PULNOC: nevím, co úplně pokládáš za "kapitalismus", ale jestli hledáš nějakou skulinku v hierarchickém systému mocenských monopolů, no tak hodně štěstí. Podle mě alternativou ke kapitalismu je... volný trh. Takový, na kterém rozhodnutí vznikají skutečně dobrovolně a ne prostě kvůli nepružnosti poptávky (žízeň, hlad, nutnost bydlet...). Monopolní struktury (Google, Facebook, Microsoft... a mraky dalších), to je ovšem něco, co stojí mimo volný trh. To je monopolní kapitalismus, ale nevěřím, že nakonec volný trh nenajde cestu, jak monopoly obejít (i když některé nápady se ukázaly jako šílenosti).
Stejně tak tu narážíš na problém, že chceš peníze na nájem a ve vedlejším klubu, ehm, nabízíš provokativně sex za peníze. Přirozený kompromis je vybrat si milence a nastěhovat se k němu a máš vyřešeno bez kapitalismus: volná láska jako řešení dvou problémů najednou, a ještě máš jako bonus, že si můžeš vybrat ke komu :-) (chlapi si dnes moc vybírat nemůžou, zvlášť s rostoucím věkem). Neviděl bych tu situaci až tak černě. Jsou na tom lidi hůř. Akorát nevím, co si přesně slibuješ od zájmu o politiku, teda ...
Anarchie je taková čirá abstrakce, kterou nejde moc realizovat. V současnosti jsme od ní asi nejvzdálenější za celá desetiletí. Po světě nejde volně cestovat, a tak různě. Řád je všudypřítomný, ať už v podobě emergentních totalitních struktur, nebo struktur, které se jim staví do cesty, ale logicky taky vyžadují značnou míru disciplíny. Není to ultra-šílenost, akorát v podstatě došla, není skladem.
Hmm, lidi jsou a nejsou nebezpeční. Jak kteří, v jakých situacích. Ano, párkrát v životě jsem byl okraden, dokonce i dostal přes držku... ale v drtivě většině byli lidé ochotní, milí a nápomocní, ať už sami za sebe nebo v rámci systému. Jen jsem za to často musel zaplatit, to je pravda.