Nejlepší znalosti člověk získává praktikováním na sobě samém... Tělo je odolný aparát, pokud chce někdo zkusit, jak např. působí cukr, zkuste jít jeden den jenom sladké. Je to extrém, to ano, ale zkušenost je to dobrá...zkoušel jsem to a stav, který se dostavil, příjemný nebyl... Veliká roztěkanost, depresivní stavy, agresivita (pokud jí někdo maso a cukr a cítí se občas agresivní, toto je s velkou pravděpodobností ta hlavní příčina), studené ruce a nohy, netrpělivost, zrychlenost po požití, zpomalenost a útlum při odeznívání...
Pokud člověk přestane jíst cukr, okamžitě pozná prospěšnost tohoto svého rozhodnutí...lidé často nevěří, je to každého věc. Život je dlouhá zkušenost, vyštípnout si z něho jeden týden, kdy vyjedu ze stereotypu, který už mě možná podvědomě stejně deptá, může být nakonec příjemné.
Jedno je jisté - všechno souvisí se vším, vše je propojeno...jedna věc se prolíná s druhou, atd. Nemoc se dá léčit z různých pohledů a směrů. Vše ale nakonec vede k tomu, že se člověk dostane do určité jednoty, a to nejenom v sobě samém, ale také externě, je v jednotě s celkem, řekněme s Přírodou a Vesmírem.
Jak se k tomuto stavu dopracujeme, je každého vlastní rozhodnutí. Kdo předčasně umírá na nemoc, je to jeho podvědomé vlastní rozhodnutí, je to neochota a nevůle se sebou něco dělat.
Když špatně jím, špatně se cítím, mám nepříjemné psychické stavy, které zpětně a přímo ovlivňují funkci celého těla, všech orgánů...tím se pak opět zpětně a ještě hlouběji prohlubuje můj nepříjemný psychický stav, což vede k dalšímu negativnímu ovlivňování tělesných funkcí. Čím více jsem mimo sebe, tím více jsem ne-mocný, tím méně jsem tady a teď, tím více jsem v minulosti či budoucnosti (v myšlenkách; tělo je však z přirizenosti přítomné a každý takovýto výlet zpět či dopředu ho oslabuje). Toto vše také určuje, jaké vztahy máme s okolím, se svojí rodinou, s přáteli, s partnery, atd...jaký máme vztah k přírodě a v první řadě - JAK SE MÁME ČI NEMÁME RÁDI...
Chtěl jsem vlastně říct to, že člověk se k nějakému kroku rozhoduje na základě toho, že je s něčím (sám se sebou, se svojí existencí v tomto životě) nespokojený... Nezáleží tedy v konečném důsledku, na jakou cestu vykročí, protože v určitém bodě se všechny cesty opět sbíhají v jednu. Důležitý je ten krok, rozhodnutí něco změnit. Tam všechno začíná...:)