• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    SKY_MAX: Pirati jsou ted ve fazi, kdy se ruzne obvinuji z toho, kdo kde tuneluje penize, bere moc penez, bral moc penez, bral moc penez a byl vzdycky debil, nebral moc penez a taky byl debil, kdo strane pomohl a kdo ji uskodil, kdo je fuhrer a kdo je svazak..... Je to bizarne akcelerovany rozpad.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    MEMNON666: jj vím, takže už tam nějakej první náznak úvahy proběhnul. Za to actually thumbs up. Ale nechápu koho v tom týmu mají, že tohle považují za "Socky máme pokryté, už to vůbec nemusíme řešit". Já ani nejsem žádnej génius na socky, ale dost obyčejnej sockař, co dělá průměrný kampaně. A stejně i mě napadne, to základní pokrytí. Jak je možný, že piráti tyhle sockaře nemají?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: podívej, nevím přesně, kolik ti je, ale myslím, že plus-minus to odhaduju správně. A tedy: když jsem byl zhruba v tvém věku, tak jsem objevil, že mi daleko víc oslovuje hudba, která vznikla třeba 20 (i víc) let předtím. Tím myslím třeba Hendrixe, Floydy apod. místo úchylného devadesátkového disco-techna (skutečné klubové techno jsem objevil později, ale ty stylizované diskotékové videoklipy mě od toho léta odrazovaly :-)

Mohla by podobnou paralelu představovat to, že mladí objeví, že je daleko víc oslovuje Internet takový, jaký se dělal 20 let předtím? Nebylo by to poprvé, kdy se mladší generace do takovéhle archeologie životního stylu vrhne. Takže by jim najednou přišlo cool používat něco v duchu původního Usenetu (což je přesně Fediverse) místo Instagramu, TikToku a spol.

Módní vlny retro-technologií se občas objevují. Třeba synovec před pár lety měl záchvat nahrávání hudby na audiokazety a poslouchání walkmana... pravda, trochu jsem kroutil hlavou nad tím, že jako zdroj pro nahrávání kazet stejně používá MP3, ale je to důkaz toho, že lifestylové preference dospívající nemíří kupředu nijak přímočaře. Třeba stačí jedna půlgenerace, aby se mladí rozhodli, že Tiktok je úplná demence...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: moji rodiče. Ale těm táhne na 80. Ti už si neodvyknou (ale i tak spoustu času tráví na Internetu, ale tak jako divně a doplňkově... ten mají místo novin, ale doopravdy je pro ně středem světa pořád televize...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: ehm, protože prostě nahrazení centralizovaných technologií decentralizovanými je přesně ta forma digitaliace, která je přesně v souladu s core pirátských idejí, se kterými jsme to před 15 lety zakládali? Protože nechci, aby moje data, moji síť sociálních vztahů, rating mých příspěvků, apod. vlastnila nějaká korporace a mohla ho komukoliv prodat a leaknout? (tak, jako to udělal Twitter vůči Elonovi Muskovi, který z toho udělal fašizuící X?)

Dnes prostě máme možnosti, které tu před 10-20 lety nebyly. Využijme jich!
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    myslite ze dneska nekdo ma jeste televizi? to mne jen tak napadlo. kdyz jsem mluvila o tom vymyvani mozku.

ale ja teda nevim zda jeste lidi maji televizi. doufam ze ne.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Jakkoli se nam to muze nelibit, pravda je takova ze lidi jsou na Instagramu, kde bezmyslenkovite skroluji a vymyvaji si mozek jako v experimentu MKUltra. No a to je hlavni information sharing platforma dneska.

Ma smysl takovou verejnost chtit nejak oslovovat? Pochybuji. Je cas vykaslat se na to? Ano.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Mastodon btw velmi nestastny vyber jmena. Dinosaur na vyber nebyl?
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    XCHAOS: proc?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Sleduje to tady skoro 600 lidí. Jestli to myslíte s Piráty vážně, založte si Mastodon....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Marcel Kolaja: "Ahoj, Brno! A zítra se stavte na mou přednášku na…" - Pirátský Mastodon - Sharing is caring
    https://mastodon.pirati.cz/@marcel_kolaja/113414788906858586
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    KEB: sw je jen malá část digitalizace, jde o zákony, procesy, školení, změnu kultury práce, organizační změny. Na klíč to nejde.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    KEDRIGERN: Ahoj, reaguju na naší krátkou konverzaci tady v auditku asi měsíc a půl zpátky o nedostačující PR pirátů. Chci dát teď konkrétní příklad něčeho, co by fungovalo a není potřeba na to mít prostředky jako ANO a jim podobní.
    Michálek and company teď udělal ten zjednodušený exekutorská papír. Což je super konkrétní příklad práce, co piráti dělají, která je očividně prospěšná. Co vám brání v tom udělat grafiku, jeden obrázek, kde bude "před" a "po", s výčtem u "před" - 5 stránek, - napsáno nesrozumitelnou češtinou, - plýtvání papírem, - náročnější pro úředníky, atd... A u "po" - snadno pochopitelné, - jen 1 papír, - rovnou platba přes QR, atd...
    A tuhle jednoduchou grafiku všichni piráti přesídlí na všech svých platformách na všech svých účtech.
    Nic z toho není nic náročného, co byste nemohli dělat. Je to jenom otázka toho, jak uvažovat o sockách a vaší imidži.
    Můžu tě (sry, že jsem začal tykat) poprosit o vysvětlení, proč se tyhle jasný jednoduchý a konkrétní kroky ohledně pirátský imidž a socek prostě nedějí? Díky
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KEB: protože by to bylo levné a "velký kluci" by nedostali vydělat?
    KEB
    KEB --- ---
    Proč vlastně digitalizaci státu nekoupíme jako ČR od baltanu na klíč?
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    tak si tam kdyztak oprav
    (ISSS, drive eGSB) e-Government Service Bus
    ne ze by na tom nejak zalezelo:) jen jsem se zrovna tohodle v NAKITu ucastnil :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Ha, koukam že i místní id tam mělo prezošku.

Ondřej Profant: eGovernment v Česku i v EU
    https://youtu.be/iCafbWQUris?si=mRXe8dHmEKv1YJmG
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XCHAOS: Díky, je tam bezva přednáška na téma "Jak to bylo se stavebním řízením". Koukám na to akorát 👍
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Heh, ativní sabotáž školení: "nechoďte na školení"... ta přednáška je fakt vtipná.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CHORCHE: a ty myslíš, že prokázaný lobbying je automaticky žalovatelný? Lobbying sám o sobě ilegální není... konkrétně: lobbying proti zákonu, který by z toho potenciálně udělal něco žalovatelného, ještě žalovatelný není :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam