• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    AIJA
    AIJA --- ---
    GLOBALISTA:
    Z kližky se sice ten kolagen vyvaří a maso není tak suchý.
    Hlavně si pohlídej ať není polský...:-)
    DAHY
    DAHY --- ---
    GLOBALISTA: Kližka je nejlepší. Jenom jí musíš dát čas. Ještě levnější bejvá hrudí, ale to moc nebejvá k dostání.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    GLOBALISTA: libovy maso je nudny :-) Klizka, krk nebo treba podpleci je na tyhle omackovy veci daleko lepsi, hlavne kdyz se to dela v jednom a ne ze mas omacku a k tomu hladky vyvareny maso bez chuti
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    TOOMIX:
    SIRIUS:
    DAHY: Takže vlastně všechno. Děkuji :)
    Já byla zvyklá na libovější maso z kterého jsem udělala vývar a ke masu nějakou omáčku (rajská, okurková). Ale jak je ta kližka teď levná, tak mě hodně láká. Minulý týden jsem dělala guláš, tak jsem teď chtěla něco jiného... Určitě bude postupně všechno, možná i to na houbách zkusím, i když to mi asi zbytek rodiny hodí na hlavu.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    GLOBALISTA: hovězí na houbách
    DAHY
    DAHY --- ---
    GLOBALISTA: Chili con carne.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    GLOBALISTA: rajskou
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GLOBALISTA: hovězí po burgundsku ;)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Poraďte mi, co se ještě dá dělat z kližky kromě guláše?
    EDERA
    EDERA --- ---
    U nás se ještě s oblibou peče buď na červeném víně nebo na slanině a rozmarýnu (do výpeku nakonec kelímek smetany).
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    GEISHA:
    Ano je to tak! děkuji :) mea culpa
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    U nás byl králík taky pořád...
    Nohy se smažily jako řízek (ty zadní se ještě napíchaly máslem ala Stroganov)
    No a z vařeného hřbetu, Moravanky a majonézy se nakládal "rybí salát".
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Tak už to včera proběhlo. Chlap to perfektně vykostil, tak z toho byla závitky obalené slaninou a špenát s brknedlem.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    AIJA: dělala jsem na radu kolegyně se spoustou křenu a máslem, dobré to bylo ;)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    k ty horcici neni vubec spatny pridat par kaparu
    AIJA
    AIJA --- ---
    QUANTI:
    Do toho bych šla. Nechám je losovat. Na houbách nebo se špenátem nebo rektorikl:-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    http://www.rektorikl.cz/?p=18 jednou jsem to zkoušela doma, ne přímo tenhle recept, ale byl hodně podobný, zásadní jsou cibulky, rajčata a koření...
    AIJA
    AIJA --- ---
    QUANTI:
    Nemusíš hledat, to nějak vykouzlím, to nebude nic složitého.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    AIJA: zajímavého ne, ale ráda mám s plátky bůčku, spoustou česneku a jako přílohu brknedlík a špenát. Jo a hrozně mi chutnal v Řecku jako stifado, ale nevím, jestli najdu adekvátní recept.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BALAENA:
    Hmmm na houbách by to taky šlo. Na boubách jsem už dusila kdeco, ale králíka ještě ne:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    TOOMIX:
    To je podobné jako to moje na cibuli a na slanině, hořčici jsem porce taky potřela:-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    AIJA: napíchat ho slaninou, osolit, opepřit, popatlat horčicí (dijonská nebo nějaká hrubozrnná), podlít a šup do trouby. K tomu knedlík/rýže/brambory
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    na houbách... hmmm, musím koupit králíka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam