• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFČeská pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu
    Piráti.czprosíme účastníky debaty, aby se zdrželi vulgarit a osobních útoků alespoň na úrovni některých slušnějších klubů tady na NYXu (nereagujte na ID DANYSEK a VYHULENY_UFO jsou to trolové)
    Veškerý gaychat patří do druhého klubu, zde bude smazán.
    homepage - www.pirati.cz | twitter - 
    @PiratskaStrana | toto je polooficiální odborný klub pro nyx-aktivní členy, kandidáty, příznivce a potenciální voliče - ne [ oficiální fórum ] | pokud hledáte na NYXu spíše obecnou diskuzi o autorském právu, zkuste [ Piráti nebo novodobí misionáři kultury? ] | pokud chcete obecně tlachat o nově vznikajících politických stranách a hnutích, zkuste [ Politické alternativy a jejich příznivci ] | pokud chcete Piráty obecně nemoderovaně poloodborně zdrbnout, jsou tu pro vás [ Piráti.cz (unofficial) ] | povolební priority [ 20 nejdůležitějších bodů pirátského programu ]
     
    Automaticky detekované klikatelné hashtagy pro lepší organizaci obsahu jsou v tomto klubu vítány - příklady: #praha #volby #koalice #privacy #media apod.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: ano, ja jsem obecny vyrok ziskany (mimo jine, Pirati podobnych obecnych vyroku vychrlili desitky) z linkovaneho clanku jen trosku zkonkretizoval. To ale neni vada - pokud se Pirati obecne tvari, jak vsecko maji vyzkousene - tak tezko mi muzes vycitat, ze ukazu na konkretni vec a tocit se na tom, ze o phpbb rec nebyla. Jestli se ma nekdo opravovat, pak to jsou sami Pirati ve sve vlastni vyrokove politice... tedy meli by upresnit, co tedy je skutecne vyzkousene a skutecne masove pouzitelne.
    HONCKA: Vsak politika je predevsim o te diskuzi a prolinani ruznych nazoru, kupodivu i tech nesouhlasnych. Zatimco ty bys tu chtel mit jen nastenku venovanou tomu, jak jsou Pirati uzasni. Ale k tomu jsou urcene jine nastroje. Chces-li teda resit politickou debatu, jaky vyzkouseny nastroj na vedeni politiky Pirati dnes skutecne maji? :-) Politika se u Piratu prece primarne resi na phpbb....
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: jinak v tom clanku se nepise vubec nic o technickych reseni, ale o tom, jak by mela fungovat politika
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: precti si, co si psal v puvodnim topicu DANYSEK:, mluvil si vyhradne o diskuznim foru, tak prestan uhybat
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: tak si znovu precti, co jsem psal. Ja chapu tvoji potrebu otocit se zrovna na phpbb, ale to vubec neni pointou sdeleni. Pointou sdeleni je to, ze se Pirati tvari, jak maji vsecko vyresene a pouzitelne a pritom nemaji. Neni co odvolavat, jakykoliv "system", ktery Pirati dnes pouzivaji je postaveny pro maly okruh jeho uzivatelu a v prostredi se stovkama tisic / miliony uzivatelu skalovat proste nebude. Zadnym pouzitelnym a vyzkousenym resenim pouzitelnym takto masove Pirati totiz nedisponuji - naopak dnes sami zjistuji, ze ta jejich reseni maji pri masovejsim pouziti (uz pri radove tisicovce lidi) dost problemy a sami hledaji, cim to nahradit....
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: nejak jsem tam nenasel zminku jak phpbb se "predstavuje jako skvela platforma pro verejny zivot", cekam na zdroj, nebo odvolani tveho chybneho prispevku
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: jasne... vycucal... tak treba....
    https://www.parlamentnilisty.cz/...etsinu-lidi-jsme-stranou-stahovacu-a-hulicu-To-neni-pravda-472369
    "Kde politici ve sněmovně diskutují možnosti, my máme na nás vyzkoušené řešení"
    V praxi maji Pirati vyzkousene prd a postupne ted zjistuji, ze ta jejich reseni uplne neskaluji a priznavas to i ty zde...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: Kde presne je muj faul? Ze jsem rekl, ze pirati faulujou? Aha. Takze jsme zpatky u moji prvni zpravy. Nejde o to, zamyslet se nad tim, co ten druhej rika, jestli nahodou nema trochu pravdy, jestli nemuzeme najit nejakou spolecnou rec. Proste je to nepritel, musime se semknout, honem ho rozdrit a zadupat a pak se poplacat po ramenou, jak jsme tu nasi pevnost hezky ubranili. Ze to takhle funguje u Pitomia je mi u prdele. Ale u Piratu me to fakt mrzi. No, pokracujte v poplacavani...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Staci, takze je to zase tvuj vymysl, co sis vycucal z prstu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    REDGUY: No, já to spíš vidím tak, že jsi přišel, kážeš o morálce a sám přitom ukázkově fauluješ...

    O tom co piráti tak či onak nediskutuji, jen taky (vlastně stejně jako ty) upozorňuji, že másla na hlavách je více než by se mohlo zdát a to i u tebe.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: nemam cas dohledavat konkretni clanky, ale piratskych vystupu, kdy se tvrdi jak jsou veci vyzkousene a v praxi funguji uvnitr strany a tudiz musi fungovat i vsude okolo najdes urcite spoustu. Chapu, ze se chces otocit konkretne na "phpbb", ale o tom vubec debata neni. Debata je o tom, ze IT systemy, co maji Pirati vyzkousene jsou pouzitelne pri malem poctu jeho uzivatelu - nikoliv na slozitejsi veci. To je pointa meho sdeleni.
    A znovu se zopakuji - jses na diskusnim foru, nikoliv na PR nastence piratske strany. Ja chapu, ze bys rad mel na NYXu mistecko, na kterem Pirati budou vypadat jako geniove, co vsemu rozumi a vsechno delaji nejlip na svete, zatimco vsichni kolem jsou blbci - ale od toho maji svoje webove stranky, tiskoviny atd... ;-) Tady jses na diskuznim foru a na diskuznich forech se diskutuje.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: dej sem zdroj, kde phpbb predstavujeme jako skvelou platformu pro verejny zivot.
    Jinak k phpbb
    1) hromade lidem phpbb leze krkem, protoze je to total user unfriendly platforma, celkem vazne se uvazuje o nejake nahrade
    2) vzhledem k tomu, ze tam nejsme limitovany jednim, max 2 kluby, tak jde celkem dobre ten provoz rozdelit tak, ze nosne tema je v prvnim prispevku
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CAIDEL: Nerozumim. Ja nerikam, ze nikdo jinej nefauluje. Ukazuju konkretni priklady piratskejch faulu, ktery imho trochu narusujou ten piratskej narativ "za to, jak to tady vypada, muzou trollove co nejsou pirati". Nikdy a nikde ani nenaznacuju, ze by to byla ciste jen vase vina. Jen ze by bylo fakt dobre se zamyslet nad tim, jestli trochu toho masla na hlave nemate i vy.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Mo, ale to fair-use z 19. stoleti ma neco do sebe - nuti cloveka taky obcas vstat od pocitace a taky nekamdojit. Coz nemusi byt nutne na skodu, zabijes tim vice much - mj. tim resis problematiku (ne)pohybu lidi...

    Rizikovych paragrafu, ktere mohou byt ke zneuzite k cenzure obsahu je cela rada. Tvarit se, ze bez clanku 13 EU smernice bude svet kolem nas slunickovej a internet necenzurovany je proste nesmysl. At uz jde treba o regulaci online hazardu, ale muzeme si klidne pripomenout diskuzi k novele naseho TR, kterou i Pirati houfne podporili a ktera fakticky (je-li zneuzita) umoznuje to same. Soubor vymluv, ktere Pirati predvedli v momente, kdy "praskla" jejich podpora pro pro-cenzorni paragraf byl proste legracni ;-) A hlavne to ukazalo, ze Pirati v praxi nejsou samostatne schopni dostatecne pozorne sledovat a domyslet deni spojene s legislativnim procesem, tedy hlidat potencialne skodlive zmeny a snazit se je eliminovat - maximalne se dokazou pripojit k necemu, co (za ne) rozmazne nekdo jiny. Sve pochybeni tehdy dokonce sami "omlouvali", ze jiny podobny paragraf tam preci uz je... a ze o nic nejde. Jakou mame zaruku, ze Pirati v EP budou pracovat lepe, nez pracuji dnes v PSP - kde maji jeste tu vyhodu, ze veskera komunikace je vedena v jejich rodnem jazyce? ;-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    REDGUY: Hele, takhle faulovat umím taky - sleduj, je to vážně jednoduché.

    Jelikož (třeba například) Andrej Babiš, Okamura, DANYSEK, nebo VYHULENY_UFO na adresu Pirátstva opakovaně a prokazatelně lhali, je jasné, že tvé řeči jsou prostě jen Znovu a znovu, argumentační fauly pirátské opozice. Ach jo.

    A pak se tu má vést "jakože racionální" diskuze, když pořád meleš něco o argumentačních faulech a pak sám vyplodíš tohle, hehe.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: No co chapu je, ze podle tvyho vlastniho priznani usilovne mluvite o vsem moznym, jen ne o tom, co je jadro debaty. To pochopit problem neni 8)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: nj, když máš problém to pochopit, tak to hold někdy trvá...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Takze diskuse o legalizaci sdileni zatim pokracuje tak, ze LINKOS vysvetluje, ze do nekterych knihoven muzu prijit kydkoliv a XCHAOS od sdileni presel k fair use.

    Par for the course 8)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: rádo se stalo... :-)
    Pravdivé to je, skutečně si ji můžeš půjčit i o půlnoci, nebo nevím čemu na tom nevěříš...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Aha. Coz je opravdu podstatna informace, relevantni k diskusi o legalizaci "nekomercniho sdileni", i kdyz teda vzhledem k tomu, ze na to pujceni jsou nejaky netrivialni omezeni, tak vlasne neni uplne jasny, jestli je pravdiva.

    Ale ok, dekuji za upresneni. Existuji knihovny, kde si muzes pujcit knihu kdykoliv. Skvele 8))
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: o tom já ale vůbec nemluvil, opravil jsem omyl, že z knihovny si nemůžeš půjčit knížku kdykoli...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Další doplňující otázky? Jo. Porad cekam, az mi vysvetlis, jak "casove nemezeny pristup" do knihoven souvisis s piratskym programem, ve kterem se pise o legalizaci nekomercniho sdileni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam