• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    RESURRECTION
    RESURRECTION --- ---
    NIEKT0: Nestastne je slabe slovo, vzdyt to jsou normalni anti-vaxx echo chambers. Akorat Hrib (jedinej doktor) jako hlas rozumu. Ale jelikoz si to strana nekolikrat odhlasovala, tak to asi neni omyl. A jsou to presne ty stejny dezinfo sracky jak jedou dneska proti covid vakcinam. Nemluve o tom naprosto bizarnim postoji, kdy je svoboda rodicu verit hoaxum a jednat na jejich zaklade vic nez pravo jejich deti dozit se dospelosti. Mimochodem ten duvod proc se ockuji male deti od narozeni je, ze je z tech nemoci casto nedokazeme lecit, jelikoz jsou prilis male na lecbu, kterou mame.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    RESURRECTION: Tiez som na to pozeral, ale vyzra ze CF si to skutocne takto "kompromisne" odhlasovalo: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=474674#p474674 https://forum.pirati.cz/celostatni-forum-f477/cf-6-2017-uprava-zneni-programoveho-bodu-zdravotnictvi-t36337.html
    Za mna osobne je to teda dost nestastne.
    RESURRECTION
    RESURRECTION --- ---
    PETER_PAN: WTF?? To psal nejakej silenej anti-vaxxer, kterej hacknul web Piratu nebo co? Zrusit povinny predskolni rocnik kvuli ockovani? Nechat silene rodice neockovat deti proti smrtelnym nemocem na zaklade jejich viry? Zrusit ockovani proti tetanu??? Tetanus je VSUDE a ma smrtnost 50 %, jako co za dementa to psalo? To je fakt naprostej libertarianskej bullshit.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    GAARQ: a jdou ty bláboly konkretizovat, ať jdou pošoupnout k relevantním lidem?
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    MARTYZAN: nu, pokud jsou v jiných oblastech stejně (ne)kompetentní jako v případě očkování, tak potěš koště ;) očkování díky své vědecké specializaci rozumím, jiným věcem rozumět nemusím, ale musím se potom spoléhat na to, že oni ano. a jako reference k jejich kompetentnosti v jiných oblastech je jejich přístup k očkování ne zrovna povzbudivý. proč to proboha neviděl nějaký vědec nebo lékař? je tam tolik faktických blábolů, že je to prostě úplný nesmysl. proč bych jim pak měl věřit v jiných oblastech, pokud v nich mají stejný přístup?
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    To vás ta problematika očkování tak pálí, že dáte bokem všechny ty další věci z programu? nový přístup k dělání politiky, transparence, sociální politika a další důležité věci?
    Mrzí mě to osobně, protože pár přátel naopak spíše antivax na nás zanevřelo, protože jsme řekli, že očkování je zatím jedinou účinnou cestou jak z toho ven. Teď zase opačný tábor tvrdí, že je to málo. Je to škoda, že covid má i takové vedlejší následky. Just saying.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Stanovisko Pirátů k problematice povinného očkování
    https://www.pirati.cz/program/temata/stanovisko-ockovani/

    Co to tam mate za se za hovna? Tohle je fakt velky spatny. Muj koment zde : [Věci Veřejné - MILOŠ ZEMAN NAVŠTÍVÍ PRAŽSKÝ HRAD]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NECROMAN: Pražský okruh musí dostavět vláda, ne magistrát. ODS má jedinou šanci s tím pohnout a s magistrátem to vůbec nesouvisí..
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ODSka rozjíždí pražskou kampaň, zatím je to spíše hezká přehlídka argumentačních faulů a dezinformací
    Praha vzhůru nohama | Praha na hlavu
    https://www.prahanahlavu.cz/
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    XCHAOS: mně tohle přijde na hlavu, že je poslanec půl roku mimo sněmovnu defakto navíc hned po "nástupu" do funkce. Vyjádřil se k tomu vůbec někde nějak?

    s tímhle souhlasím:
    Prioritou zvoleného zástupce musí být výkon svěřeného mandátu. Pokud má Jan Farský jiné priority, měl by uvolnit své místo v poslanecké sněmovně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Farský v čele kandidátky uvedl v omyl voliče i koaličního partnera - Pirátské listy
    https://www.piratskelisty.cz/clanek-4093-farsky-v-cele-kandidatky-uvedl-v-omyl-volice-i-koalicniho-partnera
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTZ
    OTZ --- ---
    ..idealni synteza je ovsem startrockismus :))
    OTZ
    OTZ --- ---
    CAIDEL: ne, jenom fanaticti SW fans :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: jinak ad Janka, ano je to blbost, ale když jsme to věděli, měli jsme jí za poškozování dobrého jména strany vyrazit hned na začátku. A když jsme to neudělali, tak to ale znamená, že je nám jedno, když nějaký Pirát o sobě tvrdí, že je komunista, protože tyhle kecy jsou každýho věc a my to nebereme vážně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GAARQ: v podstatě, chápu. ale jsou dvě základní otázky, které zhruba určují polohu na politickém kompasu: jedna je. jestli si můžeš dělat víceméně co chceš, nebo jestli máš držet hubu a krok (to je kritérium autoritářství). A druhá jestli se musíš dělit o plody své práce se společností nebo jesti je to víc "každý sám za sebe" (to je pravo-levé ekonomické kritérium)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    https://twitter.com/PiratIvanBartos/status/1481567775843926017
    Strany by neměly brát peníze v rozporu se zákonem či z pochybných zdrojů. @STANcz
    musí své financování vysvětlit. V případě, že jsou nějaké peníze darovány v rozporu se zákonem či z problematických zdrojů, je namístě takové peníze vrátit. A to platí pro všechny politické strany.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    HONCKA:
    bla bla legalizace konopi bla bla
    bla bla konopi blabla

    co jste si myslela pojmem komunismus?
    *vysvetluje, co myslela*

    aha. a co jste tedy myslela tim slovem komunismus?
    *vyvsvetluje znovu, co myslela*

    a vite, ze komusimus je podle vsech mych kamaradu spatny?
    *vyvsvetluje znovu, co myslela*

    vlastne skoda, vlastne se ten rozhovor vyvyji k lepsimu, jen zurnalista je cim dal tim vetsi debil. to nejsou provokativni, investigativni otazky, imho.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: docela upřímně, politické směry a proudy jsou tak vágní, že když si člověk otevře libovolnou encyklopedii a najde si tam libovolný politický pojem, najde tam milion šest definicí různých variant a směrů, které si často protiřečí. je to jako s ateizmem - věřící může (právem) opáčit "ty nekritizuješ mého boha, ale nějakého, kterého sis vymyslel, abys ho mohl kritizovat".

    proto se osobně snažím vyhýbat např. pojmům levice a pravice, neb bráno z praktické stránky, ne deklarativní, najdi mezi nimi pět rozdílů ;)

    a když o sobě politik prohlásí, že je komunista, nebudu mít výhrady vůči tomu, že se tím řadí do směru, který lze podle jedné z mnoha definic ztotožnit s diktaturami a státním terorizmem, ale budu mít vůči němu výhrady, proč se snaží o sobě tvrdit něco, co je prakticky prázdný pojem, využívaný jen v politických šarvátkách. automaticky se tím odsuzuje k tomu, že začnou vyskakovat čertíci z krabičky anti-čehokoliv a dají mu bešing a dobře mu tak, imho. sáhodlouhé vysvětlování "já jsem vlastně liberální socialista dle kautského" je něco jako "platí pouze pro kulovitá tělesa ve vakuu" ve fyzice, je to pouhá snaha vybruslit z toho, že co tvrdím, má hodně omezenou platnost a smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam