• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    KEB
    KEB --- ---
    QZUZKA: no svádět dsř jen na ODS, kmotry atd není úplně realita on to Bartoš opravdu posral a na více úrovních

Což nic nemění na tom, že časem by to fungovalo
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    Já jsem patřila k voličům kdo tu koalici chtěli, a vlastně požadovali. Antibabiš, letná, určitá euforie, že se v čechách může podařit něco politicky velkého. Bylo to v něčem naivní? Určitě, hlavně jsem podcenila jak moc špatná bude ODS.

Pořád si myslím, že kdyby byly volby o půl roku dřív, tak by to i vyšlo, ale pak se spustil hnojomat a spousta pasivních voličů koalice získala dojem, že piráti jsou tak nějak fuj, neví proč, ale radši zakroužkujou STAN, zatímco pirátští voliči v mém okolí spokojeně kroužkovali ženy bez ohledu na stranu.
    Pokud by nekandidovat v koalici tehdy něčemu pomohlo, tak hlavně tomu, že by piráti nebyli pod takovým tlakem, protože by byli míň vidět, průzkumy by vedlo Spolu.

A ano, vstup do vlády mi s tím výsledkem přišel taky jako ta lepší varianta, říkala jsem si, že piráti tím v tomhle volebním období získají mnohem víc zkušeností (protože náměstků mohli mít celkem hromadu) než s 4 poslanci.

Přišlo mi, že ve vládě piráti odváděli práci, ale nezískávali za ní body, třeba usměrňovali některé nejvíc excesivní věci z dílny Spolu. Zároveň je vidět, že pozice postradatelného člena vlády je prostě blbá, ať už rozpočty ministerstev, nebo možnost prosadit svoje věci.

Bartoš skončil proto, že se to ODS hodilo. Věřím, že ten systém by za pár měsíců fungoval normálně, a za to, že něco nefunguje se ve vládě nevyhazuje, pokud jsi ze správné strany, ale šlápl na hodně penězovodů, ať už ICT unie, nebo to, že by bylo na některé věci vidět. Druhá věc je, že to byla trochu otázka "kdo dřív", myšlenka, že by piráti měli cca 3/4 roku před volbami z vlády odejít s hlasitým prásknutím dveřmi a do voleb být opoziční existovala vždycky, ale takhle to bylo podle Fialových not.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    tady jedno odcházení - hejtman Špoták
    - nově do Kontrolního výboru – Rudolf Špoták (Česká pirátská strana)

Plzeňský kraj
    https://www.plzensky-kraj.cz/plzensky-kraj-povede-kamal-farhan

nemůžu se dočkat, co nám tady Kamal vrátí :D
    zbytek tam je STAN/KDU
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CAIDEL: tady jsem ti jasně ukázal, že tu páku prostě nemáš/nedovedeš využít - výsledek je stejný a to je podstatné (i pro většinu voličů)
    akorát rok pištíš o legalizaci, pak to vzdá i Vobořil a nakonec to snad spasí Don Pablo :-D
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CHORCHE: Máš. To že jí nepoužiješ nebo neumíš použít, to je věc jiná. Ale jestli nechápeš aspoň teoreticky rozdíl v těch pozicích... tak asi nemám, co bych ti k tomu řekl a debata je naprosto zbytečná.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CAIDEL: Ono ja nie som nijak proti tomu byt v povolebnej (!) koalicii, ale musi to byt v koalicii kde si potrebny, a ktora bez teba padne. Potom sa k tebe musia chovat aspon +- fer, a ked nebudu, tak mozes odist a pridu o babovicky. V koalicii kde nie su numericky potrebny to ale neplati, a ako sa ukazalo, tak to dopadlo ako sa ocakavalo.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CAIDEL: tak já ti tu páku připomenu - tiché víno a thc - máš kulové a jeslti si chceš lhát do kapsy, tak dobrý
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    NIEKT0: Jistě. Logicky něco za něco.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CHORCHE: Ne. Prostě neplatí, že vesměs stejně. Máš prostě o tu páku "slabého koaličního partnera" méně. To co se schválí z opozice se může schválit i z vlády.

Jestli tu páku dostatečně využili nebo ne, to už nechám na posouzení laskavému čtenáři, nicméně papírově tam rozdíl v té síle rozhodně je.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CAIDEL: Ale zase sa nekompromitujes, a mozes kritizovat co je zle. Kritizovat z vnutra vlady moc nejde.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CAIDEL: vesměs stejně... občas se schválí i něco opozici, či se může pozměnit
    jít do vlády a bejt do počtu je prostě amaterismus a debilita. a přesně podle toho to dopadlo. což je prostě fakt. zbytek sou kecy

já si dávam trošku oraz a čekám, koho si piráti zvolí a co začnou dělat dál

jesti budu ještě pár tejdnů poslouchat vyšilujícího Michálka, nebo i Olgu (mrk dotační byznisy... Hlavenka se práv za kiwi orosil), tak nám jebne všem
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CHORCHE: A když jsi mimo vládu, tak těch pák máš ještě méně.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ROZTE: 1. když si ve vládě do počtu, tak nemáš žádné páky cokoliv prosadit, viz třeba ta matlárna s legalizací
    2. vyrazit Bartoše můžeš, protože jako premiér zodpovídáš za ministry a DSŘ problém byl. plus tím šláp do kšeftu kmotrům. takže na Fialu to byl o to větší tlak, kdy mu různí lidé radili, ať to vyřeší a IB obětuje
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    podle mě by se už nejen Piráti měli vysrat na tyhle předvolební kalkulace a spekulace - vesměs vám to nejde a výsledek je spíše opačný. je to nepřirozené i křečovité
    ROZTE
    ROZTE --- ---
    Mě se taky moc nelíbila ta kolice v minulých volbách a kdyby se tehdy "nevolilo proti Babišovi" tak bych jí nevolila, protože nejsem volička stanu (co/kdo to vlastně je a proč mě to má zajímat, já chci volit Piráty). Co měl každý příčetný/o volebním zákonu poučený volič Pirátů tehdy udělat bylo, je zakroužkovat...

Nejsem moc politicky angažovaná osoba a některé věci nechápu... (netrolím, jsem jen nepoučená) Díky předem za vysvětlení...

Mě je vlastně vcelku jedno jestli jsou nebo nejsou Piráti ve vládní koalici. Ale nějak mám za to, že strana ve vládní koalici má větší možnosti prosadit svoje návrhy? Možná mě roznesete ale, proč by to měl být problém? Jakože nebyla dobrá ta koaliční smlouva? Nějak nedobře kvůli tomu hlasovali proti svému programu?

A taky jsem vůbec nepochopila, proč byl ministr Bartoš odvolán a ani se mi k tomu moc nepodařilo nic relevantního dohledat... Předpokládala bych, že by měli být splněny nějaké formální náležitosti toho, aby mohl být ministr odvolán - nevím, bere úplatky aka jedná proti zákonu, chodí do práce nalitej, nechodí do práce vůbec, dlouhodobě/opakovaně neplní dobře své povinnosti, není zdravotně způsobilý... prostě klasika jako v každém jiném jobu, že by nemělo stačit, že se šéf špatně vyspí...(?)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    MEMNON666: to si nemyslím, lidi by stejně volili proti Babišovi. Ale teď už je to jedno. Teď po parlamentních volbách, tam Makak bude vládnout buďto sám, nebo s ODS, nebo s SPD.
    A řekl bych, že Piráti na tom mají, díky koalici se STAN a angažmá ve vládě, svůj podíl.
    A díky tomu, kde aktuálně jsou, s tím teď už neudělají ani prd. Ledaže by se do voleb 2025 stal zázrak.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    LEON_KOWALSKI: o potěšení nebyla řeč, pouze říkám, že mohla nastat situace, kdy by nešla poskládat vláda bez ano či spd
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    MEMNON666: chápu, takže se vylepšila čísla tak, že se propadli Piráti ze 22 poslanců na 4 a STAN to zvedli ze 6 poslanců na 33.
    No, tak to je fajn, že se STAN nepropadli pod 5%. Sice jsme přišli o Piráty, ale STAN se etablovali. To voliče Pirátů jistě potěšilo.
    KEB
    KEB --- ---
    XCHAOS: podle tebe možná, ale volební výsledky říkají něco jiného

Takže koho tedy oslovujete? Podle mě to nevíte a proto jdete do háje
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    LEON_KOWALSKI: (ale taky podle tehdejsich cisel riziko propadu stanu pod 5 a 100+ poslancu pro ANO&SPD)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: navíc úvaha - "volit za každou cenu proti Babišovi", je chybná. Hodně lidí co znám a co vás volili, vás volí proto, že jste Piráti. Ne protože Babiš. Volili by vás, i kdyby Babiš neexistoval.
    Hlasy "antiBabišovců", ty jste stejně povětšinou neslízli vy, ale SPOLU.
    Takže jediné, co jste tou koalicí získali, jsou 4 poslanci, místo 25 až 30, které jste mohli mít, kdybyste nebyli na kandidátkách se STAN.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam