• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    HONCKA: OK. Takže co se vlastně tomu Ferejnčíkovi vytýkalo, když za nic nemůže?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JVMLOK: kampaň nevede vedoucí MO, ale volební štáb prostřednictvím volebního managera
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Mj to ze se vedeni volebni kampane pred nejdulezitejsima volbama v historii strany stoji clovek co to dela dobrovolne na 1/4 uvazku minma jako volici vasi schopnost prirotizace a systematicke prace predstavit jak?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Delam si prdel. Jestli nejsou transparentni pravidla, tak co teda ta transparentnost vlastne znamena?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    HONCKA: sebereflexi?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JVMLOK: BTW jakou jinou páku než odvolání z funkce máš na člověka, co to dělá dobrovolnicky zadarmo?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Jasny kluci. Takze mi rikate, ze uvnitr hnuti mate nastaveny rozhodovaci procesy a mechanismy zpetne vazby tak, ze je ve finale muze kdokoliv uplne s prehledem ignorovat. V mikromeritku to zanmena ze jedina brzda, kterou mate, je v podstate vyvolani hlasovani o duvere, nic predtim nezabira.
    A touhle argumentaci se mi snazite vysvetlit, ze v makromeritku, tj pri rizeni republiky, to bude fungovat dobre.
    Okej
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JVMLOK: BTW ještě moje vyjádření k tomu bodu 3
    řešení problému, aby se problém mohl řešit, tak je nutné ho identifikovat a pro hromadu členů ten problém byl v komunikaci MO se členskou základnou a za tu je odpovědný vedoucí MO a pokud na to nemá čas, tak buď musí se vzdát té funkce, nebo funkcí, která tomu brání a pokud není ochotný, tak může být naprosto demokraticky odvolán. Obětního beránka z něj děláš ty. Sám jsem hlasoval proti, protože už je pozdě a mělo by se to řešit systémově, tj aby člověk co řídí odbor s 10 megovým rozočtem to neměl jenom jako ddobrovolnickou bokovku, ale pokud možno tam byl aspoň na poloviční úvazek.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    JVMLOK: Ale tak ono je snad jasný, že "marketingově" se ta situace nedá vyhrát, a zisk z "hele ,jsou transparentní" je mnohem menší než "hele, chtěj někoho vyhodit"
    S čím mám problém je ta dikce, že:
    -- v okamžiku prvních potíží někdo hledá obětního beránka - už několik měsíců kvůli kampaně běží vnitrostranické interpelace na vedení, komunikuje se s volebním manažerem, dělaly se nějaké miniprůzkumy základny se zpětnou vazbou. Ale to, co se slibovalo, že se změní, se povětšinou nepřeklopilo do reality a stejné chyby byly opakovány dál, a to bylo dlouhodobě na různých úrovních komunikováno
    -- místo toho, abychom začali tvrdě makat, daného beránka položíme na oltář a začněme se hádat, jestli podříznout, nebo nepodříznout. - Jakože když se bude makat, tak vlastně neva, že existují nějaké problémy, a nemusí se řešit?
    -- místo problému řešíme člověka - pviz výše, "problém" se různě pokoušíme řešit, od nominování dalších lidí do koaliční rady, přes změn vizuálu i obsahu kampaně

    CHápu righteous anger, ale jak to podáváš ty, je prostě bullshit :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: Ano. Jsem rád, že reaguješ na doslovnáváklad metafory použité pro vyjádření mých pocitů z rozkolu ve straně a z házení lidí pod autobus, ale už se vůbec nevěnuješ tomu, jak to na mě jako, a popravdě po přečtení vašich reakcí už skoro stoprocentně bývalého, voliče, působí.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    JVMLOK: sorry, ale tady tohle vypadá, že moc netušíš o čem mluvíš. "Tým" má cca 1000 lidí (členů) strany, který mají jako svoje esenciální právo navrhnout projednání členského podnětu (který je navíc o tom, že se o tom jen má začít mluvit, ne někoho odvolat).

    A naopak ty jsi přišel s tím, že "každej aspoň trochu zběhlej ve vedení/managementu, že je to jeden ze zásadních varovných signálů svědčících o tom, že firemní kultura....

    Jinak jak píše HONCKA, na různých kanálech spousta lidí (kteří akorát nejsou viditelní, ale odmakali toho pro stranu opravdu hodně) neustále jinými způsoby dávala najevo, že jejich zpětná vazba k fungování kampaně se absolutně nebere v potaz, a tak po těch méně "nátlakových" nástrojích holt přišel tenhle, spíš jen deklarativní, zklamaný výkřik.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JVMLOK: Jestli myslíš odvolávačka Mikiho, tak to už probublává delší dobu, protože on na to pořádně nemá čas a není si to nějak sám schopný uvědomit, ona už ta jeho první reakce na ten podnět, že dělá kampaň a nemá čas se k tomu vyjadřovat tomu dává za pravdu. Bohužel to mělo přijít tak před 2-3 měsíci
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: vymluvy. Nemusim znat kazdyho cloveka v tymu, staci kdyz vidim co dokazou vysledky jeho prace. A ty kecy o korpomanagementu si strc tam kde slunce nesviti, tahnout za jeden provaz neni zadny kapitalisticky zaklinadlo, a hazeni viniku pres palubu ukazuje pomerne jasne charakter lidi tvoricich tym bez ohledu na to, jestli je to fotbalovej manšaft, firma, nebo politickej projekt.
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    JVMLOK: A ty autora čl. podnětu znáš, když víš, že je egomaniak? Navíc zrovna on do žádných "vedoucích pozic" nekandiduje.
    A aplikovat principy korpomanagementu do struktury, která je cokoliv, jen ne "firma", taky nefunguje :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    KEDRIGERN: /Poslední dobou hledám racionální důvod nevolit iracionálně, ale u Pirátů se mi hledá čím dál hůř. Bez ohledu na to, že kampaň pro nerozhodnuté nebo lavírující voliče nemá koule, alespoň skalní jádro by zůstat mohlo. Ale když vidím egomaniaky štěpit stranu uprostřed kampaně a v podstatě sabotovat jakýkoliv "Držím směr" nebo společnou vizi, tak bez ohledu na to, že nepotřebuju volit úplně homogenní hnutí typu ANOfert, je mi na blití, protože představa, že tyhle lidi ve vládnoucích pozicích budou schopní něco společnýma silama prosadit utrpěla vážné šrámy ještě před startovní čárou.
    V okamžiku prvních potíží:
    1) najdeme obětního beránka, kterého můžeme z neůspěchu obvinit
    2) místo toho, abychom začali tvrdě makat, daného beránka položíme na oltář a začněme se hádat, jestli podříznout, nebo nepodříznout.
    3) místo problému řešíme člověka
    K tomu vám řekne každej aspoň trochu zběhlej ve vedení/managementu, že je to jeden ze zásadních varovných signálů svědčících o tom, že firemní kultura je postavená na kecech a heslech na zdi, ale nikdo jí nevěří, a každej sám za sebe se snaží urvat kus cizího úspěchu a vyhnout se odpovědnosti za neúspěchy.
    KEB
    KEB --- ---
    MEMNON666: jo souhlasím s tím, taky mě to sere, ale asi jsem ochotnější vytloukat klín klínem.
    KEB
    KEB --- ---
    KEB: já taky nechápu proč stbak, zloděj a lhář nevadí, ale vadí Bartoš protože má dredy. Taky nechápu proč argument Kalouskem pořád funguje atd ale prostě to tak je. Tak s tím bojujte a obávám se že nastavovat druhou tvář nebude úplně fungovat
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KEB: Oni nejsou až tak geniální. Ale mají přítomnost ve veřejném prostoru. Jako vlastník medii, jako premiér, jako původce HOAXů apod. Zdeněk Hřib má také mnohem větší mediální pozornost prostě proto, že je primátor.

    A zároveň mají drzost, protože ví, že SPOLU ani ČSSD se nedokáže postavit evidentním lžem o Pirátech. A pak je jednoduché zlomit společenský diskurz na hoaxy.
    KEB
    KEB --- ---
    OTZ:
    KEDRIGERN: to neříkejte mně, ale počítejte s tím, že cokoliv uděláte napíšete atd otočí Babišova mašinérie proti vám. se zmrzlinou mu to docela vyšlo.

    Jestli je Babiš a jeho pr team v něčem geniální, tak je to vrteni psem. Ten StB výcvik se prostě nezapře. Takže cokoliv co odvede pozornost od jeho provaru a pruseru je dobře a počítá se to.

    Protože naprosté selhání u covidu atd schovat nejde, ale dá se to zakrýt dymovou clonou a to on dělá. A to jsou jeho slabá místa
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    KEB: Opravdu je problém v tom, že než něco uděláme, tak se pobavíme jak to dělat správně? Pak tenhle zemi fakt asi není pomoci :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam