• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    ADAM_SKIN
    ADAM_SKIN --- ---
    FRANZIMOORE: jaky dalsi alternativy navrhujes?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    FRANZIMOORE: Neznám přesný čísla, ale poměrně k počtu obyvatel je tu aut asi 1:1,3. To je nesmyslně moc.
    FRANZIMOORE
    FRANZIMOORE --- ---
    HOWKING: důvody proč je jsou ty, že Praha je autům velmi nakloněna- nesmyslně levný parkování, dálnice skrz město, minimum alternativ krom MHD, nedostatečně rozvinutý možnosti sdílení aut...
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    FRANZIMOORE: podle těch minusků budou tyhle názory na auta tady dost nepopulární bohužel. kdo bude mít koule posunout ČR do 21. století?
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    CYBERKOTLIK: ty jsi vážně jako zdroj informace poslal přesně ten "text" na expresu, který zmiňuju ve svym předchozim postu :)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    SAT_ANN: 158kou myslím 135ku.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    FRANZIMOORE: Není dobrý pohled hodnotit to, že je, ale hledat důvody proč je. (Neřešit persekucí IAD, ale motivaci MHD). Lidi co si mohou dovolit používat majoritně automobil hledají především pohodlí a hygienu. Pokud bude tam málo spojů, že se každý nesedne a pokud bude eklhaft se čehokoli v MHD dotknout, tak neexistuje persekuce IDA, která by od ní odradila.
    FRANZIMOORE
    FRANZIMOORE --- ---
    No problém s dopravou v Praze je v tom, že je v Praze příliš mnoho individuální automobilový dopravy.
    A řešit tu situaci znamená regulovat IAD a podporovat další typy dopravy- a to prostě tak nějak nejde, protože tady si 90% obyvatel myslíže auto je svatej grál a že jediný způsob, jak dostat svoje děti 3km na kroužky je hodit je tam autem.. to je realita kterou je třeba akceptovat, většinovou podporu zatím antiIAD politika nemůže získat, tak se to musí řešit tak nějak salámovou metodou...

    A lidi to zkrátka vnímaj tak, že za všechno může Hřib, ačkoli dopravu má na starosti PrahaSobě. Je to docela pochopitelný, protože prostě první kdo je zodpovědný za město je primátor. A taky proto, že Piráti proti některým debilitám Scheinherra vůbec nikdy nevystupovali, nebyl tam žádný spor o to, jak to dělat líp, ale pořád hrozný kamarádství.
    Takhle to dopadne tak, že dopravu si vyžerou Piráti a PrahaSobě si v klidu naopak připíše body za to, jak opravila Výstaviště.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    XCHAOS: a nebo je to ještě jinak ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JVMLOK: nepochopíš vtip...
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    CYBERKOTLIK: tak články v bulváru evidentně splnily svůj účel...
    Já bydlela na Korunovační když se dělala blanka, pamatuje si někdo jak tam vypadala doprava před tím? To byl naprostej masakr!
    A zase, a opět, když se deset let neřeší stav silnic a přidruženejch staveb, nebo i řeší, ale než to dosáhne prováděcí fáze, tak to trvá deset let.
    Ty tři pruhy na Žitný byly sebevražedný, protože byly fakt úzký a v levym pravidelně trčely zaparkovaný auta. Zažila jsem tam nejednu bouračku.
    Prostě se do toho města musíme vejít všichni. Chodci, cyklisti a motoristi. A motoristi se prostě jako ve všech velkejch městech budou muset omezit, protože byli doteď oproti ostatním skupinám protěžovaný jak hovado.
    A to že se do 2018 nedělo skoro nic, viděl si co má za sebou IPR? Ono ty koncepce je potřeba vymyslet, a ideálně je vymyslet dobře. Ne jako komunisti plácnout magistrálu mezi Váckavák a Muzeum.
    Co mě ale teda sere, a je to spojený s tim automobilismem v Praze, tady pořád něni kam odstavit auto na okraji Prahy. Parkoviště jsou plný v 8 ráno. To fakt není normální. Pokud chce Praha aby řidiči nejezdili do centra, tak ať jim umožní zaparkovat. Jinak se to opravdu nevyřeší. A to jsem čekala že piráti zatlačí víc teda.
    Protože každej není balík z venkova co neví, ale lidi co znaj Prahu jako já si najdou místečko kde nejsou zóny, ale je tam supr spojení (22ka, 158ka bus) a budou jezdit do Prahy furt. (Zdravím Spořilov a Zahraďák).
    OTZ
    OTZ --- ---
    jeste se pohadejte o tom, kdo se hada.. :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    CAIDEL: Zurivy jsi tu akora ty. Ja jsem normalne odpovedel lidem, co na me reagovali.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CYBERKOTLIK: Ale houby. Přišel jsi s tezí, že má Hřib otřesnou pověst a že to ovlivnilo volby (což ano a ano i když je to v porovnání s jinými faktory asi dost zanedbatelné). Jenže od té doby už tu jen zuřivě argumentuješ na téma jak Hřib všechno posral (což z větší části pravda není). Ono není až tak podstatné co říkáš, že děláš, ale co děláš.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    CAIDEL: no a to prave netvrdim, takze jsi to vubec nepochopil
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CYBERKOTLIK: To není o tom, jak to vidím já, nebo dispečer v betonárce, to je o tom, že jsou na to studie, které ten vývoj normálně precizně předpověděly.

    A aha, jasně, ulevila centru. No tak pozor, já měl dojem, že se bavíme o dopravě v Praze jako celku. Jistě, historickému centru to pochopitelně pomohlo, jenže to zase druhé půlce Prahy (levobřeh dost jako celek) uškodilo.

    A celková pointa je jiná: Hřibovo působení na magistrátu je opravdu vnímáno mnohem negativněji (a proč, to si jistě zvládneš odpovědět), než jaká je skutečnost.

    Ty se tu jen pořád dokola snažíš tvrdit, že mediální obraz přesně odpovídá skutečnosti, což je, no, zkrátka nesprávný dojem.

    Co s tím netuším, já ale hodnotím podle reálných výsledků, ne podle jejich mediální prezentace, takže je mi to poněkud šumák.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    CAIDEL: no tak kdyz si dopustime hehe a haha tak porad je to o tom, jak to vnima. Ja kdyz se bavim s lidma co znam (dispecer betonarky, odvoz knih apod lidi) tak se shondem na tom, ze Blanka centru ulevila dost. Ty to vidis jinak, to je v poradku. Neni to duvod na nejaky trapny uchechtavani se.

    To asi blbe ctes, protoze nepisu "zdrazeni MHD", ale POKUS o zdrazeni - a ten zkratka probehl mediama a z kteryho pak koalice vycouvala. Muzes to zbagatelizovat jak chces a tvarit se ze se to nestalo, ale i to ma kupodivu vliv na rozhodovani lidi o tom, koho budou volit.

    Ono je hlavne zbytecny diskutovat o tom zda je neco lepsi nebo horsi - pointa byla, ze pusobeni Hriba na magistratu vnimaj lidi negativne, a ze vam padajici procenta muzou mit v souvislost s tim, jak to lidi vnimaj. Pokud mate pocit, ze to je vsechno uplna picovina a za vsecho muzes Babis, tak fajn:)
    KEB
    KEB --- ---
    CAIDEL:
    N_I: no to je tak nějak jedno úplně. I kdyby se po volbách zastřelil ještě ve štábu nebo ho tam Bartoš oběsil na lampě (když není to ráhno), tak volby dopadly jak dopadly.

    Možná jsem to pochopil blbě, protože jsem to nesledoval do hloubky, ale opravdu je normální, že kampaň, to nejdůležitější nedělá člověk na plný úvazek?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    XCHAOS: aha, tak sorry jako, bossing hned na startu, mazarna, to jsem zazil uz na vojne, dakt nepotrebuju nejakyho smrada aby se nade mne povSoval.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CYBERKOTLIK: Jasně, po dostavbě Blanky byla doprava celkem v klidu. Hehe. No a protože existuje něco čemu se říká indukovaná doprava víme, že to bylo jenom zdání a že se to posere bylo vlastně nevyhnutelné. Jen to chvilku trvá. Přesně do chvíle, než se lidi naučí Blanku používat. Ale jako jo, pár dní po otevření Blanky bylo asi všechno super. Haha.

    Zdražení odstavných parkovišť: Není to náhodou tak, že jsou plná? (to se vážně ptám, já z Prahy je nepotřebuju, tak se v tom nevyznám)
    Zdražení MHD: Ale houbeles. Pořád dokola - roční kupon se nezdražuje.
    Okolí Jungmanky je teď podle mě v daleko lepším stavu než dřív.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    N_I: Díky. V pohodě :) Kéž by všechny disputace na internetech končily podobně mírumilovně... :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    JVMLOK: to je opravdu jen pocit.

    CHOBOT: to prave neni pravda, po dostavbe Blanky byla doprava celkem vklidu.
    Objektivni kritiku ti dat nemuzu, protoze zadnou nemam. Ja vnimam Hriba podobne jako spousty lidi - ze zkratka nedela nic, krom foceni se.

    jedine vysledky ktere jsou tak nejak zatim videt:

    - zablokovani nabrezi a nahnani dopravy pod okna lidi, co bydli v Betlemsky atd
    - zdrazeni odstavnych parkovist, takz vic lidi jezdi do mesta autem
    - zuzovani dvoupruhovych silnic na jednopruhove
    - zdrazeni jednorazovych jizdenek
    - pokus o zdrazeni rocni jizdenky na MHD o 2.000kc

    ano, prechody na miste, kde jsou o 30m dal jine prechody, pusobej zkratka jen jako plytvani penez a energie, kdyz ma Prah milion jinych problemu, jak napriklad tisice aut, ktery sem porad jezdej.



    SAT_ANN: To jsi zaznamenala dost malo. Ja zas zaznamenal, ze cilene livkiduje autodopravu v Praze, viz napr https://www.expres.cz/zpravy/praha-doprava-zdenek-hrib-uzavirky.A210909_142533_dx-zpravy_vlt
    podobnych clanku bylo v lete napric mediama spousty.

    Napriklad jedna z hlavnich tras Zitna smerem na Karlak prisla o jeden pruh, namalovala cvyklostezka (vedle ktere se to auto nevejde, takze kdyz pak pokracuje ulici Odboru, tak stejne nemuzou jet jak kolo, tak auta) a jeste se na tu krizovatku otocila jednosmerka v Jungmanove, takze jsou tam ted fronty naprosto sileny, az nekam k vaclavaku. Podobny "sabotaze" jsou na vice mistech a samozrejme muze existovat nejaky oduvodneni, proc to tak zrovna ted musis byt, ale nikdo o nem nevi.

    Jinak co se tyce te rozkopane Prahy, tak fakt je ten, ze od roku 2018 co tam sedi se nekopalo skoro nikde a vymysleli se hlavne ty prechody, cyklostezky a "Zidle a Placky" (kteryma v jednu chvili kompletne odstrihli cast Vinohrad od okoli a museli to premalovavat zpatky). Za to 2021, dva mesice pred volbama udelaji tohle (viz obrazek).

    Tak ja nevim - spocitejte si ty hlasy o ktery jste prisli. Fakt porad myslite, ze situace, kdy BLESK a dalsi celostatni media porvavajici, jaky je primator kaspar, nema VUBEC ZADNY vliv na volice?


    FRK_R23: ne, mluvim o tym vikendu, kdy koalice piratu a praha sobe odjela na nejakou chatu kalit, a prvni vystup z toho byl zdrazeni rocni jizdenky na 5.500kc. Na to dostali sileny hate a Hrib sepak sel obligatne vyfoti:)))

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam