popis | Zdravím
Mám dlouhodobý problém a to Operu 12.17, tedy poslední na starém Opera Engine, za kterou nemůžu najít náhradu.
Ve staré opeře mi nefungují některé věci, například YT, FB atd... prostě už není udržované jádro. Hledal jsem a vyzkoušel spousty internetových prohlížečů, například Avant browser, a většinu dalších ze seznamu wikipedie, bohužel zatím mi nic nesedí. Nemáte pro mne radu? Něco postaveného na staré Opeře? Dokážete mi někdo polopaticky vysvětlit proč Opera přešla na chrome engine, když právě to ji odlišovalo?
Nyní mám Vivaldiho, což je nástupce opery, a i když je hodně podobný a má nespočet vychytávek, není to ono, je to taky na chromu, nejede mi v tom NDR a chybí mi možnost customizace, je to Beta tak to snad chlapci dodělají, ale ...
Chtěl bych něco co nežere i trávu kolem cesty (občas mám dost záložek otevřených) ideálně aby záložky šly slučovat (Vivaldi je první co toto umí) naopak nepotřebuji rss, build in komunikační kanály, p2p klienty, mail klienty.
To že si mám pořídit terminálový prohlížeč už jsem slyšel a mozilla je mainstream kde věřím že jde vše doladit pluginy, ale linux mám taky v dualbootu protože "to stačí jen nastavit a pak už to funguje navždy (do nejbližšího upgradu jadra)" V tom jsem miloval opera link, přihlásil jsme se a všechno nastavení se mi přeneslo, včetně rychlého přístupu a záložek, klidně i hesel..
|