• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANABEL_LEE: možná je ve mně kus autismu, ale mě to prostě baví to vyplňovat🤣
    MAR_TINA: já vstávám v půl páté,nemám vůbec chuť na snídani, začnu jí mít až tak v osm, devět

Jsem si z těch vašich obrázků jídla musela v autobuse vyndat svoji zobací krabičku a všichni ty odpuzující pohledy, hele tlusťoška nevydrží ani chvíli bez jídla🤣
    CHOCOLAT: protivníka?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANABEL_LEE: Děkujeme spasitelce, že nám přišla říct, jak je to strašně jednoduchý, vždyť se stačí normálně najíst. Wow.
    KURE
    KURE --- ---
    ANABEL_LEE: osvobozující to bezesporu je. Ale otázka je, jaký to bude mít důsledky.

lidi co si hlídaj tabulky většinou maj důvod proč to dělaj. Někdy je ten důvod "blbina" protože chtěj mít 60kg když váží 70.
    A někdy je to jedinnej způsob jak nevážit dva metráky.
    A pokud po dobu let jíš podle tabulek třeba 1500kcal a najednou začneš 3000kcal protože se můžeš konečně najíst, ty důsledky můžou bejt dost blby.
    On každej má tu rovnováhu rozbitou drobet jinak.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KURE: me to prijde naopak osvobozujici, neustále merit a pocitat jídlo musi strasnej stres a popravdě ja bych toho dlouhodobe schopna nebyla
    KURE
    KURE --- ---
    ANABEL_LEE: teď fabuluju protože aktuální zkušenost nemám, ale třeba napřed jeden den v tejdnu to prostě nebudeš měřit a jíst na pocit. a budeš sledovat co to dělá. Určitě bych v takový situaci hledal nějaký metody jak to udělat.

přijde mi strašně nebezpečný prostě zahodit otěže.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KURE: jak konkretne? Jako ze nejdriv nepocitas kalorie v jednom jidlu tydne, pak ve dvou...? Nebo je na to nejakej jinej figl? Jinak je vam doufam jasny ze ty tabulkovy hodnoty potravin jsou spíš je takovy odhad a realny vyzivovy hodnoty tam muzou dost litat?
    KURE
    KURE --- ---
    ANABEL_LEE: pozvolně?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NIGHTFURY: no vidis aja jsem po vyndai zlucniku a smazeny jist nemůžu, ale tohle uplne vpohode,muj deni chleba co me udrzi do tri ctyr odpolede v chodu.. ale tak samozejme kazdemu co snese, moody nehlásila ze by ji zlucik zlobil
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ANABEL_LEE: Nejsem žádný nízkotučný extrémista a vajíčka mám ráda, ale dát si čtyři vejce na slanině a k nim ještě zakysanku a sýr, tak mám asi žlučníkový záchvat.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ARGANNAH: a jak teda? Počítat a srovnavat se tabulkami ktere ale reflektuji jen prmerneho cloveka a skutečná potreba kalorii je jinde?a jak se pak dela ten přechod na stravu, kde pocitat nemusis?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANABEL_LEE: No ano, to samozřejmě. Ale dostat se z takovéhle slepé uličky, navíc po letech - to opravdu nejde stylem "tak prostě konečně přestaň počítat a normálně se najez."
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ARGANNAH: za me teda telo zacne silene nabira zejmena kdyz ho budes neustale podvyzivovat a hladovet, protoze se neco nevleze do tabulek.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ANABEL_LEE: Akorátže tohle když udělá člověk, co má organismus zvyklý na dlouholetou přísnou redukci bez pauz (a ještě ideálně člověk ve stresu z náročného zaměstnání), tak to tělo zešílí a začne příšerně nabírat. Ke stavu "jím, co chci, a nepřibírám" je potřeba se v těchhle případech propracovat postupně a trvá to roky.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Uf mam hlad jdu s udelat ctyri vejce na slanine s rozkvedlanou kysanou smetanou, cibulkou a syrem
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MOODYCAT: nj tak holt budes tlustá zároveň hladová. Ja jsem radsi tlusta a najedena.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KURE: Ale to porovnavas ako keby si jedol cisty chleba… ja chleba berem len ako nosic :)
    GALE
    GALE --- ---
    K té Lučině.
    Znovu jsem objevila solený tvaroh ze Zkvašeno kuchařky. Smíchat balení tučného tvarohu v papíru s 6g soli, doředit mlékem na požadovanou hustotu a máte Lučinu za třetinu ceny a jste na polovině tuku bez chuťových kompromisů. Nejlepší je druhý až třetí den, ale i čerstvé umícháný je výborný.
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    MOODYCAT: ;))) Ja to pro jistotu dodala, aby to neznělo, ze jim jen 60g pečiva a k tomu nic.
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: :D ok, takže salat rano ne.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: Jak to myslis? Jakoze bych jedla rano bulgurovej salat a vecer nic? To je urcite pravdepodobnost, ze vecer omdlim a rano se z toho salatu pobliju :D
    KURE
    KURE --- ---
    MOODYCAT: a fungovala by ta "vecere" ráno?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KURE: No, jak kdy, vetsinou nejakej koupenej salat z Lidlu - jak maji takovy ty salaty bulgur/humus/kure/whatever a pak neco drobnyho sladkyho na spraveni chuti :). Jidlo, co varim k veceri, vetsinou nejim, mame se spolubydlicim jinej casovej rezim.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PROSTE_LO: Vsak ja ti to preju :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam