• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORCentrála pro rovnoměrnou distribuci mírně zajímavých faktů
    JONY
    JONY --- ---
    Nedávno se to detailně rozebiralo v nějakém vedlejším auditku lidmi, co v USA žili resp. žijí. Celkem nepřekvapivě hodně záleží na lokalitě.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    SULTHAN: Ano, třeba když jsi chudá študentka ze zahraničí.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    LODBROG: Obdobný problém je prý v některých místech v UK. To ale neznamená, že to vůbec nejde, je to jenom těžší. Sám jsem v USA pár měsíců strávil. Tam je ten trik v tom, že člověk musí zajít třeba do asijského obchodu (ať je to činský/japonský/indický). V USA žije opravdu hodně Indů a nemalá část z nich se stravuje vegetariánsky. V USA pak není tolik problém s cenou potravin jako spíš výší platů u nekvalifikovaných povolání.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    SULTHAN: "Těm se snad dá předcházet vždy."
    Hele, nedá. Nebo ne vždy úplně šikovně.
    Tím myslím to, co říká MEJLA77: "...v USA jsou místa, kde nekoupíte nic jiného než průmyslově zpracované potraviny..."
    To je přesně zkušenost mojí spolužačky, co byla rok v Americe jako taková ta studentská děvka pro všechno.
    Ukazovala mi fotky, jak tam vypadala. Hezká holka, co jí tady v ČR ležely u nohou desítky chlapů, a tam byla odulá a ošklivá, protože jediný co bylo ke koupi v krámech byly prefabrikáty (nebo jít do drahé restaurace, což si česká studentka nemohla dovolit - leda se nechat od nějakého Amníka pozvat; Čech by na to taky neměl).
    Říkala jak jednou měsíčně si šla s velkou slávou někam koupit blbou extrémně předraženou broskev jako jediné ovoce za x tejdnů, a i tak to desetkrát počítala jestli si to může dovolit. Že tam normální zeleninu a ovoce prostě neseženeš - nebo násobně dráž než tady v Evropě. Protože to tam není odkud dovézt - všude jsou řetězce supermarketů s balenýma potravinama, a jinak smůla (A o tvoje zásoby tě oberou v Bruselu na letišti kdyžopouštíš EU).
    Byla tak plná těch konzervačních sraček z prefabrikátů, že už fyzicky ani psychicky nemohla dál.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    27 metrů vysoké a průhledné! Cudné! S lákavými vagínami! To je úplnej sen, to sem si vždycky přál!

    Btw, kdybyste mi někdo pomoh, když už sme nakousli tohle. Silně mi to připomnělo tvrzení, na který sem kdysi narazil, že to, co Mohamed sepsal zejména ohledně vztahů mužů a žen, do značený míry odpovídá tomu, jak by si mladej submisivní latentní homosexuál moh představovat, že ty velký maskulinní chlapáci (kterým on není), mluvěj nebo uvažujou o ženách (na jejichž místě by on mohl chtít být). Což by z velký části muslimský kultury každodenního života dělalo velkej a strašně smutnej omyl. Netušíte někdo, kdo, kdy, kde moh tohle prohlásit? Kde sem na to moh narazit?
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    ZUULUU: pár detailů k tomu zde https://wikiislam.net/wiki/72_Pannen
    Pobavila mě představa, že mají být 27 metrů vysoké a průhledné, mají být cudné a oči klopící.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ZUULUU: Máš na to celou věčnost, tak si je šetři.
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    SALVATOR: tak osobní štěstí/správnost/spravedlnost - těžko hledat víc subjektivní věci ve vesmíru :))
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ANTICLOVEK: Tak ona je ale chyba dívat se západním pohledem i na motivace třeba zrovna těch blízkovýchodních fanatiků :). Ale přiznejme si - vodbouchnout se někde na tržišti nebo ve Francii na nádraží a dostat za odměnu 72 panen (nebo paniců), to je taky happy end. Subjektivně.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ZUULUU: Možná špatně rozumím, ale napadají mě dvě poznámky. Japonců bylo v roce 1945 přes 70 milionů (ne malá země) a ideologie potlačování individualismu nějakou myšlenkou kolektivní identity je k vidění v zemích spíše většich co do populace.
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    Kdyby to psal česky, tak by mu asi jeden prst nestačil :))
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    GREATDRAKE: 158 mrtvých, 52 zraněných
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    SATAI: ha, vida, děkuji za opravu.
    SATAI
    SATAI --- ---
    GREATDRAKE: jinak pokud koukam, tak nesli ke dnu s celou posadkou
    ANTICLOVEK
    ANTICLOVEK --- ---
    troufám si říct, že právě protože se jedná o exotický japonský příběh, tak se tu vznáší nějaký opar poetičnosti/vznešenosti, který právě vychází z našeho západního pohledu na jejich kulturu... a který osobně zásadně nesdílím :) kdyby to byl příběh o fanatikovy ze západu nebo třeba blízkého východu, takový ten falešný pocit stereotypně japonského "něčeho navíc" by tam nebyl.. ale to jen imho a uvědomuju si že to vychází z mého odporu vůči kolektivismu a východnímu spiritualismu/tradicionalismu :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SATAI: No, ano. Bezvýhradně souhlasím. Ale naše pohledy jsou zase jen skrz prisma naší civilizace, naší kultury.
    SATAI
    SATAI --- ---
    SALVATOR: Dobre slouzil sve zemi... to muzes rict i o hlidaci koncentraku. A jake nasledky tahle sluzba nesla pro jeho zemi... o tom radeji nemluvit.

    Kazdoapdne, pokud chce nekdo byt kamikadze, tak je to jiste hezky konicek, ktery by mela spolecnost podporovat, ale mozna by bylo pekne netahat do toho novorozence a batolata.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUULUU: No, jestli při tom mají nebo nemají libé pocity bych už vůbec nechal úplně na nich. To je až moc individuální na to, abych si lajsnul to hodnotit. A lidi sou fakt všelijaký, jak víme.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: To je fakt, no. V podstatě jsme ztracení a sami v záplavě stejných individuí a ještě nemáme ten vyšší cíl ochrany národa a tak.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NELLAS: Jo, to mě taky... Mě by zajímalo, jestli jim přijde creepy náš individualizmus.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam