• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi osobních útoků (alespoň na úrovni slušnějších klubů tady na NYXu)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu [ Piráti.cz (unofficial) ] zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]

Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: Dokud bude např. vožení solárních panelů přes půl světa lacinější než jejich výroba v EU, tak je tu nikdo vyrábět nebude.

A přitom vlastní výroba a zejména vývoj polovodičů (což ofc nejsou jen ty panely) je strategická priorita. Jen krátkozrakej dement by chtěl bejt v tak důležitý věci závislej na dovozu.

Ale my v evropským Kocourkově to víme nejlíp a půjdeme vlastní cestou rovnou do... zapomnění.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: ... což ale není chyba GD, ale chyba neschopnosti a krátkozrakosti evropského průmyslu. Pro ten je jednodušší a levnější lobbovat proti GD, než investovat do vlastní restrukturalizace a konkurenceschopnosti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    A teď něco o skutečných Pirátech a tom co zamýšlejí:

Mikuláš Peksa neměl moc šancí v nominaci na místopředsedu a tak jí poměrně logicky odmítl. Markéta Gregorová má podporu v nominacích na místopředsedkyni a nominaci přijala.

Nominace Lukáše Wagenknechta na předsedu má větší podporu, než nominace Zdeňka Hřiba, a ten má pro změnu lehce větší podporu, než nominace Martina Šmídy. Nominace Adély Šípové sklízí spíš negativní ohlasy.

Poměrně slušnou podporu má nominace Magdaleny Valdmanové na předsedkyni krajského sdružení v Praze. Má větší podporu, než nominace Zdeňka Hřiba na stejnou pozici, což docela dost vypovídá o náladách členské základny.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GAARQ: s těma režimama na štíru s demokracií jsi mi připomněl, že realizace GD bude znamenat výrazný prohloubení naší závislosti na Číně, že jo.

#tochceš #kecy
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    DOCKINEZ: průsery jsou srabi, chodí v bandě.

jako správný paranoik si čím dál tím víc myslím, že účelem ruského útoku na ukrajinu není nic jiného, než vyvolání globálního chaosu a destabilizace. je zajímavé, jak z něj nejvíc právě profitují všichni ti, kdo jsou na štíru s demokracií, liberálními hodnotami a snahami o upevnění globální vesnice. jistě, může to být jen nežádoucí důsledek něčí hlouposti (zdravíme soudruhy gerasimova, šojgua a další všude po světě), ale jak říkám, to že jsi paranoidní neznamená, že po tobě nejdou. #kecy
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    NIEKT0: Sice to souvisí jen okrajově (přes slovo kolaudace) - ale už má tunelový komplex Blanka otevřený před 9 lety platnou kolaudaci? :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    XCHAOS: No tak zas ruku na srdce: GD je dobrá myšlenka, ale její realizace přichází v krajně nevhodnou dobu. A rovnou říkám, že tu nevhodnou dobu způsobil útok Rusů na Ukrajinu.

Takže je válka. Bezprostředně za hranicema EU je válka horká, uvnitř hranic válka studená, hybridní.

A tu válku je potřeba vyhrát. Protože pokud ji nevyhrajeme, tak nejen že nebude žádný eko... ona ani nemusí být EU, že jo.

A co se děje? Místo toho, aby Evropa napnula všechny síly k vítězství, tak se chová, jako by se vlastně nic nedělo a radši zmasakruje vlastní průmysl, občanům vystaveným hybridní válce zdraží kdeco, přičemž si počíná kolosálně tupě technokraticky. Sankce? Ale kdeže, ksindl typu Reiffka si v Rusku dál vesele podniká atd. atd.

Wow, to proti Rusku určitě ohromně pomůže.

Občan si nutně může klást otázku, zda osoby zodpovědné za rozhodnutí „kašleme na válku, jede se podle původního plánu, jako by se nic nedělo“ jsou od reality odtržení mimoni, kolaboranti nebo obojí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: Vyjdu vstříct tvé touze po illiberálním režimu a jako správný post-liberální cenzor tě nechám na 1 den odpočinout si. Zítra se z toho vyspíš a možná uvidíš věci jinak.

(jako sorry, ale to se fakt nedá - budu argumentovat, že si mi inspirovala svými řečmi o tom, jak je vlastně všechen ten liberalismus špatný a že bys ho zakázala :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    JVMLOK: Kolaudacia sa u podobnych systemov v praxi pomerne casto riesi dodatocne (co je smutne, ale bezne), konkretne mmr nedavno konecne kolaudovalo jeden system, co bezal v provizoriu niekolko rokov.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: no, ať už je woke cokoliv, tak "kříženec marxismu s puritánstvím" je zatím nejkreativnější definice, kterou jsem slyšel :-)

Woke je strašidlo obcházející Amerikou. Je to barefoot-vegan-trans-liberal-arts-vysokoškolák, který spí ve stanu na půdě univerzitního kampusu, nemá rád Trumpa ani bouchačky. Je snažší se identifikovat s tímhle strašidlem, než s voličem Trumpa? To je dobrá otázka...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: ve skutečnost sáhneme na peníze někomu úplně jinému... jenže ten někdo jiný si hodně dává zaležet, aby se jako cíl těch opatření cítili obyčejní lidé...

Dá se souhlasit s tím, že zkusit sáhnout na peníze lidem, co ovládají média, je celkově špatný nápad :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: demokracie je v ohrožení, řešením je revoluce, která zruší demokracii a nastolí monarchii. Oh wait, takže demokracie je skutečně v ohrožení, protože jí ohrožuju já! :-)
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    JERRY69: Píšeš si se smažkou v toxické psychóze, nic bych si z toho nedělal.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PULNOC: Ale zas když takhle vystrašíš a nasereš dost lidí, tak můžeš o to víc ječet, že je demokracie v ohrožení, a tvářit se jako spasitel :)

Win-Win
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Woke jako specifickej fenomén (takovej kříženec marxismu s US puritánstvím + zaťatá nesnášenlivost k oponentům + autoritářský sklony) existuje.

Je ale otázka, zda je tomu zrovna v ČR nutný věnovat tolik pozornosti.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Mě by fakt přišlo zajímavé více se zaměřit na to dezinfo, které právě šíří "anti-woke" bubliny. Zajímalo by mě, jestli je umělé, nebo fakt generované médií fosilních oligarchů... ale ani oni podle mě nemají zájem na tom šířit snadno vyvratitelné bludy, které jim poškozují image, takže mezi lidmi některé strachy kolují prostě proto, že se lidi rádi bojí.

Příkladem může být Green Deal a energetické štíty: ano, potřebujete ji k prodeji nemovitosti, ale většina lidí si chalupu po babičce chce nechat v rodině a ne ji prodávat, tak proč vlastně je kolem toho taková panika? Dostalo se ke mě, že energetické štítky budou mít vliv na výši daně z nemovitosti: když jsem to googlil, našel jsem jen odkazy na články, které to vyvrací jako fámu, ale to nic neznamená, protože když se toho někdo bojí, tak se prostě bojí a paranoia nemůže být vyvrácena, jen potvrzena.

Ovšem samozřejmě: můj původní předpoklad, že přirozenými koaličními partnery Priátů (např. v komunále) budou Zelení, dostává od začátku facky ze všech stran: nejdřív v těch začátcích nad námi Zelení např. v Praze ohrnovali nos, protože si zvykli, že jsou jediní sběrači hlasů, které nechtějí volit parlamentní strany a my byli nějací divní, menšinoví exoti. Jenže později, když jsme přestali být marginální, tak se Piráti z regionů naprosto zděsili, protože se pokládají za div ne protestní hlas vůči právě Zeleným.

Takže otázka toho, jací členové a proč v průběhu času nalezli k Pirátům a jací nás volili, je rozhodně zajímavá. Zajímavé je, že i když veřejnost má pocit, že za všechny jejich problémy může progresivismus, woke agenda, Zelení a já nevím kdo všechno další (Kocáb, Soroš atakdál? možná Mikuláš Peksa, nově? už musí najít někoho nového, až Soroš umře, jestli teda ještě neumřel...), tak zase lidí, ochotných zajít tak daleko, že by kvůli tomuhle strachu volili ODS, ANO, nebo Motoristy není až tolik oni chtějí někoho jiného... ale chtějí aby říkal to samé (?). Takže budeme mít politické spektrum, kde bude 8 různých stran říkat víceméně to samé a strašit Green Dealem, apod... fakt voliči chtějí tohle?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JERRY69: mě právě na tom poklesu preferencí baví, jak krysy opustí potápějící se loď. To je k nezaplacení :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: vždyť si to vytáhla ty sama... že budeš "ochránkyně slabých" třeba zvířat [PULNOC @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]
    JERRY69
    JERRY69 --- ---
    PULNOC: Prosím tě, nebylo by pro tebe možná lepší najít si místo Pirátů nějaký jiný výtah k moci/vlivu? Stejně reálně směřujeme zpět k 2 % :) Nějak jsem z tvých projevů zde nepochopil, proč jsme vlastně ve stejné straně. Budu rád, když mi zkusíš vysvětlit, s jakými pirátskými myšlenkami se vlastně pozitivně identifikuješ. Ať vím, zda si třeba nemám přerušit členství já. Předem díky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PULNOC: jo tak, takže na královském dvoře intrikovat kvůli ochraně slabých? ale není pointa v tom, aby královský dvůr, vysávající ty slabé, vlastně ani raději neexistoval a aby slabí nebyli tak moc slabí? začínám se v tom ztrácet :-) to by asi byl ten neomarxismus, kdybych chtěl, aby sociální dno neexistovalo.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Vileta je konzerva? Mně přijde jako takovej šašek, konzervatismus s tím imho nemá moc co dělat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam