Mě by fakt přišlo zajímavé více se zaměřit na to dezinfo, které právě šíří "anti-woke" bubliny. Zajímalo by mě, jestli je umělé, nebo fakt generované médií fosilních oligarchů... ale ani oni podle mě nemají zájem na tom šířit snadno vyvratitelné bludy, které jim poškozují image, takže mezi lidmi některé strachy kolují prostě proto, že se lidi rádi bojí.
Příkladem může být Green Deal a energetické štíty: ano, potřebujete ji k prodeji nemovitosti, ale většina lidí si chalupu po babičce chce nechat v rodině a ne ji prodávat, tak proč vlastně je kolem toho taková panika? Dostalo se ke mě, že energetické štítky budou mít vliv na výši daně z nemovitosti: když jsem to googlil, našel jsem jen odkazy na články, které to vyvrací jako fámu, ale to nic neznamená, protože když se toho někdo bojí, tak se prostě bojí a paranoia nemůže být vyvrácena, jen potvrzena.
Ovšem samozřejmě: můj původní předpoklad, že přirozenými koaličními partnery Priátů (např. v komunále) budou Zelení, dostává od začátku facky ze všech stran: nejdřív v těch začátcích nad námi Zelení např. v Praze ohrnovali nos, protože si zvykli, že jsou jediní sběrači hlasů, které nechtějí volit parlamentní strany a my byli nějací divní, menšinoví exoti. Jenže později, když jsme přestali být marginální, tak se Piráti z regionů naprosto zděsili, protože se pokládají za div ne protestní hlas vůči právě Zeleným.
Takže otázka toho, jací členové a proč v průběhu času nalezli k Pirátům a jací nás volili, je rozhodně zajímavá. Zajímavé je, že i když veřejnost má pocit, že za všechny jejich problémy může progresivismus, woke agenda, Zelení a já nevím kdo všechno další (Kocáb, Soroš atakdál? možná Mikuláš Peksa, nově? už musí najít někoho nového, až Soroš umře, jestli teda ještě neumřel...), tak zase lidí, ochotných zajít tak daleko, že by kvůli tomuhle strachu volili ODS, ANO, nebo Motoristy není až tolik oni chtějí někoho jiného... ale chtějí aby říkal to samé (?). Takže budeme mít politické spektrum, kde bude 8 různých stran říkat víceméně to samé a strašit Green Dealem, apod... fakt voliči chtějí tohle?