ZUZKAOU: V rámci experimentu jsem vyzkoušel do první fermetnace vodního kefíru rozmíchat čajovou lžičku kvásku.
No a výsledek je sladký sliz, který asi trochu kvasí, ale nijak zvlášť. Tudy tedy cesta nevede...
Pro vás, komu se z kefíru dělá sliz, možná ten kvásek bude stopa..? Kterápak bakterie to má asi na svědomí?
Jo a dá se s tím slizem něco dělat, nebo je fakt na vylití? Nejde to třeba nechat déle prokvasit..? Nebo nějak naředit..?
Anyway, meruňkový vodní kefír, co mi stál vedle v lahvi a procházel druhou fermentací dopadl skvěle! Sice neutíkal z lahve, ale krásně perlil, burčel, byl prostě veselý :)
Takže momentální závěr: nechat druhé fermentaci čas, minimálně dva dny, a optimálně držet teplotu kolem 25° (byl za oknem na sluníčku).