• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BUGAS:
    KEB: to je trochu složitější. Ne každý má takové možnosti, jako Ivo Lukačovič. Já třeba dávám na sociální média ledacos zdarma, ale já jsem trochu vyjímečný případ a ne všichni si to můžou dovolit následovat a navíc já nejsem investigativní novinář a podle toho moje výstupy vypadají...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    BUGAS: Jsou to novináři, odvedli práci, napsali článek, chtějí za něj dostat zaplaceno. Bizarní koncept, co?
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    XCHAOS: a proto to dáme na herohero ať z toho taky něco mame, že paní Mahdalová
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Katarina Mahdalová

Analýza digitalizace stavebního řízení (DSŘ), kterou svět neviděl, ale kterou teď celý týden žilo české X, se objeví zde https://herohero.co/mahdalovaskop už zítra aktualizovaná o nejnovější data. Tato data ukazují, že problémy s DSŘ byly pro premiéra Fialu jen zástupný důvod k vyhazovu ministra Bartoše, a tedy i Pirátů z vlády.

Tuto analýzu jsme původně připravovali pro Seznam Zprávy. Ty ji odmítly publikovat, což způsobilo nečekanou vlnu reakcí. A zdaleka nešlo jen o náš okamžitý nedobrovolný rozchod s redakcí.

Majitel Seznamu I. Lukačovič se otevřeně a vědomě pustil do politiky. A zahrál si se svým médiem “na Babiše”, když veřejně hodnotil naši nepublikovanou analýzu. Obavy pana Lukačoviče, aby se k lidem nedostala informace, že DSŘ zase tak závažný problém nepředstavuje, otevřely nové kolo otázek o budoucnosti české nezávislé žurnalistiky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: Piráti jsou ledacos, ale ne protiststémoví. Na to je ve strsně a jejím TO příliš mnoho systémových administrátorů ;-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GAARQ: S tou levicí máš pravdu, byť se jí kdekdo (Socdem, komunisti...) zaštiťuje.

Je to podobně bídná situace jako uprostřed až vpravo s konzervatismem: hlásí se k němu kdejakej chytrák od černoprdelníků přes ODS až po Triko a tváří jako hroznej kONzERvATivEc, ale při bližším zkoumání názorů dotyčných zjistíš, že je to fskutečnosti jen (krajně) pravicovej mašíbl, kterýmu jsou nějaký hodnoty a zásady úplně fuk a morálka a etika jsou pro něj sprostá slova.

A tak si tady žijem. Je to trest i za to, že sami nejdeme do politiky, necháme ji unést psychopatama a pak na daný stav akorát pičujeme na nyxu. Mea culpa, mea maxima culpa.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DOCKINEZ: antisystémová je neolekt pro nedemokratická. piráti můžou být rebelové, ale jsou spíše demokraty ;)

a pěkné exposé, už proto mi přijdou řeči paní maláčové o široké levicové koalici divné, páč tu žádná levice de facto není, jen bábovští populisti, stalinisti přebarvení na konečnou a pár ministran, které by levicové být mohly, ale nikdo si jich moc nevšímá (zdravím zelené).
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Prominentní postava protestní strany má péči, aby levicová koalice nebyla antisystémová?

To jsou paradoxy, pane Vaněk.

JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Z celistvosti vlákna ususzuji, že jsem u PULNOCI upadl v nemilost. Což mne strašně mrzí, protože Piráti potřebují víc takových talentů, aby pozvedli pochodeň a dovedli je k úspěšným zítřkům plným ideálů a kvalitního fetu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Jinak je to tedy z toho popisu krásně vidět. Firmy mají vyladěný proces na to, jak působit na juniory, dodat jim pocit, že mění a ovládají svět (fantasticky tyhle věci popisuje Grisham v rámci dynamiky koncipientů a elitních právnických firem). Následuje dřina, sedření z kůže, kdy si to nové a nadějné kádry odmakají... a za rok až tři přichází prozření, že jde o sračky, celý je to podvod a branže je zkurveně nemorální a junior se odebírá do prdele. Ten kdo to kousne je předurčen k vyšším metám seniorismu :)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    "řídit stát jako firmu", to by byl slogan!
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    PULNOC: myslím, že mesiášství a pocit velikášství do psychotické profilu úspěšného politika patří.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PULNOC: Jako, neber si to špatně... ale.... už dlouho jsem neviděl tak bezbřehou přehlídku naivity... a jakožto na dlouhodobého voliče pirátů na mě nepůsobíš jako med na medvídka Pů, ale jako něco, do čeho jsem před chvílí nechtěně šlápl a teď koukám na podrážku a říkám si co to kurva...
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    ok, stacilo volebni agitky. prijemny vecer :)
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    RUDOLF: no to je prave ono. McKinsey umi vytvorit sense of urgency. a taky bych to politicky podchytila. zakulisne bych se tvarila na kmotry ze jsem s nima a pak bych je podrazila jak Frank Underwood Garretta Walkera.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    jenze ja do ODS nejdu, protoze mam integritu a altruistickou motivaci a jediny politik, o kterem v CR nepochybuji, je Ivan Bartos. zaroven volici Piratu jsou presne volici na ktere bych fungovala jako med na medvidka Puuuu
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    PULNOC: jak dlouho myslíš, že bude trvat, než ti někdo z úřadu nechá ťuňtu vytěžit a kolik vám dá času?;-)
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    takze na urade by byli happy, software by byl dobrej, a urcite by to nestalo 700 milionu protoze McKinsey je drahy ale ne az tak.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    RUDOLF: Přeji jí příjemnou kariéru kdekoli jinde (třeba u ODS by vyloženě zapadla).
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    taky mam pocit ze nerozumis tomu, kde by slo ty konzultanty nasadit.

ja bych je nasadila **prave** na ty urady. aby zmapovali procesy. aby zmapovali software. aby vypracovali navrh, jak v centralnim systemu integrovat tyto procesy a zauzivane postupy a software.

vis jak oni dovedou okouzlit? na tech uradech by byli uplne paf ze se jim venuji tak sarmantni lide z prosluleho McKinsey a opravdu je poslouchaji a delaji s nimi workshop.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    PULNOC: Přeji příjemnou kariéru u pirátů, myslím že zapadneš;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam