• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: podívej, nevím přesně, kolik ti je, ale myslím, že plus-minus to odhaduju správně. A tedy: když jsem byl zhruba v tvém věku, tak jsem objevil, že mi daleko víc oslovuje hudba, která vznikla třeba 20 (i víc) let předtím. Tím myslím třeba Hendrixe, Floydy apod. místo úchylného devadesátkového disco-techna (skutečné klubové techno jsem objevil později, ale ty stylizované diskotékové videoklipy mě od toho léta odrazovaly :-)

Mohla by podobnou paralelu představovat to, že mladí objeví, že je daleko víc oslovuje Internet takový, jaký se dělal 20 let předtím? Nebylo by to poprvé, kdy se mladší generace do takovéhle archeologie životního stylu vrhne. Takže by jim najednou přišlo cool používat něco v duchu původního Usenetu (což je přesně Fediverse) místo Instagramu, TikToku a spol.

Módní vlny retro-technologií se občas objevují. Třeba synovec před pár lety měl záchvat nahrávání hudby na audiokazety a poslouchání walkmana... pravda, trochu jsem kroutil hlavou nad tím, že jako zdroj pro nahrávání kazet stejně používá MP3, ale je to důkaz toho, že lifestylové preference dospívající nemíří kupředu nijak přímočaře. Třeba stačí jedna půlgenerace, aby se mladí rozhodli, že Tiktok je úplná demence...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: přece ale rozhodnujtí o tom, které příspěvky, hashtagy a odkazy budou trendovat, není "utahování šroubů". Je to marketingové rozhodnutí.

Když budeš mít komunitu o zdravé výživě, necháš trendovat hashtagy o ovoci, zelenině a vitamínech. Protože to je téma tvé komunity. Nenecháš trendovat, co já vím #drunktoot - protože to moc zdravé není (celkem objektivně).

Když budeš mít politickou stranu, tak je filtrování hashtagů otázkou politického rozhodnutí členů strany. zkus do strany vstoupit a přehlasovat to, když to jde trvale jinam než chceš, tak naopak vystup a založ si jinou nebo vstup jinam.

Když budeš mít komerční sajt, asi když budeš zrovna propagovat velký rockový festival, necháš trendovat #rock a #metal ale nebude tě tolik zajímat hashtag #techno nebo #dance nebo #party - protože takhle je ustavený vkus komunity, ve které máš, v případě komerce, vložené svoje peníze.

Pořád nevím, kde tam vidíš jakýkoliv "zákaz". Mastodon má takové nuance, jakože místo smazání můžeš obsah jen označit za citlivý (a to na dvou levelech - bud' CW na celý toot, to je pak ekvivalentem zdejšího bazmeku "spoiler", a nebo označíš jako citlivá přímo média). Dále můžeš pouze tůt označit jako "nezařazený" - tedy nesmažeš ho, ale jen vyřadíš z lokální a federované timeline. To je ekvivalentem toho, že ti pořadatel festivalu polepil plakáty tvůj plot - tak mu plakáty orveš a dáš do sběru, ale akci jako takovou nijak nezakazuješ.

Svoboda projevu není jednoduchá ano/ne, on/off záležitost. Je to jedna z nejsložitějších aktivit lidské civilizace, odjakživa. Většinou jde jasně rozeznat totální zákaz, totální cenzuru - ale nuance opaku cenzury jsou jemné a složité.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KRAMERIUS: Co je složitého na větě: „Bude potřeba vyjednat dobré podmínky, abychom tuto spolupráci obhájili“? Mám říci: "Půjdeme tam za každou cenu"? To snad ne...

KEB: Vidím do mého resortu (Digitalizace). Víc ne. Tam zatím byly splněny veškeré požadavky.

Techno jsem nikdy neposlouchal a to jsem stranu spoluzakládal :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ja stejne nechapu, proc by proste nemohli pirati rozdavat pivo tak nejak po anarchisticku. proste se vysrat se na povoleni, papiry, nakoupit sudy a tocit rovnou z dodavky, stejne jako se dela jakakoliv alternativni techno party. tam se taky nehraje na lejstra, eet, ale hlavne na pohodu. zejo.
    ECHELON
    ECHELON --- ---
    Pirátskej předvolební swag
    Díky chlapci! Na techno dobrý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam