• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    KEB
    KEB --- ---
    CAIDEL: tak k tomu přistupuj jako k pohledu voliče, protože o ty by mělo jít především. A jestli o ně nejde, tak pak je to všechno jedno a poslední zhasne.

Jestli vydržet nevím, ale aspoň zkusit by rozhodně vypadalo líp.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KEB: Divné shrnutí. Mě by spíš zajímalo, co by sis představoval ty, že by ti dotyční měli dělat (zároveň z toho teda brutálně čiší, že s nějakou podobnou spoluprácí nemáš vůbec žádné zkušenosti, jinak bys to velmi dobře chápal). Povinně zůstat a podílet se na projektu, v který už nevěří? Proč?

Pod čarou: Já neříkám, že ty odchody považuji za nějak šťastné, nebo dobrý nápad - jenže mimo první signální reakce "odchody fuj" se umím taky zamyslet i nad tou druhou variantou, plus přesně vím, že v určité chvíli dojdeš do bodu kdy si řekneš "hele, o moje názory tady už nadále očividně není zájem, je čas to zabalit." a ano, určitě se najde x chytráků, co si řeknou, že jsi debil a měl jsi to vydržet.
    KLIP
    KLIP --- ---
    KEB: nova vlna je dalsi napad tech, co meli vsechny ty spatny napady pred tim.
    Ti, co pred tim vsim mnohokrat varovali, uz na to dal nemaj, kdyz to CF nedokaze zreflektovat, a voli ty samy neschopny kokoty, co svoji neschopnost maskujou, za vnitrostranickej problem. A tech jejich nohshledu hlasovalo pres 60 %
    KEB
    KEB --- ---
    Takže si to shrnu. Strana jde doprdele, má za sebou několik volebních debaklů. Bartoš má za sebou debakl se stavebním řízením. Evidentně to nevede dobře. Rezignoval. To je legitimní a v pořádku.

Strana si zvolila nového kapitána. Nový kapitán oznámil nový kurz a nový styl plavby. Což je IMHO v pořádku, protože stávající kurz a styl je evidentně úplně na hovno.

Ne to je špatně, to nechceme, s tím se neztotožňujeme, sereme na to, končíme.

Takže jak by to tedy podle těch co odchází mělo být? Stejně? Nebo jinak jenom trošičku?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CAIDEL: protože těm ostatním pravicovejm stranám se s "levicovou" (ehm, ehm...) blbě dělaj koalice? před jejich voliči?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: proboha, vždyť je to NYX. To je takovej 4chan bez útočných riflí...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: tak takhle, povinné nošení Hřibova portrétu na sjezdech strany a pochodňové průvody v tom novém balíku zatím nejsou. Retroaktivní rušení předchozích rozhodnutí CF je ale WTF, hromadné (dobrovolné!) sebeomezení práv CF s tím, že se to navíc prohlasuje prostou většinou 4 hlasů když jde o změnu stanov, to je prostě minimálně demence, když ne přímo autoritářství.

Samozřejmě, ještě je nutné nějaký požár celostátního fóra, aby bylo možné přistoupit k referendu o vůdcovství :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Je tu kampááň! Mediální odbor se pustil do protiofenzívy v Ardenách!
    [KOUDY @ Věci Veřejné - je to dívenka nezkušená, která mi nemá co říct. Vše už vím.]
    KLIP
    KLIP --- ---
    JVMLOK: kazdopadne, jestli ti neni osud strany lhostejny, a myslis si, ze se to da z pozice clena nekam smysluplne posunout, tak se stan clenem sam a vyzkousej si jaky to je. Vubec nevis, kolik toho maj ti odchazejici za sebou :D
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    NIEKT0: To je panečku dedukce! žíkám, že lidi kteří to poloýili protože se jim nelíbá aktuální vedení a směr nejsou ochotní za svoje ideály bojovat. A jestli ani oni ne, je dobře, že už je nebudou cpát jinejm. Mi nevadí že jdou do riti. Je to jenom dobře, určitě bych jim to nezakazoval.
    KLIP
    KLIP --- ---
    JVMLOK: kdyz jede dopravni prostredek nekam jinam, nez chces ty, a nemuzes ovlivnit smer, kam pojede, tak vystoupis. Nevim, co v tom hledas dalsiho
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    JVMLOK: Ludia su v strane dobrovolne, lebo chcu veci menit. Ja chapem ze u vas sa tieto veci moc... nejdu, ale ako inak chces preboha organizovat politicke strany? Povinne clenstvo ala ksc?:)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEB: strana zasadne zmenila svoje stanovy, smerom k autoritatorsvu. Mozno si to cele precitaj kym das zase par dobrych rad.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KEB: Ty chceš někomu zakazovat, aby opouštěl stranu, nebo si celkově dělal co chce?

A tedy technická: Máme nějaká data k tomu, zda se tahle "vlna" odchodů nějak zvlášť liší od libovolné jiné vlny odchodů, která někdy v minulosti nastala?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    ALESH: Když nebude po mým, tak s váma nehraju. A fakt, že na prosazení myšlenek je potřeba pracovat dlouhodobě a při záskání dostatečného vlivu a přesvědčení doistatečného množství voličů se příště kormidlo máže otošit mým směrem, mě nezajímá, protože to smrdí prací. Stejně jako dělání kampaně před volbama, práce na legislativě a na ministerstvech. pokud jsem ve vládě, nebo na pozměňovacích návrzích a legislativě, pokud jsem v opozici.
    Podtrženo sečteno, kde se pracuje, nezavazej. Tak je fajn že jdou.
    KEB
    KEB --- ---
    ALESH: na mě to působí jako uražená ješitnost nebo tak něco, ale možná jen slyším trávu růst.

Protože zatím nesměřuje strana nikam. Jen se odhlasovala změna kurzu a nový kapitán
    ALESH
    ALESH --- ---
    KEB: kdyz ta strana smeruje vyrazne jinam a je jina nez kdyz si do ni vstupval, nevidim v tom problem proboha.
    KEB
    KEB --- ---
    ALESH: jestli je uznání odchod ze strany, tak asi uznávají 🤷
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    KEB: uz trochu prehas s trolingom, nie?:) Alebo trump niekedy na nieco rezignoval dobrovolne?
    ALESH
    ALESH --- ---
    KEB: a oni je neuznavaji?
    KEB
    KEB --- ---
    ALESH: to je takové Trumpovske, uznám volby pokud vyhraju já!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam