• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORCentrála pro rovnoměrnou distribuci mírně zajímavých faktů
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TOM: neslyšela jsem ho 10+ let a hned mi jeho hlas vyskočil. Ani pouštět to nemusím.

A ta jeho písnička pro rozbité lidi... Ach.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SPIKE411: jojo, už jsem to tu nechtěl zaplevelovat, ten překlep vyvolá tu hraniční situaci kdy si LLM začne vymýšlet..

mírně zajímavý fakt je že ta diskuse cos poslal je o vtipných hláškách od AI, je tu i obecná artificiál inteligence..
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    E2E4: DRAGON: NAVARA: SH_PANDA: Možná bude taky rozdíl v tom, že E2E4 se ptá s překlepem (Hidebrandt) a NAVARA a SH_PANDA to ode něj kopírují, kdežto DRAGON se ptá na správné jméno (Hildebrandt)?

(Ale zas jako mohlo by to k tomu, že jde o překlep, dojít.)

À propos, není tady na promptování a AI/LLM nějaká vhodnější diskuse? Našel jsem jen
    [Umělá inteligence, chatboti - vtipné konverzace aneb "Hoří hovno?"]
    TOM
    TOM --- ---
    SPIKE411: ze franka nelze nemilovat :)
    must have odběr na yt
    aktuálně namátkou:
    - cvrčci mají "uši" v nohách
    - jeden druh si vykouše díru uprostřed listu, a napasuje se do ní, jako zesilovač
    - část se evolučně přizpůsobila, a slyší netopýří echolokaci (ztichnou, než k nim doletí)
    True Facts: How Crickets Became the Soundtrack to Everything
    https://youtu.be/lTzJDZqU_aQ?si=Ds2s6OJOmQhiKhdO
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Z článku o tom, jak je drahé, když se lidi projídají k diabetu - nejen zdravotní péče, ale i sociální dávky:
    japonské firmy ze zákona měří zaměstnancům obvod pasu a podle počtu obézních lidí dostávají pokuty

Účet za dvě největší skupiny onemocnění: 220 miliard ročně na dávkách a zdravotní péči | Hospodářské noviny (HN.cz)
    https://archiv.hn.cz/c1-67767210-ucet-za-dve-nejvetsi-skupiny-onemocneni-220-miliard-rocne-na-davkach-a-zdravotni-peci
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    E2E4: udelal jsem si projekt a dal do nej dragonovy instrukce

DRAGON
    DRAGON --- ---
    SALAMAN: to by moh říct každej!
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DRAGON: ... přitom taková blbost.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SALAMAN: ne, nemusi, mas tam nastaveni (i v neplacene), kde si tu predvolbu nastavis na kazdej prompt automaticky.
    MARASAN: ano sem, vsechno sem ze zacatku overoval a sedelo to.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DRAGON: To musí dát strašný práce...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: obracene to bohužel neplatí.

když jsou různé, je to chyba, ale když jsou stejné, je to správné nebo opakovaná halucinace. :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: tohle se mi zdá stěží uvěřitelné... kdyby to bylo tak jednoduché, tak se prostě ty AI chaty zeptají na to samé víckrát a porovnají, zda odpovědi jsou stejné, ne? :-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DRAGON: a ses si jistej, ze si ta ověření necuca z prstu, abys byl spoko?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DRAGON: To už si přeci nemusíš pokaždé znovu definovat, prostě to ulož jako vlastní model :)

ChatGPT - DragonPT
    https://chatgpt.com/g/g-688a63530cf8819199ac13d540c5529f-dragonpt

NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ehm, nestačilo by, prosím?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    E2E4: no vidis to a kdyz to zadas s tim mym prefixem, tak to napise tohle :)

Otec Lucase Hildebrandta z románové série Mycelium od V ilmy Kadlečkové byl Giles Hildebrandt, renomovaný odborník na össeanský kulturní systém a Lucasův psychologicky přísný a dominantní rodič.

ja bych rek, ze moje rada dobra :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DRAGON: funguje to takhle:

1/ když je to pokaždé něco jiného, tak to určitě halucinuje.

2/ když je to pořád stejné, tak je to buď pravda, nebo halucinuje. ;)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    E2E4: no kdyz budu vychazet z toho co tvrdis a pokusim se tim mycelialnim dotazem zjistit, zdalipak halucinoval, tak ti to nejak nehraje, protoze se na to zeptam trikrat (i v novem threadu) a pokazde mi z toho vyleze Carl, coz by dle tve premisy znamenalo, ze ma pravdu. Tak jak to teda je? :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DRAGON:

jako jo, můžeš ovlivnit zobrazování zdrojů..

tohle letělo už tak před rokem, ale nefungovalo to ani tenkrát..

na tu pravdivost je z my zkušenosti lepší zkusit dát znovu vygenerovat.

to mycelium jsem pouzil abych ho přiměl halucinovat, což se moc nepodařilo - ono takový to že by si to úplně vymyslelo zdroj např vědeckou studii to už moc nedela..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam