• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/

    Vyfoť a sdílej fotku závěrečných titulků/finalbosse/trofeje ze hry, kterou jsi aktuálně dohrál + přidej popisek o jakou hru se jedná a kolik hodin ti cca trvalo dohrání + #dohrano .
    Př. Half Life/10 hodin/#dohrano

    Všichni v diskuzi budeme rádi, když napíšeš i tvoje dojmy z hraní.


    dceřiná diskuze: [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Loosers není ani na nástěnce (vím, má to být "losers", ale už to nejde změnit)] [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce]
    rozbalit záhlaví
    GEE
    GEE --- ---
    DEEFHA: Mám pocit, že jsem to kdysi zkoušel, ale nechytlo tolik jako tančící agenti. Škoda, že takový hry už moc nevznikaj...ale tak aspoň pak byl důvod vyplatinovat tenhle poklad. Kvůli příběhu, pochopitelně

    Persona 5 Dancing Star Night - Last Surprise - Hard Mode
    https://www.youtube.com/watch?v=fPlGhP88IpA
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    GEE: Jééééééé, Elite Beat Agents! :-D To bylo dost skvělý. A co Rhythm Tengoku / Heaven / Paradise? Na tom jsem svýho času taky dost ulítnul :)

    [Rhythm Heaven] - Fan Club (Perfect) (English)
    https://www.youtube.com/watch?v=DNbvktlB0gU
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    LEFTY: Taky jsem zkoušel (bylo to za Covidu v balíku hříček od Sony zdarma), ale ani jsem to nedojel. Jak mi tyhle relaxační krávovinky nevadí, tak tohle mi fakt nesedlo.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    Escape from Tarkov/450 hodin/#dohrano


    Za mě dohráno. All traders na max LVL krom Fence. První wipe. Původní plán byl naučit se střílet a max lvl. 20. Nakonec ta immerze byla tak silná, že jsem došel až na lvl42. 192 dní od založení accountu jsem se nevěnoval žádné jiné hře. Přišlo mi, že to nemá smysl. Ted pomalu Tarkov opouštím, čekám na další wipe a z mezičase hraju Aliens: The dark descent. Jako milovník TBS, RTS a od malinka všeho kolem Aliens si tot náramně uživám. Také povedená hra, kterou za chvíli řekl bych dohraji. Možná úspěšně, možná neúspěšně. Zbývá pád dní do bombardování planety :-)


    GEE
    GEE --- ---
    PaRappa the Rapper 2/PS5/2 hodiny/ #dohrano
    Hudební hry miluju, PaRappa mě přesto dosud míjel. Jen jsem viděl nostalgický reference. Ale už to chápu! Fantastická hudba, totální šílenost srovnatelná snad jen s Katamari Damacy (tomu PS2 éra zdá se přála).

    Hra je dostupná v rámci předplatnýho PS+, doporučuju sosnout - odezva tady streamu fakt nepřeje. Jo a soundtrack se dá už nově najít na Spotify - https://open.spotify.com/album/1sjrX9uNvjublL0YU6Yki4?si=qBH_Kmh7Q8inJSBc5iZywA

    A teď mě omluvte, hledám v šuplíku DSko a jdu hrát Elite Beat Agents...

    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    Humanity/16hod/PS5/ #dohrano

    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Journey / PS5 / 1 hodina / #dohrano

    Absolutní meh. Vůbec nechápu hype kolem téhle "indie" píčoviny, hrál jsem mnohem lepší flash games v minulým století.

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOFI: Njn, s Uncharted byly i PS3 bundly. To se prodávalo samo :-)
    TOFI
    TOFI --- ---
    SUCZKER: Uncharted2 byla hra kvůli které jsem si kdysi šel koupit ps3 :-)
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    DEEFHA: Uncharted 2 za mě jedna z nejvíc her, nejšílenější moment, když vtrhnou do toho jakoby Káthmándú, nebo co to má představovat, všude povstalci a obrněný vozy a dál nebudu spoilovat...

    Ve čtyřce je pak nesmírně zábavná ta automobilová honička (opět bez spoilerů)

    Zajímavý, že tu dvojku jsem dohrál až jako poslední
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SALVATOR: Jo, to je ono, teď právě jsem to našel. Díky! Tohle jsem si prostě ne a ne, nedokázal zapamatovat :-D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Slyším "ludonarrative disonance"?
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    BIMBAS: Je fakt, že teď hraju trojku a tam docela čumím, jak pěkně to vypadá. Jsem hodně zvědavý na čtyřku, tu budu hrát v remasterované PS5 verzi a očekávám neočekávané :-)

    Jinak to násilí vs. prezentovaný charakter postavy - tohle se řešilo i u toho Tomb Raider rebootu, hlavně u prvního dílu. Tam je taky Lara dvacetiletá pomlácená žoužel, která právě přežila pád letadla, snaží se přežít a ještě nikdy nikoho nezabila... A za pár minut už čistí levely s lukem a šípy jako Rambo junior :-D Nějak se tomuhle jevu i říká, teď to nedokážu najít, ale četl jsem na tohle téma celou studii někde.
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    DEEFHA: neexistuje herni serie, kde jsem se vic zastavoval a kochal se. Je to skvela serie. Jedine co me lehounce vzdy mrzelo, ze v cut scenach je to pomerne rozumny a citlivy chlap a kazdou chvili vycistis plac od nepratel. Moc se tam zabiji
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Martha is Dead/8 hodin/#dohrano
    Tohle je taková zvláštní hra. Mám rád walking simulatory, ale tady mi ta hratelnost nějak moc nesedla. Chvílema je to takový trochu otravný, sem tam neintuitivní, vcelku pěkná grafika, ale ty bugy, trhání obrazu i na nadupaný sestavě! Zachraňuje to příběhová stránka a atmosféra, kdy silnej příběh hru asi nejvíc táhne. Zvláštní střídání, kdy chvíli je to taková nuda o ničem a najednou blik cvak a přijdou největší masakry. Závěr si už jede spíš v těch masakrech. Celkově je to docela síla a teď abych si dal na vyvážení něco hodně pohodovýho..
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    GEE: Budu muset pro srovnání mrknout na ty původní PS3 verze, jak to vlastně tehdy vypadalo. Třeba by mě to bývalo tak nezaujalo, kdybych to hrál už tehdy. Slyšel jsem, že zvlášť jednička měla svoje mouchy, který se v rámci remasteru podařilo dobře vychytat.
    TAP
    TAP --- ---
    DOGGY: Tak to každopádně. Ale jsou někdy chvíle v životě před telkou, kdy ty blockbustery člověk žere jak arašídový křupky a nemůže s tím prostě přestat.
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    TAP: tak nejak jsem to mel tez..akorat cim dyl jsem hral, tim min me to bavilo, jak ty herni mechaniky byla stejna
    GEE
    GEE --- ---
    DEEFHA: já ti závidím, že si to můžeš projít poprvý. Užívej. Kdysi jsem kupoval PS3 kvůli Heavy rain,u téhle značky jsem ale zůstal kvůli Uncharted a Naughty dog hrám...
    TAP
    TAP --- ---
    DEEFHA: Tři Unchartedy jsem tenkrát dál asi za týden, když jsem si pořídil PS4 během pandemie. Čtyřku jsem nedohrál, pustil jsem ji na hard, protože mi přišlo, že to všechno klouže moc hladce a z jedný střílecí scény jsem už se živ nevyhrabal.
    Pointa je, že jsem z toho zapomněl už úplně všechno :).
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Uncharted 2: Among Thieves Remastered (2009/2015) / PS5+Portal / 12,5 hodiny / #dohrano

    Dvojku jsem rozehrál prakticky ihned po závěrečných titulcích jedničky a už po několika okamžicích mi bylo jasné, že mám tu čest s další lepší dvojkou. Víte co myslím: God of War II, Bayonetta 2, Rise of the Tomb Raider, Batman: Arkham City - to všechno jsou druhé díly sérií, které jsou (nejen) podle mě lepší než jednička a často i než další pokračování. Všechno je v nich větší, barevnější, lesklejší, je toho víc, akce je divočejší, hudba víc burácí, příběh je řádně epický a celé to trvá déle... Tak přesně tohle je Uncharted 2.

    Jednička byla jen takový předkrm na rozjezd, tohle je prostě deseti- až dvanáctihodinový akční film (podle toho, jaké jste dřevo). Čeká vás slušná zápletka, nádherné exteriéry, užijete si sugestivní kameru, několik nezapomenutelných scén a hnusně obtížný finální suboj (a to i když jsem hrál jako obvykle na normal). Příběh se na začátku odehrává ve dvou střídajících se časových rovinách, z nichž jedna slouží víceméně jako tutoriál, což je dost zajímavý přístup. Naskriptované (cut)scény, které jsou doslova na každém kroku, jsou prokládané někdy dost šílenými přestřelkami (vlak! vrtulník! tank!), hledáním cesty dál, řešením jednoduchých rébusů a postupem do další části. Opakujte asi dvacetkrát a máte hotovo.

    Celé je to samozřejmě lineární, nemůžete nikde zabloudit a k tomu konci se prostě nějak prokoušete. Je to ale extrémně zábavné, hra vás nenechá ani na chvíli vydechnout a budete pořád zvědaví, co vás čeká v následující kapitole a jak to nakonec celé dopadne. Na samotném konci jsem byl tak zaměstnaný vším tím, co se kolem mě dělo (ten zmiňovaný souboj je sice opravdu nepříjemný, ale vlastně to ještě není úplný konec), že jsem dočista zapomněl screenshotovat. PS5 to sice dělá samo při získání trofeje, jenže hra končí stylově filmovou zatmívačkou a výsledek tedy vypadá podle toho...

    Přidávám tedy aspoň jednu momentku z dřívější části hry, kdy jsem ještě měl čas hrát si s fotomódem (za to je mimochodem taky trofej). Chrám je sice pěkný, ale jak říká Chloe na konci: You're gonna miss this ass... :-D

    Tak schválně, čím mě překvapí trojka?





    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam