BLOWUP: Kdyz nic jineho, tak jsem treba prekvapen, jak ze Sebenza koukaji ty srouby. Mozna je to nejlepsi, ale pokud chci nejlepsi (a to chci), nejak to se mnou nic nedela. Na druhou stranu mi prijde obecne technicka uroven zaviraku extremne nizka, tak pripoustim ze se muze stat, ze tohle je jednooky kral mezi slepymi.
Chapu ze se Ti Spyderco nelibi, ale byl bych opatrny s tim, ze je to "hnusne". Docela me to zajimalo, jak jsi napsal to "povazuje hodne lidi za nejlepsi zavirak na svete". Takze si dame par tvrdych cisel, ty ja rad:
Spyderco ma ma nejakych 100tis followers na FB, to je fakt hodne malo, na "popularni produkt". Jenze, ups, zaroven zda se nejvic ze vsech firem v branzi.
Chriss Reeve Knives, maji 3000 followers, takze muzeme normativne rici, ze je to firma, ktere zda se fandi jen par lidi z oboru. A jestli ji, jak pises, "povazuje hodne lidi za nejlepsi zavirak na svete", tak tech lidi je sakra malo.
Mne, blbecka z ulice bez povedomi o nozich, ale s limitem na nakup noze dejme tomu "do 50k CZK", osejlovalo nakonec prave Spyderco, pravda az po te, co jsem si o Zero Tolerance udelal puchyr na ukazovacku. K tomu mi prislo, ze o nejakou realnou technologii se snazi LionSteel, ale maji maly sortiment, takze jsem si nevybral a skoncil u lowtech Spyderco.
Pro srovnani k tem cislum - Glock maji 1.8mio, Smith & Wesson maji 1.3mio, CZ USA ma zhruba jako Spyderco atd..
Zaver: Noze skoro nikdo nema rad...? :-)
S nazorem na Sebenzu si pockam, az ho potkam nazivo. Uprimne se na to moc netesim, protoze pro me z toho kouka spis dalsi zklamani.