jako co za dementa to psalo? To je fakt naprostej libertarianskej bullshit.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    GAARQ: a jdou ty bláboly konkretizovat, ať jdou pošoupnout k relevantním lidem?
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    MARTYZAN: nu, pokud jsou v jiných oblastech stejně (ne)kompetentní jako v případě očkování, tak potěš koště ;) očkování díky své vědecké specializaci rozumím, jiným věcem rozumět nemusím, ale musím se potom spoléhat na to, že oni ano. a jako reference k jejich kompetentnosti v jiných oblastech je jejich přístup k očkování ne zrovna povzbudivý. proč to proboha neviděl nějaký vědec nebo lékař? je tam tolik faktických blábolů, že je to prostě úplný nesmysl. proč bych jim pak měl věřit v jiných oblastech, pokud v nich mají stejný přístup?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam