• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/

Vyfoť a sdílej fotku závěrečných titulků/finalbosse/trofeje ze hry, kterou jsi aktuálně dohrál + přidej popisek o jakou hru se jedná a kolik hodin ti cca trvalo dohrání + #dohrano .
    Př. Half Life/10 hodin/#dohrano

Všichni v diskuzi budeme rádi, když napíšeš i tvoje dojmy z hraní.

dceřiná diskuze: [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Loosers není ani na nástěnce (vím, má to být "losers", ale už to nejde změnit)] [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce]
    rozbalit záhlaví
    MBR
    MBR --- ---
    Resident Evil Requiem / PS5 / 13h / #dohrano

Naprosto dokonalej resident evil. Horror, akce , parada. Gameplay je totalne vypolishovanej. Jako jedinou chybicku bych videl delku hry. Subjektivne se mi to zdalo kratky (respektive kratsi nez treba 4ka) a neni tam new game +.

Kazdopadne jdu na druhej pruchod bez lekarnicek at mam pak na to infinite rpg na insanity run. :)

LEFTY
    LEFTY --- ---
    Ready or Not / PS5 / 25 hodin / #dohrano
    Není tam žádná "winning screen", ale prošel jsem všechny mise (i v DLC) v single playeru.
    Hele, miloval jsem SWAT 4 (2005!), hrál jsem to několikrát, nesčetně pokusů dohrát mise bez jediné smrti atd. Takže na tohle jsem se fakt těšil. A bavilo mě to dost, ne že ne. Moje hodnocení je čistě pro single player - v mulťáku to musí být jinej nářez, jak dokazuje mnoho videí na YT.
    Začneme plusama.

Hodně misí, zajímavý a uvěřitelný settingy. Malý prostory střídají relativně obrovský mapy (poštovní třídírna byla zvlášť rozsáhlý peklo)
    Taktika je důležitá, s opakováním "dveře, flashbang, move in" si úplně nevystačíte.
    NPC team members ani protivníci a civilisti nejsou úplní blbci a parťáci jsou navíc docela schopní, což dělá z přestřelek celkem uvěřitlenou zábavu.
    Briefingy jsou doplněný o nahrávky 911 telefonátů, což přispívá k atmosféře. Prostředí se nevyhýbají "disturbing imagery", což přispívá k tísnivé atmosféře.
    Stres level jednotlivých čelnů týmu je zajímavá a důležitá mechanika, která vede k tomu, že fakt nechcete failnout - žádnej quick load nebo restart není. Když to někdo z vašich koupí, je v lepším případě na několik dalších misí mimo, v horším KIA. Když to koupíte vy, mise končí.

Mínusy:
    PS5/console specific: FPS s velmi omezeným "health" bez nějakýho aim assistu je na gampadu velmi frustrující záležitost. Nejčastěji jsem v misích zakalil já (a třeba hned na začátku), protože jsem nebyl schopnej rychle a přesně mířit. S myší by ten zážitek byl o hodně lepší. Takže moje taktika byla často promyslet útok, poslat tam svoje boys, schovanej za roh počkat a pak to jít zkontrolovat - přitom bych měl být jako leader první ve dveřích.
    Možnosti plánování jsou omezený, výsledkem pro mě bylo maximálně tak naplánovat (pracně) průnik ze dvou stran současně - ale scénář "ty nás budeš krýt tady z toho vyššího bodu, vy dva zkontrolujete tuhle místnost a ty budš hlídat tyhle dveře speciálně" je natolik pracnej, že naprosto nabourává fakt že SWAT se má pohybovat rychle a efektivně. Stejně tak přístup systematickýho "čištění" mapy je natolik pracnej a náročnej, že se prostě pohybujete po mapě a proběhnete ji klidně několikrát, protože nepřítel se po ní může taky pohybovat poměrně volně. A často jsem po zneškodnění všech hajzlů ještě několik minut prohledával mapu a hledal nějakýho posledního zbloudilýho civila.
    Občasný zaseknutí týmu se taky stává - borci se nachystají ke dveřím a zmrznou, i když mají jasný instrukce.
    Velmi mi chybělo pokrytí sniperama (jako ve SWAT 4), aspoň pro pozorování.
    no a pak je tady samozřejmě moje za 20 let dost změněný vnímání ozbrojené policie, čemuž nepomáhá to, že bad guys jsou vesměs latinos, ekoteroristi nebo černoši.

Celkově - jestli vás zvláštní policejní jednotky navzodry všemu baví, tohle vás bude bavit taky, i v single playeru. Ale na PS5 nepočítejte s tím, že budete pořád na špici akce.

Obrázek je badass loading screen :-)

GEE
    GEE --- ---
    Still Wakes the Deep/PS5 Pro/5 hodin/ #dohrano
    Hvězdička navíc za Skotskej přízvuk. Jinak mi ale lyričtější odstíny her od Chinese Room sedí líp (Everybodys Gone to Rapture nikdy nezapomenu). Nečekají tu žádný velký překvapení, ale zároveň ani chyby. Prostě pár hodin na ropné plošině, Cthulhu a trocha toho schovávání ve skříňkách a ventilačních šachtách.

GEE
    GEE --- ---
    Like a Dragon: Infinite Wealth/PS5 Pro/98 hodin/#dohrano
    Kyodais, snad vás nezklamu, ale nejsem tak nadšenej, jak bych být měl.

Jako JRPG a samostatnej kus je Infinite Wealth výborná hra. Zábavnej soubojovej systém, skvělý a naprosto originální zaměstnání, quality of life na té nejvyšší úrovni (přeskakování soubojů v pozdějších fázích, automatický nastavení nejlepší možný výbavy...). Jako Yakuza a součást letité série je to ale pro mě zklamání. Předchozí díly dokázaly vykouzlit fantastickou atmosféru a ukazovaly, že méně je někdy více. Rozuměj méně zajímavých originálních side stories plně nahradí desítky otazníčků. Tady jsem často jen mechanicky pobíhal po mapě a sbíral další a další points of interest. Ale ten interest na mé straně jaksi chyběl. Chyběla originalita, odvaha, nápady. Nostalgie nestačí.

Tohle mělo být uzavření jedné dlouhé kapitoly - jenže zatímco se u předchozích dílů krájela cibule, tady nepřišlo vůbec nic. A to je škoda. Lámu si hlavu, jestli přecejen nebylo důstojnější, nechat Dragon of Dojima odpočívat po šestém díle.

Na závěr pokud bych měl Infinite wealth porovnat s FF VII Rebirth, Final Fantasy odchází jako jednoznačnej vítěz po všech stránkách. Postavy, příběh, quicky i serious moments - to všechno se mi zatesalo do mozku o trochu hloub.

TOFI
    TOFI --- ---
    Assassin's Creed Shadows / PS5 / 56 hodin / #dohrano

Dohrano, podle me je to velmi povedeny dil, skoda ze ho lidi tak podcenuji, urcite doporucji a davam 9/10.
    Dohral jsem hlavni linku a mozna tak pulku zbyleho kontentu, ktereho je tam opravduhodne, takze ted se k tomu budu obcas vracet a kousek dalsiho odehraji, vydrzi to na hodne dlouho.

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Arc Raiders/ PS5 / 290 hodin / #dohrano

Arc Raiders jsou nejen ve svém žánru naprostým zjevením, které nemá za poslední dvě dekády obdoby, a to jak po stránce precizního technického stavu, tak v tom, co dokážou svým konceptem doručit. Pro mě jde o naprostý vrchol nejen looter shooter sféry, ale i té videoherní a kooperační. Švédská parta z Embarku vzala všechny nejlepší nápady, které tu byly od éry DayZ až po současnost a konečně je přetavila v naprosto fenomenální jízdu, která pro mě platinou rozhodně nekončí.

V__M
    V__M --- ---
    Death Stranding 2 / 83 hodin / PS5 / #dohrano

83 hodin, titulky, hraju dál. Pořád mi chybí postavit pár silnic a pět hvězd u několika klientů.
    83 hodin! Tolik práce jsem mohl udělat a místo toho vrávorám s nákladem přes zasněžené vrcholky a trnu hrůzou, aby se mi nějaká zásilka nepoškodila a aby mi nedošla baterie v posilovacím skeletu.
    83 hodin naprostého relaxu s tím nejlepším soundtrackem všech dob.

Sice jsem ten děj zase vůbec nepochopil (stejně jako u jedničky), ale nelituju ani jedné minuty. DS2 není hra, DS2 je kontemplace.
    MBR
    MBR --- ---
    Stellar Blade / PS5 / 32h / #dohrano

Narez od zacatku do konce. Jsem unaven z posledniho bosse takze vam jen zaspamuju nejaky hezky obrazky. :) omlouvam se ale nevim jak je zmensit.

LEFTY
    LEFTY --- ---
    Crime Scene Cleaner / PS5 / 22 hodin / #dohrano
    Relax s disturbing twistem a maličko černého humoru. "Simulátor" úklidu, kde vytíráte skvrny od krve, odklízíte důkazy a vracíte nábytek na svá místa. A i na to je potřeba mít správné náčiní, takže upgradujete kbelík, mop a pytle na odpadky.
    Není to nic, co by bralo dech, a některý části by potřebovaly vyladit (sbírání nábojnic je dost na hovno), ale ani nevím, jak jsem tím těch 22 hodin strávil.
    Power washeři by to měli zkusit, když to bude ve slevě.

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Marvel's Spider-Man: Miles Morales / PS5 / 21 h / #dohrano

Vylepšenie prvej hry po všetkých stránkach - lepší príbeh, combat, misie aj hrdina. Úprimne som si ten komunitný duch Harlemu užil o dosť viac ako príbeh privilegovaného bieleho nerda, a nakoniec som urobil aj prakticky všetok nepovinný obsah, čím som sa v prvej hre nezaťažoval. Boss fighty boli tiež o dosť menej frustrujúce, variabilita nepriateľov a street crimes väčšia, proste to je úplne dobrá menšia open world hra. Slušných 8.5/10, idem na dvojku.

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Serious Sam HD: The First Encounter (2001/2020) / PS5 Pro / 12 hodin / #dohrano

Leden je tradničně na hovno, nestíhám ani hrát, natož pak o tom psát. Tohle jsem stihnul na poslední chvíli.

Serious Sama jsem kdysi rozehrál na prvním Xboxu (vyšel tam pohromadě First & Second Encounter) vlastně jen proto, abych se podíval, jak to na něm šlape. Šlapalo to kupodivu dobře, ale nějak špatně jsem to rozehrál a u finálního bosse jsem skončil v takovém stavu, že jsem ho za žádnou cenu nedokázal udolat. Takže jsem to uložil k ledu.

Jenže člověk míní a Serious Encounter Challenge na Infinite Backlogu mění. Takže teď pokaždé, když budu potřebovat vypláchnout hlavu, vím po čem sáhnout. První Sam je za mnou, dalších pět přede mnou. To se teda mám věru nač těšit! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :-D

Btw HD remaster vypadá jinak než originál a taky se maličko jinak hraje. Není to horší, není to lepší, je to prostě jiné. V podstatě jedinou výtku bych měl k úrovním obtížnosti. Od začátku jsem jel klasicky na prostřední Normal obtížnost, ale šlo to čím dál hůř a hůř... Až mě ve dvou třetinách hry přestalo bavit trávit třetí hodinu v Metropolisu a s vědomím toho, že to nejhorší mám teprve před sebou, jsem přepnul na Easy. Jenže to zase bylo nepoměrně lehčí :-/

Chtělo by to prostě něco mezi tím. Něco pro hráče s padesátkou na krku, kterým už ty reflexy prostě tolik nereflexují, ale zároveň mají něco nahráno a nepotřebují vodit za ručičku. No uvidíme, jak na tom budou další díly.

MBR
    MBR --- ---
    Star Wars Outlaws / PS5 / 35 hodin/ #dohrano

Uplne nechapu ten hejt na tuhle hru. Bylo to proste skvely. Pro fanousky puvodni trilogie kvalitni fan servis.

Dohral jsem hlavni pribeh a ted jdu vyzobavat otaznicky. :)

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Marvel's Spider-Man / PS5 / 23 hodin / #dohrano

Ale jo. V 2018 som od toho nejak odpadol, úplne ma to nechytilo, ale teraz som si to v dôsledku herného sucha zase pustil od začiatku. Je to okej - nie je to hra roka alebo čo, ale pre fanúšikov Spidermona je to asi super. A pre ostatných je to stále tak 8/10 I guess.

Vyskúšam asi aj pokračovania a uvidíme.

TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    MBR: Praveze velke multiplatformni hry si da clovek na ps5 pac ta grafika tam bude porad uplne jinde … furt je to 10 tflops vs 3 ale tak nintendo slo dycky vlastni cestou a dokazalo pobavit i bez grafickych orgii s tim jsem do toho i sel ale ted jaksi ztraci dech … ja bych si i dal mozna botw to nemam dohrane vubec ale davat za starou zeldu 2k? Se uplne posrali
    MBR
    MBR --- ---
    TOM_HOST: s tim switchem 2 mam podobnej problem. ani to nevypada ze letos neco zajimavyho vyjde. ff7 remake mam dohranej davno a jinak nic zajimavyho nevidim. jasne re9, ale tak to si dam asi na ps5
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Metroid Prime 4: Beyond / Switch 2 / 30 hodin / #dohrano

Zacnu naopak a to hodnocenim zbytek cist nemusite - 7/10 tldr - je to moc hezky nedodelek

Zklamany nejsem to vubec mozna proto ze jsem neocekaval toho tolik … i kdyz jsem recenze ani trailery apod nechtel pred hranim videt stejne to clovek vi ze to zchlustali ze to neni ono … a neni to pravda … je to metroid prime se vsim vsudy co k nemu patri … nadherne svety fakt krasne udelane a ozvucene … protivnici skveli hadanky taky nadprumerne na dnesni dobu … ale ano nic navic se nekona ano otevreny svet je gimmick ano jizda motorkou je natahovani hraci doby (ftipne ze v dobe dakaru jsem si to uzival spis jako loprais :) ano kazdy ukol po sobe je v jinem koute mapy coz je otravne a zbytecne a po ceste se toho stane tak ukrutne malo ale jinak je to vlastne furt epicka umelecky skvele zvladnuta scifi s nadhernou hudbou zvukem klasickym metroid pribehem a postupem … takovy Rocky IV :) takze ja jsem vlastne dostal na co jsem se tesil a nemuzu brblat … no vlastne … trochu si zabrblam dyt je to moderni … a hlavne dal jsem za to 15k jinak bych si ten switch 2 nekoupil … a pro controller 2 … takze si just zabrblam

Grafika na tv mode - nooo dobre tak jako je to handheld pripojeny k telce … ale furt za cenu ps5 ktera ma kolik 5 let? … zadne wow jako napr u gow ragnarok se rozhodne nekona … a ty objekty ve “filmovych” pasazich ktere jsou zoomnute jsou kostickovane jak z prince of persia 1 … proste neni to zadny graficky orgac … je to pekne umelecky ale technicky vubec … takze 90% jsem odehral v handheld modu a tam je to na “neco v ruce” zase moc hezky … ale ruce trpi no :) je to tezka konzole a ty joycony jsou velke uz na takovy tanec s prsty … navic vydrzi to 3 3,5h max … ale diky bohu za usbc nahore na powerbanku … zpracovana je ta konzolka moc pekne ale nic prevratneho se nekona … asi to byl zbytecny a vyhozeny peniz ale tak zijem jenom jednou

Spoil necist pokud nemate dohrano - ale lehky nic co by vam skazilo hru nebo postup

Takze nedodelky-rychlokvasky … ty zelene krystaly v dunach prinasi to neco do te krystalove penezenky? NE! Ty velke balvany co se daji rozbit ano … ty male po ceste ne … tak proc to tam je? Proc je tam vlastne cela ta duna? Proc musim jet pres celou mapu pro jednu blbou vec v bode A abych zas jel zpatky a mohl pokracovat zase v bode A … proc to nemuzu posbirat aspon postupne jak chci a pak to prinest najednou? Proc si mam myslet ze muzu vsechno a kdy chci kdyz to tak vubec neni? Proc mi radi ze mam nekoho hledat v dunach kdyz tam zatim neni protoze jsem jeste neudelal jednu kravinu nepodstatnou pro dej? Proc mi ukazuje mapa ze je tam predmet ktery tam neni dokud zase neudelam jednu nepodstatnost kterou ani nemam v planu? Je tam vic takovych picovin ktere me dycky donutili zvednout oci v sloup protoze tohle se delalo 10let? Finalni boss byl nudnejsi nez drtiva vetsina tech vetsich po ceste … Jako cmooon to se fakt dalo uz dopilovat … a spoluhraci s ftipem holywoodskeho Bckoveho filmu? Proc? Ja chci byt sam jako dycky … dyt je to jedna z hlavnich signifikanci te znacky … nastesti tam jsou dycky na chvilku ale tohle teda neni japonske ani nahodou

No … tesim na dalsi dil o tom zadna byl to moc pekny pribeh a dobrodruzstvi se samuskou jak ma byt a casem si to rad dam na hard … ale ma to proste par ale ktere nejdou prehlednout a je to skoda …

A co ted budu hrat na s2 to nevim … bananza me nechytla vubec hades 2 muzu hrat na steam decku nebo s1 a mariokart mam dohrany za 4h … pojd nintendo … donut me utracet za hry ;) je fakt ze musi dostat co nejvic konzoli do obehu a pak muzou prodavat hry ale bez her to zas moc dobre nepujde :)

FRIZER
    FRIZER --- ---
    Shadow of the Tomb Raider/ 13h / PS5 / #dohrano

Potřeboval jsem si spravit chuť z Indyho, tak jsem rozjel poslední díl z "nové" trilogie. Moc fajn akční jihoamerické dobrodružství. Grafika stále supr, jednotlivé "hrobky" jsou nápadité i když se vše odehrává v jednom prostředí.

Inteligence nepřátel nic moc, ale v akčních scénách kdy Lara nahání jednotlivé nepřátele v džungli jako apex predator jsem si lebedil. Tvůrci také opakují podobné momenty několikrát za hru, včetně několika "utěkových pasáží" kdy ty jsou dost podobné jako v předchozích dílech. Dvojku z nové série to asi nepřekoná, ale za zahrání určitě stojí a rozhodně je to, za mě, zábavnější než Indy nebo Nathan.

TOFI
    TOFI --- ---
    Alone in the Dark (2024)/ 7h / PS5 / #dohrano

TOFI
    TOFI --- ---
    The Crew Motorfest / PS5 / 61 hodin / #dohrano

vim ze u zavodnich her se to tak nebere, ale tak mam v tom, po dohrani vsechn eventu, 60h+ tak to sem dam

FRIZER
    FRIZER --- ---
    Baldurs Gate 3/ PS5/ 170h/#dohrano

Hru jsem pořídil první den EA a na GOGu budu mít podobně hodin. Každopádně jsem teď po letech hru konečně dojel do konce. Poslední run byl za Dark Urge který odhodil své temné děditví a zachránil Faerun od hrozby.

Za mě neni moc co řešit...jedničku i dvojku jsem dojel několikrát a trojka je naprosto důstojným pokračováním. Jsem rád že tvůrci přidali Jaheiru, Minska i Viconii...škoda že se nedostalo i na Korgana či Edwina.

Chápu že někomu nemusí sednout třetí akt kdy první dva jsou poměrně lineární a nadupané a ve třetím se příběh trochu rozmělní na úkor svobody a jednotlivého dotahovaní quest linek, mě to ale hrozně bavilo.

Za mě určitě do TOP10 co jsem kdy hrál a pro mě naprosto ideální hra. Spoustu "runů" si v budoucnu opět dám a každý bude trochu jiný.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam