• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    KEDRIGERN: Ahoj, reaguju na naší krátkou konverzaci tady v auditku asi měsíc a půl zpátky o nedostačující PR pirátů. Chci dát teď konkrétní příklad něčeho, co by fungovalo a není potřeba na to mít prostředky jako ANO a jim podobní.
    Michálek and company teď udělal ten zjednodušený exekutorská papír. Což je super konkrétní příklad práce, co piráti dělají, která je očividně prospěšná. Co vám brání v tom udělat grafiku, jeden obrázek, kde bude "před" a "po", s výčtem u "před" - 5 stránek, - napsáno nesrozumitelnou češtinou, - plýtvání papírem, - náročnější pro úředníky, atd... A u "po" - snadno pochopitelné, - jen 1 papír, - rovnou platba přes QR, atd...
    A tuhle jednoduchou grafiku všichni piráti přesídlí na všech svých platformách na všech svých účtech.
    Nic z toho není nic náročného, co byste nemohli dělat. Je to jenom otázka toho, jak uvažovat o sockách a vaší imidži.
    Můžu tě (sry, že jsem začal tykat) poprosit o vysvětlení, proč se tyhle jasný jednoduchý a konkrétní kroky ohledně pirátský imidž a socek prostě nedějí? Díky
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    KEDRIGERN: Někteří prokazatelně dostali minimálně všimné.

tomuhle nerozumím - prokazatelné - žaloba kdy? protože většinu věcí, co blekotá Michálek prokazatelné (bohužel) nejsou. tak tady je příležitost, když je to prokazatelné
    KEB
    KEB --- ---
    KEDRIGERN: to že nám to říkáš tady na nyxu je hezké, ale měl to říkat Bartoš, na tiskovkach a všem.

Jinak na Půrovi jsem konečně pochopil co je to presstitut
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    Ještě jedno ohlédnutí za lobbistickými tlaky k DSŘ. Ta stejná partička teď naprosto otevřeně bojuje proti zákonu o kybernetické bezpečnosti (např. bezpečnost dodavatelských řetězců) ve prospěch Číny. Někteří prokazatelně dostali minimálně všimné.

A je to ta stejná partička, která rozjíždí kulturní války, které štěpí společnost a nahrává to autoritářům...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KEB: Bartoš to posral akorát tím, že se do toho stavebka vůbec pustil, od ty doby to měl spočítaný, a že to tak dopadne bylo jasný minimálně od chvíle, kdy do toho začal šlapat Půr a nikdo že Spolu ho nekrotil. Rozhodně nejsem happy, jaký tydýty že sebe Piráti kolem toho vyhazovu udělali, ale co se týče tý digitalizace, dodneška sem neslyšel jedinej reálnej argument, proč by to mělo bejt totálně nepoužitelný, jenom náhodný skuhrání uživatelů jako pro každý migraci čehokoliv.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Díky Pirátskému fóru teď například přemýšlím o tom, že ředitel DPP má 3x větší plat, než premiér. Wait, but why? Vždyť premiér je veřejně řádově viditelnější, je řádově nenáviděnější postava. Ani 3x vyšší plat však nedokázal zajistit, aby DPP nebyl v podezření z korupce.

Ale kolik sena a zaujetí sami sebou a vlastními problémy jsem tam musel pročíst, než jsem se dostal tak daleko?

A Zdeněk Hřib ho měl kontrolovat. Dělal to dobře nebo špatně? Jak to vlastně posoudit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    z jiného soudku: dozorčí rady a pochopení jejich role je podle mě jedna věc, o které voliči před příchodem Pirátů moc nepřemýšleli...
    Zástupce Pirátů mizí z první firmy, České dráhy bude hlídat olomoucký exhejtman - Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/zastupce-piratu-mizi-z-prvni-firmy-ceske-drahy-bude-hlidat-olomoucky-exhejtman-225640/
    KEB
    KEB --- ---
    QZUZKA: no svádět dsř jen na ODS, kmotry atd není úplně realita on to Bartoš opravdu posral a na více úrovních

Což nic nemění na tom, že časem by to fungovalo
    KEB
    KEB --- ---
    CHORCHE: tiché víno nemáš nic, máš lidovce v klinické smrti
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Já s koalicí počítal, ale taky jsem čekal, že v ní budou piráti víc remcat a že z ní odejdou mnohem dřív - až do konce volebního očekávání jsem setrvání nepředpokládal.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    Já jsem patřila k voličům kdo tu koalici chtěli, a vlastně požadovali. Antibabiš, letná, určitá euforie, že se v čechách může podařit něco politicky velkého. Bylo to v něčem naivní? Určitě, hlavně jsem podcenila jak moc špatná bude ODS.

Pořád si myslím, že kdyby byly volby o půl roku dřív, tak by to i vyšlo, ale pak se spustil hnojomat a spousta pasivních voličů koalice získala dojem, že piráti jsou tak nějak fuj, neví proč, ale radši zakroužkujou STAN, zatímco pirátští voliči v mém okolí spokojeně kroužkovali ženy bez ohledu na stranu.
    Pokud by nekandidovat v koalici tehdy něčemu pomohlo, tak hlavně tomu, že by piráti nebyli pod takovým tlakem, protože by byli míň vidět, průzkumy by vedlo Spolu.

A ano, vstup do vlády mi s tím výsledkem přišel taky jako ta lepší varianta, říkala jsem si, že piráti tím v tomhle volebním období získají mnohem víc zkušeností (protože náměstků mohli mít celkem hromadu) než s 4 poslanci.

Přišlo mi, že ve vládě piráti odváděli práci, ale nezískávali za ní body, třeba usměrňovali některé nejvíc excesivní věci z dílny Spolu. Zároveň je vidět, že pozice postradatelného člena vlády je prostě blbá, ať už rozpočty ministerstev, nebo možnost prosadit svoje věci.

Bartoš skončil proto, že se to ODS hodilo. Věřím, že ten systém by za pár měsíců fungoval normálně, a za to, že něco nefunguje se ve vládě nevyhazuje, pokud jsi ze správné strany, ale šlápl na hodně penězovodů, ať už ICT unie, nebo to, že by bylo na některé věci vidět. Druhá věc je, že to byla trochu otázka "kdo dřív", myšlenka, že by piráti měli cca 3/4 roku před volbami z vlády odejít s hlasitým prásknutím dveřmi a do voleb být opoziční existovala vždycky, ale takhle to bylo podle Fialových not.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    tady jedno odcházení - hejtman Špoták
    - nově do Kontrolního výboru – Rudolf Špoták (Česká pirátská strana)

Plzeňský kraj
    https://www.plzensky-kraj.cz/plzensky-kraj-povede-kamal-farhan

nemůžu se dočkat, co nám tady Kamal vrátí :D
    zbytek tam je STAN/KDU
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CAIDEL: tady jsem ti jasně ukázal, že tu páku prostě nemáš/nedovedeš využít - výsledek je stejný a to je podstatné (i pro většinu voličů)
    akorát rok pištíš o legalizaci, pak to vzdá i Vobořil a nakonec to snad spasí Don Pablo :-D
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CHORCHE: Máš. To že jí nepoužiješ nebo neumíš použít, to je věc jiná. Ale jestli nechápeš aspoň teoreticky rozdíl v těch pozicích... tak asi nemám, co bych ti k tomu řekl a debata je naprosto zbytečná.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CAIDEL: Ono ja nie som nijak proti tomu byt v povolebnej (!) koalicii, ale musi to byt v koalicii kde si potrebny, a ktora bez teba padne. Potom sa k tebe musia chovat aspon +- fer, a ked nebudu, tak mozes odist a pridu o babovicky. V koalicii kde nie su numericky potrebny to ale neplati, a ako sa ukazalo, tak to dopadlo ako sa ocakavalo.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CAIDEL: tak já ti tu páku připomenu - tiché víno a thc - máš kulové a jeslti si chceš lhát do kapsy, tak dobrý
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    NIEKT0: Jistě. Logicky něco za něco.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CHORCHE: Ne. Prostě neplatí, že vesměs stejně. Máš prostě o tu páku "slabého koaličního partnera" méně. To co se schválí z opozice se může schválit i z vlády.

Jestli tu páku dostatečně využili nebo ne, to už nechám na posouzení laskavému čtenáři, nicméně papírově tam rozdíl v té síle rozhodně je.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    CAIDEL: Ale zase sa nekompromitujes, a mozes kritizovat co je zle. Kritizovat z vnutra vlady moc nejde.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CAIDEL: vesměs stejně... občas se schválí i něco opozici, či se může pozměnit
    jít do vlády a bejt do počtu je prostě amaterismus a debilita. a přesně podle toho to dopadlo. což je prostě fakt. zbytek sou kecy

já si dávam trošku oraz a čekám, koho si piráti zvolí a co začnou dělat dál

jesti budu ještě pár tejdnů poslouchat vyšilujícího Michálka, nebo i Olgu (mrk dotační byznisy... Hlavenka se práv za kiwi orosil), tak nám jebne všem
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CHORCHE: A když jsi mimo vládu, tak těch pák máš ještě méně.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ROZTE: 1. když si ve vládě do počtu, tak nemáš žádné páky cokoliv prosadit, viz třeba ta matlárna s legalizací
    2. vyrazit Bartoše můžeš, protože jako premiér zodpovídáš za ministry a DSŘ problém byl. plus tím šláp do kšeftu kmotrům. takže na Fialu to byl o to větší tlak, kdy mu různí lidé radili, ať to vyřeší a IB obětuje
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    podle mě by se už nejen Piráti měli vysrat na tyhle předvolební kalkulace a spekulace - vesměs vám to nejde a výsledek je spíše opačný. je to nepřirozené i křečovité
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam