• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    MAWERICK: ano, proto vzniklo DSŘ aby to sjednotilo.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    RUDOLF: uz ta prvni otakza je samam o sobe odpovedi :) Co ma co mit 700 uradu ruzne procesy? to doufam uznas je samo o sobe totalne nahlavu...
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    PULNOC: takže mckinsey sladí různé procesy 700 úřadů? Jakože si na každým úřadě najdou člověka, přesvědčího aby jim věnoval někdo z těch ňoumi kapacitu, pak to všechno sjednotí to do jednoho procesu, který odpovídá zákonu, k tomu si najdou stakeholdery napříč všemi části procesu, od developerů přes další instituce a opět je přesvědčí, že potřebují jejich kapacitu. Vytvoří komplet mock-up data pro základní typy usecasů, připraví testovací systém, připravil mock-up API všech závislých systémů. Mezitím připraví infrastrukturu ve vládním cloudu, naučil se komplet compliance a baselines, dodají komplet observabilitu na proces, který ještě nevzninkul. Navíc pošéfuji vendory, který nechtějí pustit data, takže připraví migraci na klíč a k tomu vytvoří remake všech custom flows každýho úřadu do nového flow, zaškolí flow každýho úředníka včetně lidí od stakeholders. Navíc vysoutězí dotaci na upgrade počítačů na úřadech. Těď mi řekni, kolik na to mckinsey odhadem potřebuje času a lidí? A co z toho je schopen dodat za půl roku. Jak bude vypadat dokumentace celého systému a jak bude vypadat školení lidí co ten systém budou rozvíjet a provozovat.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    PULNOC: pokud říkáš lidem na úřadech ňoumové a ťunťové, tak mě dost mrzí, že své politické ambice směřuješ zrovna směrem piráti.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Víte vůbec co jsou piráti? Hint: nejsou to bleeding heart květinky.

Ale tohle je běžný jev. Organizace se musí pravidelně obnovovat influxem čerstvého talentu zvenčí, protože ti noví lidé si všimnou souvislosti, příležitosti a jiné znamenitosti, které si lidé uvnitř, z toho zavedeného modelu, který mají internalizovaný, nemůžou všimnout.

A to není vůbec nějaký diss. Tohle je známy fenomén. Proto firmy najímají nové lidi případně rotují týmy, rozbíjejí staré a formují nové s novým obsazením.

Tohle platí v jakémkoliv kolektivním snažení
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: ehm, no nevím. asi máme ty vize každý někde jinde...
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: no to je v pohodě. Ale musí najít někoho kdo má politického fištróna a nasadit na místo kde může těžit vliv XP.

Ve straně je hodně lidí proto, že ne každý umí vše.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    V konečném důsledku to pak určitě vyjde 5x levněji než miliarda pro nějaký OK Systém a podobné úlety a archivální přízraky z devadesátek
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    RUDOLF: víš kulový o McKinsey. Od McKinsey dostaneš tolik kolik jsi schopen z nich vyždímat. Když víš jak fungují, tak z nich můžeš dostat věci které nedostaneš jinde. Nejde o to ze ti budou psát kód. Jde o to že je pošleš na ty úřady. Dělat tam dojem, ale taky vytáhnout z těch ňoumů a ťunťů něco co pak lze přetavit v zadání pro product teamy, něco co si můžou product manageri nasázet do epics a dostat tak pod kontrolu ten timeline.

Pokud něco McKinsey umí tak je tohle. Ale ty jako klient musíš vědět že to umí a že to máš od nich chtít a pořádně je vytěžit. Nenechat si vnutit nějaké holobrádky, což si zařídiíš při diskuzi se senior partnerem co je v Česku.

Pokud nic z tohohle neznáš a jen zalomíš rukama a jsi pasivní, dostaneš slide deck a mastný účet. A můžeš si za to sám. Protože nemáš know how. Když nemáš know how, máš si ten know how najmout. Když nevíš ani to, radši si otevři stánek se zmrzlinou.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    PULNOC: Lol, mckinsey - ty seš fakt mimo.. evidentně máš nulový povědomí o světě, kde se ta digitalizace dělá. Já bych konzultačce nesvěřil delivery ničeho, jejich business plán se v jádru nikdy neshoduje s tím co potřebuje korporát. Co kdy dodala konzultačka byla katastrofa, vždy to žije jen díky podkuřování hlavounům a všechno je hlavně prezentace, výsladek je nejlepší spláchnout do záchoda. Vzásadě, i když jsme měli interview z lidma vychovanýma konzultačkama (AI např.), tak to bylo lidi co jdou jen po povrchu, protože klouzají před PoC a prezentace.

Jediný, kdy se konzultačka hodí je, že má chapadla všude, takže dostaneš info, co se děje v daném industry.

DIA & bodyshopping je úplně cajk přístup. Nejde DIA nahradit zvenku. DSŘ může mít ruzný problém, ale z pohledu IT to vypadá přesně jak by to vypadlo, s ohledem na timeline - tj. udržitelný dlouhodobý vývoj, kde se můžou nahrazovat contracting vendoři- což je vždy v rozpory s konzultačkama, který potřebují zpravidla vytvořit páku a vysosávat peníze - stejně jako se vysávají OK system a jiný molochy naše veřejný finance.

Každopádně, tenhle druh naivity je přesně proč půjdou piráti dolů a ty seš dokonalý příklad.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: a co když nerdi hledaj způsob, jak mít vliv na politku?
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    GAARQ: komentář k věci, takhle by sis třeba mohl postesknout v televizní debatě s nějakým Kubou, aby těch procent nebylo ani 9

Být nerd a ajťák to není politická kvalifikace a být volitelný akorát studenty prvního ročníku FFUK není dobrá strategie. Buď vám to dojde nebo dojedete vy. Já se tam na tu sedmou stavím. Dám posledních 200 korun na Bolta, taková jsem proletářka.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PULNOC: diskuze k volbě republikového předsednictva bude předpokládám v bodě
    Shrnutí voleb a budoucnost strany
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    bohové pod námi, jako vážně? 🤨
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ZSIS: a tomije a pomyje si nekam strc. ja jsem post-progresivni lokalne centricka osvicenecka realpoliticka levice. vim ze k vam do Rakous to jeste nedorazilo, koneckoncu i tady teprve zaciname :D
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ZSIS: aha no tak sleduj nadale a at se dari dobre. nejsi nekdo s kym bych se chtela bavit. trollis mne vylozene a zbytecne tady vytvarime tapetu.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    PULNOC: ehh... que?
    PULNOC: prosim.. coze? koho ze tu potkam? :D
    oni se lidi po tehle klubech take pohybuji ve vsech moznych stavech, to se potom tmavsi kouty cizich mest zdaji jeste o neco podivnejsi. ja to chapu.

PULNOC:
    ne, u piratu nejsem, jen to tu sleduji. ale ty jsi psala ze jsi clenkou. ptam se, proc. protoze se tu spis vyjadrujes jako fanda pana Tomio Vyndej.
    KS? jako commies? no jsou tu, ale do parlamentu se nedostali. spis tu ted 30% nabrala strana ktera je vzor pro SPD. teda v rakousku, konkretne viden jako velke meste je klasicky cervena/SocDem.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ZSIS: 🤷🏻‍♀️

no comment. proc jsi ty u Piratu? ve Vidni mate KS? jak se dari?

ja proto, ze mam strasne rada tohle mesto a tuhle zemi a zacina mi na ni cim dal tim vic zalezet.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    PULNOC:
    takze ty se tu citis svobodne, ale ostatni nesmi? ci jak?

v Grelle Forelle jsem driv makal, ve Werku stale cas od casu micham, takze ano, ten roh znam dobre :) Uber te tam hodi nanejvis do P&R garaze.
    A ano, "nocni gastronomie" laka podivne podivne individua. To ostatne neni jine ani pred klubem Flex, na celem Gürtlu, v Hamburku na Reeperbahn a jsem si jisty ze clovek najde ty kouty i v Praze. no big deal.

Ve Francii auta hori pomerne casto, to je takova jejich protestni kultura, a netyka se to jen expatu.
    https://worldcrunch.com/culture-society/why-do-french-burn-cars

to je ostatne takovy hezky detail.. kdyz mas jako cizinec penize, tak jsi expat. jinak jsi luza a migrant.

American ma tolik svobody, az se mistama svobodne ani nepojisti. Jinak v zemi neomezench moznosti mas napr. znamy Burning Man, to ti pripada jako represivni festival?

staleti se pres dnesni uzemi CR tahly ruzna vojska zabijejic a znasilnujic, Cyril a Metodej jsou z dnesniho Recka, jako priklady nejakeho cesstvi tu jmenujes Lucemburka a Habsburka, a evropa je jakoze himalajsky massiv :D

svoboda jako kultura prichazi hostoricky ostatne taky spis z francie, a take se tam kutalelo par hlav.
    French Revolution - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/French_Revolution

nejak si to moc zjednodusujes. ono to je takove prijemne a jednoduche, vsechno hodit na lidi od jinud.

a proc presne jsi u piratu?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PULNOC: Well, na to nemám co říct, osobní zkušenost je osobní zkušenost, já jsem neměl bobky u Forelle, ale za to jsem zažil horký chvilky na IPáku.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PULNOC: Jasný, každopádně není to Dunaj ale Donaukanal, tedy zredukovaná vodoteč v městský zástavbě, má urbanisticky hezký momenty a taky špatný momenty, kdy je jenom stoka mezi silnicema, což je i případ tam, jak je Forelle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam