KURE: záměrně nastavili teplotu v ohřívačích (bavíme se o roce 1992, tedy době překapávané kávy, nikoli zalévané a už vůbec ne pressovači), a sériovém řetězci (tzn. centrálně regulované a automatizované) cca o 10C teplejší, než konkurence. Nebyl žádný důvod pro to, aby prodávali kávu takhle horkou, krom toho, že servírovat vroucí kávu znamenalo, že lidé v restauraci zůstávali déle, a víc utratili. Věděli, že dochází k tomu, že se lidé tou kávou opaří, a měli za sebou už vyšší stovky (tuším 700) mimosoudních vyrovnání, tedy si byli vědomí toho, že chyba je na jejich straně. Přesto jim přišlo, že je výhodnější platit ta mimosoudní vyrovnání a utržit víc, než nastavit na ohřívačích nižší teplotu, která by nebyla nebezpečná, ale utržit méně.
Jestli v tomhle nevidíš problém, tak já už fakt nevím. To je zhruba na úrovni toho, že nařídím kuchařům, ať nemejou nože mezi krájením syrového masa a zeleniny na salát, protože campylobacter zas až tak častej není a kdyby náhodou nějakej host se sračkou přišel, tak mu vrátíš peníze za jídlo, ale na vodě a mycích prostředcích ušetříš víc.