• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FUNTL: nyxovská odpověď - nechceš raději vodní kefír a zázvorovku z toho udělat při druhé fermentaci?
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    máte někdo zkušenosti s ginger beer plant? případně máte GBP rozrostlou? přemýšlím, že bych jí dotáhla domů, a zatím jsem našla jen prodej kultury na Fermentáriu (a to ještě až v listopadu).
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    PLAGUEDIL: tolik jich v ostrave nemame. Ale zuzim ti to na jeden - ostrava muglinovska ;)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    DAVE_PAGE: vyber se zuzil na asi 120 obchodu:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: zadělat s ním chleba. imho nemá smysl překvašenej burčák schovávat. Jako jo, když ho trošku naleješ do moštu, tak ti vznikne jabčák.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    VANEK: cca 50-60kc, Albert v Ostrave. A je toho 300g...
    VANEK
    VANEK --- ---
    DAVE_PAGE: Za kolik a hlavně kde?
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    v mistnim Albertu jsem dnes narazil na Vegetarianske Kimchi od http://www.ilovehummus.cz
    Po pootoceni vicka jsem cekal, ze se ozve drobny psouk, ale misto toho mi to osprchovalo pulku stolu. Tak bacha! :) Nastesti mam vcelku tolerantniho kolegu.

    Chutove je to celkem fajn. Je to zatim nejlepsi (nekorejske) kimchi, ktere jsem si koupil. Ale pri ochutnavani mi chybela vetsi komplexnost, kterou tomu (asi) doda rybi omacka.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Dá se s burčákem dělat něco jiného než divoké experimenty? Zejména, má smysl ho (při delším přechovávání) přelévat a vyhazovat rmut po mrtvých kvasinkách, nebo to nic nezmění? A když prokvasil až moc, dá se "přikrmit" zejména jablečnou šťávou?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: njn. na jaře to byl takový pokusný ročník, viděli že zájem je velký a tak to tentokrát dělají ve větším a za vstup. Plus teda protože si pronajímají větší prostor, tak možná už musí platit nájem, nebo tak něco. Nevidím jim do financí, jen tam dobrovolnicky přednáším.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Vstupné 100 Kč, to je od minule novinka?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a 10. listopadu bude druhá Kimchi battle

    https://www.facebook.com/events/519620288491400/
    NILA
    NILA --- ---
    ZUZKAOU: z toho čo čítam to bude ako hovoríš, nikto vlastne poriadne nevie čo je to za placku...skúsim teda prekonvertovať jednu kombuču :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NILA: osobně nevěřím že je to specifická kultura - kdybych to chtěla chovat, tak prostě začnu kombuču krmit medem a zeleným čajem.
    NILA
    NILA --- ---
    ahoj vospolok - nechováte niekto jun kultúru o ktorú by ste sa chceli za úplatu podeliť?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    STOOL: Korejci ji jedí výrazně čerstvější a neprokysany. Klasické baechu nechávají zrat okolo nuly, aby to šlo pomalu a na jaře to ještě nebylo moc kyselé. Ale to je na každém konkrétním jazyku, zejo.
    SMALL_CLANGER
    SMALL_CLANGER --- ---
    imho dva tydny fakt minimum, spis ten mesic. ale na druhou stranu lidi rikaj, ze jim to chutna i 'syrovy' tak jsem to letos ochutnal a neni to spatne - je to jak chilli zeleninovej salat, akorat tomu chybi ta zkvasena cast.
    jinak mi to vydrzi tak 2-3 mesice (delam 7-8l).
    STOOL
    STOOL --- ---
    o víkendu jsem vedl debatu o dýlce zrání kimči a dozvěděl jsem se, že jsem asi jedinej, kdo to jí nejdřív za dva týdny. jakou máte zkušenost vy? teď dojíždím dýňovo-patizonové a upřímně mi po tom měsíci začíná nejvíc chutnat až teď.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jako korejci dělají kimči z toho, co maj zrovna po ruce a v nejrůznějších obmněnách. Horší než bramborovej salát, tohlecto!
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    BASTOCH: taky jsme nad tim premysleli :) Ale melo to dost uzkej tvar a petrzelovo-mrkvovou nat. Proste to bylo cele podobne nasi petrzeli.
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    DAVE_PAGE: no a nebyla to daikon? .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam