NATASHA: Dakujem za odovodnenie :)
TOMASZ: Dakujem za pochopenie. :) Moje ego utrpelo iba na chvilku. Chcela som vediet od koho mam negativne hodnotenie, hlavne preco. Podla tvorby danej osoby som potom schopna odhadnut aj ci to pre mna vyznam ma alebo nie. Aj mna nieco oslovuje, ine naopak. Uvitala by som rovnako aj radu ako sa danej chybe vyvarovat. Inak prijmem kludne aj horsiu "popravu", 'bolest' je len dalsim podnetom k tvoreniu.
Napadlo mi este poziadat tych, pre ktorych je cestina rodnym jazykom, aby stvorili cokolvek prave teraz (ja som tomu ozaj dala iba par minut :/ ) v slovencine. Ale to je detinske :) Takze iba ak by si to niekto chcel skusit...
Poezia je pre mna osobne ventil...cez ten upustam to, co neviem inak povedat, vecsinou ani nikomu. Podla mna nema vymedzene mantinely, kam smie zajst a kam uz nie. Ved nemam na nohach korcule, aby mi to mimo lad drhlo. Urcite, ako laik (mojim oborom je naozaj nieco odlisne) mozem mat nazor skresleny. Pisem pre seba, pisem obcas inym pre radost (a priatelia, rodina potazmo partner asi ozaj nepovedia - fuj). Jak pisanie poezie, tak jej urcite pochopenie, vyzaduje istu davku abstraktneho myslenia, schopnost transformovat myslienky do metafor a tie potom pouzit tak nejak 'spravne'. Po tom, co som sa doma pobavila o mojom 'smutku' z anonymneho negativneho hodnotenia, som dostala cennu radu, aj ked pre mna nebola novinkou. "Prijmi kritiku, to je na nyxu nejlepsi, a pro priste se snaz, aby si mela palce nahoru i kdyz na tom uz tak nesejde." Prva veta, za tu ho milujem, to mame rovnake :) a ta druha utvrdzuje ze na to pozera z ineho uhla pohladu. V basni to podla mna nejde. Zmenit formu, ano, zmenit pocity? To radsej ostanem neoblubene nechapana ;)
BRUMENDY: Ehm :) ja neviem, asi zcasti lepsie, ale uz si tam chybam.